sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Puutarhahuone ja Kirsikankukkajuhlat

Viikonloppu on ollut tapahtumarikas, ja vertaansa vailla. Enkä nyt puhu pelkästään huikeasta lämmöstä, josta kaakkoisessa Suomessa on saatu nauttia jo perjantaista lähtien. Ulkona on toki oltu lähes koko ajan, mutta missä!


Perjantaina hain kasvitäydennystä Viherpeukaloiden taimimyymälästä ja puutarhalta. Viherpeukalot on tunnettu taimitarha, josta moni hankkii taimia ja puutarhatarvikkeita myös verkkokaupan kautta.

Itse kiertelin valikoimaa tarkastellen ja etsien kukkapenkkeihin täydennystä. Mukaan tarttui muutama kärhö, olivat kookkaita ja hyvännäköisiä ja kärhöjähän ei ole koskaan liikaa, lisäksi ostin matalia reunuskasveja, mm. amerikanvuokot olivat houkuttelevasti vaaleanpunaisissa nupuissaan.
Viherpeukaloilla on Kouvolan Valkealassa suuri puutarhamyymälä, ulkona puita, pensaita ja ruusuja ja muita monivuotisia perennoja. Sisällä kasvihuoneessa oli kesäkukkien ja vihannesten valikoimat parhaimmillaan, lauantaille oli tulossa puutarhapäivä, joten taimistolla oli paljon hyviä tarjouksia, mm. vaaleanpunainen hortensia sai meiltä uuden kodin.


Lauantai toikin sitten taas Haaveiden Haavetta askeleen lähemmäs: Pihalle nro 2 nousee Puutarhahuone, haaveiden täyttymys, jonka lopullinen käyttötarkoitus selvinnee käytön alettua. Paljon valoa sekä kasveille että ihmisille, tuulensuojaa, nautinnollisia lepohetkiä, runsasta satoa, kasvukauden jatkoa...
Päivä käytettiin maalaustöihin, kattotuolien ja -rimojen maalausta, saadaan sitten ensi viikolla valokatteet paikoilleen. Tästä puutarhasviitistä ja sen rakennusvaiheista teen myöhemmin ihan oman postauksen. Ja arvatkaa vaan olenko innoissani!!
Sunnuntai olikin sitten retkipäivä; Roihuvuoressa asustaa tärkeitä, rakkaita ihmisiä. Tänään retkellä oli heidän kanssaan yhteinen määränpää - Kirsikankukkajuhlat! Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevat sekä Japanilainen Puutarha että Kirsikkapuisto, joissa kasvaa yli 200 kirsikkapuuta. Tänä vuonna Hanamia ( tarkoittaa kirsikankukkien katselua) siirrettiin kylmän toukokuun vuoksi viikolla ja nyt osui ajoitus nappiin. Puut olivat täydessä kukassa, vaaleanpunainen kukkapilvi yläpuolella, ja puiden alla satoja ihmisiä nauttimassa piknikistä ja ystävien seurasta! Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, tulkaa tekin mukaan kirsikankukkajuhlaan!Näistä kaikista viikonlopun tapahtumista olisi saanut ihan omat juttunsa, mutta kesä tulee niin kovaa vauhtia, että tuleville viikoille riittää varmasti uusia ihania asioita! Hyvää alkavaa viikkoa!


9 kommenttia:

 1. Tuleepa teille todella kaunis puutarhahuone. Aivan huikean ihanaa kirsikkapuiden kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, tuo mies on niin taitava rakentaja:) Ja tosiaan, kirsikankukat olivat ihania!

   Poista
 2. Vau, mitkä kirsikkapuut! Teille tulee ihana kesähuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusokirsikoiden ihanuus, ja juuri sopivaan aikaan, ei kestä varmaan montaa päivää, kun on niin lämmin! Ihana kesähuone tosiaan!

   Poista
 3. Ihanat kirsikan kukat. Viherhuone näyttää kyllä mahtavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole yhtään kirsikkapuuta, vain luumuja, joten oli kiva nähdä tuo juhla ja kukkivat puut!

   Poista
 4. Luin juuri Hesarin jutun hanamitapahtumasta. Sää suosi sekä kirsikkapuita, että niitä katselemaan tulleita ihmisiä. Varmasti oli kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli todella lämmin, mutta tuuli sen verran viileästi, että jo lauantaina alkanut flunssanpoikanen sai sieltä lisäpotkua:(

   Poista
 5. Nuo kirsikan kukat ovat kyllä todella komea ilmestys aina keväisin. Minäkin olen haaveillut jonkinlaisesta kasvihuoneesta. Tuollainen puutarhahuone olisi kyllä upea, mutta luulen, että päädyn perinteisempään kasvihuoneeseen kennolevyineen.

  VastaaPoista