perjantai 21. kesäkuuta 2024

Juhannusjuhlaa pionien kanssa

 


Ihana, ihana pionien aika on taas parhaimmillaan! Nyt seuraa arvoitus: Mitä yhteistä on sateella ja pioneilla? No molemmat ilmestyvät yhtä aikaa! Ihan mystistä, kun kuitenkin kevät- ja kesäkaudelle mahtuu pitkiäkin poutajaksoja! No niin tai näin, on elettävä hetkessä ja kamera valmiudessa, sillä sadekuuron jälkeen kaikki voi olla jo liian myöhäistä!

Yllä olevan pionin nimeä arvuuttelimme viime kesänä ja päädyimme Jan van Leeuweniin. Nyt huomasin instagramista, että siellä oli viime vuotisen valkoisen pionin värisävy muuttunut hennon vaaleanpunaiseksi. Samoin kävi minun van Leeuweniksi arvatulle. Vanhetessaan toki muuttuu valkoiseksi, mutta nupuissa vaaleanpunainen näkyy varsin selvästi. Mielenkiintoista, mistä tällainen muutos mahtaa johtua?



Coral Charmin värimuutos taas on joka vuotinen ihmetys! Kukkia ei ole montaa, mutta ah, sitäkin kauniimpia!




 Itoh pioni poikkeaa selvästi kiinanpioneista lehdistöltään ja kukinnoltaan. Tämä ainokainen, jonka nimi edelleen on hukassa, on selvästi alkanut viihtyä kasvupaikallaan ja kukki tänä vuonna ennätysmäisesti liki kymmenellä kukinnollaan!



Tumma heisiangervo Diabolo oli viime viikolla parhaimmillaan ja kukki yhdessä kaikkien valkokukkaisten pionien kanssa. Sitten tuli sade ja osa uhkeista pionin kukinnoista syleili nurmea! Ja diabolonkin kukinnot ovat jo parhaat päivänsä nähneet.


Dancing Butterfly



Vaaleanpunainen unelma, yksinkertainen kiinanpioni on kerta kaikkiaan ihana väripilkku! Rinnallaan överirunsas Sarah! Välillä tuntuu, että kasvattelen pioneja leikkokukiksi. Toisaalta mikä sen ihanampi kimppukukka kuin pioni. Tässä siis kesäkuun kukkakimppu:








Ja juhannuksen kunniaksi vielä muutama muukin, jonka otin mukaani juhannuksen viettoon:






Oikein ihanaa juhannusta kaikille!