keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Neljän kuvan haaste

Sain Pirkolta Vaarin Torpan puutarha -blogista haasteen, jossa olisi tarkoitus kuvata neljällä kuvalla neljä vuodenaikaa samasta kohdasta puutarhaa.


Haasteen säännöt siis kuuluvat seuraavasti: 4 kuvaa samoilta kohdin puutarhaa (voi olla eri kuvakulmista) eri vuodenaikoina ja toki useampiakin kuvia voit laittaa. Myös kissan -, koiran - tms. lemmikin vuosi kelpaa tähän haasteeseen. Kerro, keneltä haasteen sait ja haasta eteenpäin neljä blogiystävää.


Muistelen viime vuonna vastanneeni samaan haasteeseen ja silloin huomasin, etten ollut ottanut samoilta kulmilta kuvia joka vuodenaikaan. Katsotaanpa nyt, muistinko korjata viime vuonna tilannetta:)

Talvi 2017


Pihamme ei ole kovinkaan suuri. Sitä ympäröi kahdelta suunnalta pikkuruinen luonnon metsikkö ja yhdeltä sivulta kuusiaita. Koska rakastan kukkasia, alkaa pihamaa olla melkoisen täynnä erilaisia istutuksia. Korkeuseroja kukkapenkkeihin on rakennettu metallikaarilla, joita pitkin toivon kärhöjen ja köynnösruusujen kiipeilevän.Talviaikaan nuo köynnöskaaret ovat karun näköisiä.

Kevät 2017


Kohta, josta vuodenaikojen kuvat ovat lähtöisin, oli alunperin pieni kohopenkki. Vähitellen istutusalue on kasvanut joka suuntaan. Keväisin sen täyttävät siniset lemmikit.

Kesä 2017


Kesäisin lemmikit väistyvät pionien, liljojen, jaloangervojen ja äitienpäiväruusujen tieltä. Metallikaaret saavat ylleen kärhöjen vahvat varret ja upeat kukinnot - joskin viime kesä oli surkea kärhövuosi minun pihallani. Osa ei noussut lainkaan ja keväällä istutetuistakin joku menehtyi ennen syksyä.

Syksy 2017


Kun syksy koittaa, pääsee punalehtiruusu ihaninen kiulukoineen esiin ja kärhön viimeiset kukkaset roikkuvat jo ruusupensaassa kuin kertoen, "emme tahdo päästää irti kesästä!" Tälle istutusalueelle pääsi syksyllä väriminttuja ja sinivaleunikkoja, katsotaan, miten ovat pärjänneet yli talven. Toivon myös ehdottomasti parempaa kärhövuotta!

Koska haaste on kierrellyt jo pitkän tovin täällä blogimaailmassa ja koska olen vähän huononlaisesti ehtinyt lueskelmaan toisten blogeja, en tiedä, kenellä tämä on jo kiertänyt. Mutta haastan neljä nopeinta, jotka ette vielä ole haastetta saaneet!
 
 
Tervetuloa myös Navettapiika, lukijoiden joukkoon!
Mukavaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Kaikki vuodenajat ovat omalla tavallaan kauniita, mutta kyllä kevät on vaan ihanin! Silloin kaikki on vielä edessä päin ja niin herkkää. Nuo lemmikit saivat sydämen väpättämään. Onneksi kohta on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli tämän päivän säätä katsoo, niin ihan on kevät tosiaan tuloillaan:)

   Poista
 2. Kevät on ihanaa odotuksen aikaa, mutta kesän kukkaloisto ja lämpö menee siitäkin ohi. Kumpaakin odotan innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä täytyy joka päivä käydä kurkkimassa, mistä mitäkin pilkottaa. Mutta kesän kukkasia minäkin odotan.

   Poista
 3. Ihana kevääne lemmikkimeri, joka muuntuu kesällä kukkamaaksi :)
  Juu, ei tosiaankaa ollu paras maharolline kärhökesä. Mutta sullahan kukkii Villeki. Mulla ei eres noussu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikit saavat meillä vllata ihan joka paikan, mutta onhan niissä sitten tavan repiminen, kun kukinta lakkaa. Ville puolusti parhaiten paikkaansa, toisin kuin muut:)

   Poista
 4. Ihanat kuvat♥ On kyllä kiva kun on monta vuodenaikaa, jokaisessa on jotakin niin kaunista:) Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi, ilman näitä suuria vuodenaikojen vaihteluita ei mikään varmasti tuntuisi niin ihanalta.

   Poista
 5. Kevät on aina ihana, mutta keskikesän rehevyys ja kukkaloisto on ihan parasta.
  'Ville de Lyonin' kukat ihastuttavat.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kesä menee kevään ihanuuden edelle, mutta toki ensimmäiset lämpimät kevätpäivät ja pienet krookusten kukkaset saavat sydämen läpättämään ilosta!!

   Poista
 6. Tulin heti uteliaana lukemaan blogiasi, kiitos kun piipahdit blogissani niin löysin tänne <3

  Täytyisikin muistaa ottaa aina ne kuvat samoista kohti eri vuodenaikoina, niin itsekin huomaisi eron ja pihan kasvien kasvun. TYkkään tuosta metallikaarista, tuovat heti elävyyttä pihaan.

  Mukavaa viikonloppua sinulle Sirkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tutustua, Satu! Mies on hitsaillut minulle noita metallikaaria, niihin on kiva ripustella lyhtyjä ja amppeleita, milloin mitäkin, vaikka köynnöksiä varten ne varsinaisesti ovat. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Hauskasti penkin sävyt vaihtuvat kevään lemmikkien sinisestä kesän voimakkaisiin väreihin. Jännä nähdä, mitä ensi kesä tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 8. Niinpä, Piparminttu, olisi kiva, jos kesä olisi edes hiukkasen aurinkoisempi, lämpimämpi ja kuivempi, niin kukkapenkit näyttäisivät taas aivan toisenvärisiltä:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos haastevastauksesta! Kuvistasi näkee hyvin tuon ihanan vuodenaikojen ilmeikkään vaihtelun, hetkessä lemmikkikenttä muuttuu liljojen, jaloangervojen ja kärhöjen salaperäiseksi vuoropuheluksi. Ja mitä kaikkea tässä kokonaisuudessa kukoistaakaan ensi keväänä!? Hyvää talven jatkoa!

  VastaaPoista