sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Jään kaunista viikkoa!


 


Vihdoin pikkupakkasta! Lumisateet kiersivät meidän nurkat ja hiihtoladut ovat vielä vähissä. Mutta koska suojasäät ja vesisateet loppuivat, teki taas mieli askarrella jäälyhtyjä ja viimeiset jouluhyasinttien kukinnot pääsivät jäälautasiin.Taiteen tekeminen oli hidasta, koska nollakeli läheni, ja kun vihdoin sain valmiit tekeleet pihapihlajaan roikkumaan, oli osa kukkasista jo haalistunut.

Jäälyhtyjä hidas jäätyminen ei haittaa! Kuinka kauniisti kynttilänvalo heijastuukaan kirkkaan jään lävitse.


Ihaillaan siis jään muovaamaa, hetken kestävää kauneutta, kunnes aurinko tai vesisade sen sulattaa.


 Mukavaa talvista viikkoa!

26 kommenttia:

 1. Jäälyhdyt ovat kyllä upean näköisiä kynttilän valon heijastuessa niistä niin kauniisti. Tänä talvena en poikkeuksellisesti ole saanut tehtyä vielä yhtään jäälyhtyä kunnon pakkasien puutuessa. Ihania myös nuo taiteilemasi jäälautaset. Noita pitää itsekin joskus kokeilla.
  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäälyhtyjen teko on näillä leveysasteilla ollut tosiaan haasteellista, mutta ovat aina yhtä kauniita talvisissa illoissa.

   Poista
 2. Oi miten upeaa jäätaidetta, niin kauniita kaikki♥ Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 3. Talven kaunista jäätaidetta parhaimmillaan!
  Mukavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna, täällä tällaisen taiteen tekeminen nyt onnistuukin! Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Oletpa tehnyt hienoa työtä. Tosi upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila! Kannattaa kokeilla, ei ollenkaan vaikeaa:)

   Poista
 5. Nua jäälautaset on kivoja. Oon monena vuatena niitä meinannu teherä, mutta aina son jääny meinaamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika! Täällä on nyt sopivasti pakkasta ja kestävät kauemmin kuin viime vuonna: juuri kun sain tehtyä, tuli suojasää ja tippuivat oksilta;)

   Poista
 6. Jäälautaset on ihana idea. Tuli heti mieleen voisiko tuota kehittää vielä niin, että jo kesällä kuivaisi tai pakastaisi kukkia talven varalle. Oletko kokeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, helppoa taidetta! Enpä ole kokeillut pakastaa, ja kuivattaminen saattaa haalistaa värejä, ja raaskisiko niitä sitten veteen kastaa, kun tämä on niin hetken taidetta, kestää vain niin kauan kuin pakkasetkin. Mutta aina voi tuotekehittelyä jatkaa; pakastaminen ajaa kyllä saman asian, pitääpä muistaakin kesällä!:)

   Poista
 7. Tosi kauniita! Olet ahkera, kun olet jaksanut noita puuhata. Kivaa viikkoa, Sirkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos, Satu, mutta tiedäthän sinä, että sitä mistä pitää ei mitata jaksamisella:) Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Lyhdyt ovat ihastuttavia ja jäälautasia en ole koskaan nähnyt. Kukilla koristeltuna ne ovat aivan ihania ja peittoavat kaikki ostokamat kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos, Pirkko! Kokeilepa sinäkin, helppoa ja kivaa puuhaa. Viime vuonna samoihin aikoihin tein myös näitä ja siitäkin on oma blogipostauksensa, olivat mielestäni vielä kauniimpia:)

   Poista
 9. Kauniita lyhtyjä ja koristeita. Tein kanssa kakkuvuokiin muutaman lyhdyn. Myös ilmapalloihin tulee kivoja lyhtyjä. Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kiva askarrella, nyt kun on sopiva sää. kakkuvuoat ja maitopurkit ovat tuttuja juttuja, nuo ilmapalloaskartelut ovat jääneet (unohdan aina hankkia ilmapalloja näiden pakkasjaksojen varalle:)). Kivaa viikkoa sinullekin, Liisa!

   Poista
 10. Olet koristellut pihaasi kauniisti nyt myös talvella. Jäälyhdyt ovat kivoja, mutta nuo jäälautaset ovat huippukauniita. Kaunis loppusijoituspaikka joulun hyasinteille.

  VastaaPoista