keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Barcelonan puistoja ja puutarhoja, osa 2





Lumipyryisten päivien keskellä on vielä kerran mukava palata Barcelonan retkeemme.  Matkan tarkoitus ei  ollut kierrellä pelkkiä puutarhoja, muista ihanista kohteista  pääset  katselemaan kuvia aiemista postauksista täältä ja täältä. Kuitenkin tuntui, että koko kaupunki suorastaan pursusi vehreyttä!

 



Yksi puistojen ja puutarhojen keskittymä löytyy Montjuicin kukkulan alueelta. Sen alaosan muodostaa upea Barcelonan taidemuseo upeine suihkulähteineen. Tässä järjestetään joka perjantai valoshow Magigal Fountains, josta voit käydä lukemassa aiemmasta postauksesta, tästä.


 Ympäri Montjuicin kukkulaa sijaitsee toinen toistaan vehreämpiä ja hoidettuja puistoalueita ja puutarhoja. Viimeistä edellisenä lomapäivänä ehdimme käydä kiertelemässä niistä muutamia. Matkasimme bussilla kohti kukkulaa, emme kuitenkaan aivan laelle, jossa sijaitsee Montjuicin linnake, vaan jäimme alemmas.

 

 Ensimmäinen kohde oli Jardi Botanic Barcelona, kasvitieteellinen puutarha, jonne on istutettu kasveja, jotka kasvavat välimerellisessä ilmastossa ympäri maailmaa.





Kuvia otin, mutta monen kasvin nimeä ei ollut näkyvissä, olivat ehkä hukkuneet valtavien kasvien uumeniin.


Puistosta saattoi löytää kasveja Chilestä, Etelä-Afrikasta, Kaliforniasta, Australiasta, paikoista, joissa ilmasto on samankaltainen kuin välimerellä.


Joukossa oli myös Kanarian saarilla tavattavia kasveja, mukana monia aloeita, Upeita!



Löysin ihanan "mansikkapuun", jossa samanaikaisesti oli kukkasia sekä erivärisiä, ehkä eri vaiheessa olevia hedelmiä.
Strawberrytree


Koska aikaa ei ollut tarpeeksi ja jalat eivät olisi jaksaneet, jatkoimme takaisin alaspäin puistokäytäviä pitkin halki Jardins de Laribal -nimisen puutarhan.







Siellä täällä saattoi nähdä pilkahduksen kaupungista, samoin upean taidemuseon kupolit!





Vehreyttä ja suihkulähteitä tuntui riittävän loputtomiin!

 




Bougainvilleain värikirjo Barcelonassa oli laaja, tässä puistossa se oli tumman lila.


 Voisivatko nämä upeat puut olla magnolioita vai sittenkin jotain muita, mutta uskoisin, että kukkivat upeasti, kun uusi kevät taas koittaa!



Pienen suihkualtaan keskeltä bongasin yhden asukkaankin:)




Enpä olisi uskonut, että matka tyttären opiskelukaupunkiin Barcelonaan olisi ollut näin täynnä vehreyttä ja kauneutta! 

Suosittelen lämpimästi!

27 kommenttia:

  1. Todella upeita kuvia. Kiitos näistä.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Niinpä, ovat vanhoja, mutta ajatuksella ja taitavalla suunnittelulla tehtyjä, toimivat näin vuosienkin päästä ja vehreä kasvillisuus vain lisää niiden upeutta!

      Poista
  3. Oi miten ihania kuvia, näitä kuvia onkin mukava katsella ja muistella reissua. Upealta näyttää tuo Barcelona niin paljon nähtävää! Mukavaa viikonjatkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kuvat vievät nopeasti takaisin noihin tunnelmiin. Siellä totisesti on paljon nähtävää kaiken ikäisille. Kaikki kulttuuritkin ovat tarjolla arkkitehtuurista liikuntaan ja musiikista katutaiteeseen unohtamatta ranta- ja huvipuistoelämää:)Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Kiitos kuvaretkestä ihanaa Barcelonaan!Kyllä on upeata, kertakaikkiaan!

    VastaaPoista
  5. Barcelona näyttää olevan todellinen puutarhurin unelmien retkikohde ja lisäksi historian ja taiteen aarreaitta! Ihana puutarhakuvasarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se tosiaan oli, tuota vehreyttä tuntui riittävän joka paikkaa. Voi vain kuvitella, miltä siellä näyttää silloin, kun kukkaloisto on parhaimmillaan. Nyt mm. kesäkukkaistutukset olivat jo poistettu ja uusia orvokkeja istutettu ihan kuin meillä alkukesällä.

      Poista
  6. Upeita kuvia! Tuonne on ehdottomasti päästävä kierrokselle, jos syksyllä pääsen Barcelonaan. Suurin osa tuttuja kasveja Israelista ja Afrikan maista. Punakukkainen pensas on Kapintulipiippu, sitä kasvoi oranssina siskonkin puutarhassa. Myös mansikkapuu, mutta se ei menestynyt.Juuri oikeaan aikaan nämä kuvat, piristystä tänne lumimyräkän keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, varaa ihmeessä aikaa tuonne Montjuicin alueelle! Mietinkin, että olisiko joku soihtuköynnöksen tapainen, kiva, kun kerroit nimen! Lumimyräkkä alkaa täällä kulmilla olla jo vähän pelottava, tiet ovat kamalan liukkaita ja lumi pöllyää!

      Poista
  7. Ei uskoosi, etton talavi, ku nuata kuvia katteloo. Ihanan viheriää ja kukkiaki näkyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs muuta sano! Luulin meneväni syksyiseen kaupunkiin, mutta vielä mitä! Ei siellä talvea taida oikein tullakaan.

      Poista
  8. Hienoja kuvia! Varmasti ihana reissu.:) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Tiiu, reissu oli mahtava! Samoin sinulle hyvää viikonloppua!

      Poista
  9. Tällaiset kuvat piristävät talvella. Sinulle olisi haaste blogissani. Tosin nyt huomaan että Tiiu juuri tuossa ylempänä ehti ensin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaset paukkuu, niin on kiva viivähtää välillä kesäisissä tunnelmissa:) Kiitos haasteesta, vastailen molempien nimissä!

      Poista
  10. Onpa upeita kuvia jälleen reissustasi :) Kiva olisi tuollakin käydä :) Mukavaa sunnuntaita!!!

    VastaaPoista
  11. Kertakaikkisen ihanat kuvat! Kiitos näistä!

    VastaaPoista