maanantai 29. tammikuuta 2018

Huhtikuu - kevään ensimmäiset merkit -haaste

Sain haasteen "Huhtikuun viisi tärkeintä kevään merkkiä" sekä Tiiulta Puutarhahetki-blogista että Annikalta Puutarhan vuosi -blogista Säännöthän tähän haasteeseen kuuluvat seuraavasti:

1. Tee postaus ja kerro, keneltä sait haasteen.

2.Kerro huhtikuusi 5 tärkeintä kevään merkkiä, jotka sinua ilahduttavat eniten. Koska kevät etelä-rannikolla on usein jo maaliskuussa, ja pohjoisessa vasta toukokuussa, on huhtikuu tässä sellainen keskiverto. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi.

3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia mukaan.1. Minulle kevät alkaa silloin, kun aurinko näyttäytyy niin paljon, että sen lämmön aistii sekä ihollaan että luonnossa. Aurinkoa odotan ja sen lämpöä rakastan! Vaikka sadekin edesauttaa kevään tuloa, ei se jaksa ilahduttaa, koska vettä tässä maassa saadaan ihan tarpeeksi jokaisena vuodenaikana, ainakin näillä leveysasteilla:)


 2.Uuden kasvun edistyminen ilahduttaa suuresti! Pelargoniat odottavat jo malttamattomina ulkoilmaa ja pikkutaimet venyvät pituutta, kasvuvauhti on hyvää ja vihreys lisääntyy päivä päivältä.

 
3.Mökkimaisemissa kevään merkit aistii ehkä parhaiten. Tuota aikaa, kun jäät lähtevät ja vesilinnut palaavat rannoille odotan joka vuosi suurella ilolla. Yöllä on usein vielä pakkasta, mutta auringon noustua sää lämpenee ja ulkona ollaan kaiken päivää. Linnunlaulu alkaa aamuvarhaisesta, pesäpuita ja pönttöjä varaillaan vauhdilla!

Vaikka punatulkku ei olekaan keväinen muuttolintu, ilahdutti parvi punatulkkuja meitä viime huhtikuussa.
3.Kevääseen kuuluu lähes aina puiden kaadot ja halkojen teko. Edellisenä kesänä on tarkkailtu liian suuriksi ja varjostaviksi kasvaneita puita, joiden on aika väistyä ja antaa tilaa muille kasveille sekä auringolle. Kun keväällä tuntee tuoreen puun tuoksun, klapikone hyrisee ja aurinko lämmittää halkopinon tekijöitä, on ihana fiilis, aah!4. Luonnon ihanat kukkijat ilahduttavat valtavasti. Mökkimetsässä viihtyvät sekä sinivuokot että näsiät. Ja jos sää on riittävän lämmin, saattaa ensimmäinen perhonenkin jo lennähtää näsiän kukkasta tervehtimään. 5. Kotipihan ilahduttajat löytyvät kukkamaan pienimmistä, sinililjat ja krookukset nostavat päänsä ensimmäisinä ja mitä useampi lämmin kevätpäivä seuraa toistansa, leviää myös sininen matto kukkapenkkiin ja seinänvierustalle. Näitä katselen onnellisena siitä, että talvi on selätetty, aurinko, lämpö ja lupaus kesästä on annettu!Haaste kevään merkeistä on kierrellyt jo monessa blogissa, mutta kukaan ei estä sinua, joka et vielä ole haastetta saanut, ottamasta tästä nyt koppia!

Mukavaa viikon alkua ja tervetuloa Satu, lukijaksi!40 kommenttia:

 1. Tällä viikolla alkaa jo helmikuu, ei kestä enää kauaakaan kun nuo kaikki ihanuudet ovat todellisuutta!
  Viikonloppuna jo tintit aloittelivat titityyn harjoittelua, keväisistä keväisin on kuitenkin peippojen iloinen liverrys🌿
  Tuo viimeisen kuvan sinivuokko on niin ihanan intensiivisen sininen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri aamulla iloitsin, että enää muutama päivä - sitten on helmikuu! Linnunlaulu on kyllä ihan huippua!

   Poista
 2. Kivaa löytää alkuunpanemani haaste täältä blogista! Kevääseen on vain pieni tuokio, kunhan tämä alkava lyhyt helmikuu selätetään alta pois. Muuttolinnut, kevätkukkijat ja polttopuiden teko... ne on kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsopas, minulle olikin epäselvää, mistä ja milloin on haaste alkanut, siksi en sitä tuohon laittanut. Kiva haaste, tosiaan! Ja kevääseen kuuluu niin paljon positiivisia asioita!

   Poista
 3. Kaunis ja odotettu kevät, kuten kuvasi kertovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikki meistä puutarhaihmisistä ainakin ovat jo kovin malttamattomia:)

   Poista
 4. Hieno katsaus sinun kevään alkamisestasi, luonnon heräämisestä talviunesta sinivuokkojen ja krookusten kera. Ja nuo pelakuut, aivan ihania. Katseeni pysähtyi taimiisi, olisiko blogissani juuri nyt jotain sinua kiinnostavaa ..?
  Ihana kevät, se on kohta taas täällä, malttamattomina odotellaan eikös vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, malttamattomina tosiaan! Täytyypä pian käydä kurkkaamassa blogiasi....

   Poista
 5. oi joij, miten ihania kuvia! Kovasti jo kevättä odotellaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien kautta kevät tuntuu olevan jo ihan tässä nurkilla, vaikka nyt lupaillaankin kovia pakkasia! koitetaan jaksaa vielä tovi!

   Poista
 6. Ihania keväisiä fiiliksiä; muuttolintuja, linnunpönttöjä, halkoja kuivumassa, kevätkukkia...

  VastaaPoista
 7. Beautiful lowers, yes we long for spring now!
  Have a lovely day,

  Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Ida, we have to wait a little bit, but soon the sun is shining and the spring is here!

   Poista
 8. Ihana kevät ja suloinen Huhtikuu, kauniit kuvat♥ Ihanaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päden paja! Toivotaan, että saamme aurinkoisen ja lämpimän kevään - ja pian!

   Poista
 9. Olipa kauniit huhtikuiset kuvat. Tuo halkokasa, suloistakin suloisemmat krookukset ja sinivuokot.... ah niin keväistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Kevääseen kuuluu niin paljon asioita, mitkä saavat iloiselle mielelle! Tulisipa pian!

   Poista
 10. Todellakin aurinko lienee se parhain. Itse rakastan hetkeä kun jää alkaa elämään ja metelöimään, kuin valittamaan, ennekuin särkyy ja vesi pääsee vapaaksi. Siinä on jotain mielettömän 'suurta' ja voimallista :)
  Maalla odottaisi puutyöt jotta torppa lämpiäisi tulevinakin talvina...

  Hienosti olet huomioinut kevään.
  Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäiden lähtö tosiaan on huikea kokemus, usein meille vaan käy niin, että ovat ehtineet lähteä silloin, kun ei ole itse paikalla. Jään eläminen vielä silloinkin kun se kantaa, on jotenkin pelottavan kuulloista, mutta upeaa! Puuhommat odottavat tänäkin keväänä, suuri haapa sai viime vuonna kaatoluvan! Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 11. Jäin kiinni tunnelmaan, tuohon valoon, kukkivaan luontoon, sipulikukkien kauneuteen, sinivuokkoihin, tyyneen veden pintaan ja tuoksuun...joka tuli jostain, kevät, se on ihana asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kauniisti sanottu, Saila! Kevät on tosiaan niin ihana!

   Poista
 12. Uijui! Ihanat kevätkuvat. Kohta kevät on jälleen täällä!

  VastaaPoista
 13. Kylläpä tuli kevätikävä noita kuvia katsellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, toivotaan, että ikävä hellittää pian, eilinen auringonpaiste ja linnunlaulu enteilee kevättä!

   Poista
 14. Kummasti kevät saa veren virtaamahan suanis vikkelämmin. Kevään ensimmääset kukat on nii orotettuja. Ihanat krookukset! Ja teillon näsiöötäki. Oon ettiny näsiää taimistoolta, mutten oo täältäpäi löytäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tukokset aukenee kevätfiiliksissä! Joo, mökkipihalle on ilmestynyt vuosia sitten muutama näsiä, kauniita juuri keväällä, mutta muuten vähän raaskuja!

   Poista
 15. Ihanaa kurkata kevääseen, kiitos!

  VastaaPoista
 16. Olipas täällä keväistä. Aivan ihanaa :)

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana postaus! Tuli niin ikävä kesää ja linnunlaulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, muutama aamu sitten, kun aurinko paistoi, lauloi talitintti huikean iloisesti... kyllä se pian saa kavereita, ei aikaakaan, kun mustarastas huhuilee:)

   Poista
 18. Selasin nyt jälkikäteen mitä muut on kirjoittanut kevään merkeistä, oli kiva huomata että samat asiathan meitä ilahduttaa. inkeri puutarhurintytar.blogi.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Inkeri, niin minäkin uskon. Aurinkoa, kevätkukkijoita, linnunlaulua, niitähän ne useinkin ovat.

   Poista