keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Barcelonan puistoja ja puutarhoja, osa1.

Barcelonan matkallamme viime marraskuussa saimme nauttia kaupungin monien ihanien puistojen tunnelmasta. Monen arkkitehtuurisen nähtävyyden yhteydessä oli useimmiten puisto, jossa sai levähtää ja ihailla suihkulähteitä, pikku lampia, kauniita patsaita, reheviä kukkaistutuksia ja kuljeskella suurten puiden katveessa hoidettuja puistokäytäviä pitkin.

Jos joku vaikka jo suunnittelee tulevan kevään ja kesän matkakohteita (matkamessutkin taitavat lähestyä), niin tässäpä yksi varteenotettava vaihtoehto!


Viikon matkalla on paljon nähtävää, ja aikaisempaan postaukseen pääset tästä, mutta tämä postaus on omistettu vehreydelle!Ensimmäisenä kohteenamme oli  Parc de Ciutadella, Barcelonan vanhin yleinen puisto. Ehkäpä kaunein tuossa puistossa oli Cascada Fountain, pieniä yksityiskohtia täynnä oleva suihkulähde jonka tekoon mm. Antonio Gaudi osallistui.Puiston keskellä oli lampi, jossa voi soudella, ja  lammen keskellä saari puiston lintuja varten.
Laajalla puistoalueella, johon kuuluu myös eläintarha sekä syksyllä meilläkin uutisissa vilahtanut Katalonian parlamenttitalo, kasvaa tietenkin vanhoja puita, eksoottisen sekä herkullisen näköisiä:)Toisena kohteenamme oli Park Guellin puisto.
Arkkitehti Gaudin omaa luomusta rakennuksineen ympäröi suuri ulkoilu- ja retkeilypuisto, sekä itse Park Guellin oma eksoottinen puutarha. Tästä nähtävyydestä löytyy kuvia myös edellisestä Espanja-postauksesta.
Syksy näkyy selvästi kukkivien kasvien vähyytenä, miltä mahtaa täälläkin näyttää vaikka alkukesästä?!


Muurien suojissa soittajat esittivät hurmaavaa flamenco-musiikkia, joka kaikui kauas ja toi hymyn huulille!


Jokunen kiinanruusun ihana kukkanen ja ihmeköynnökset vielä ilahduttivat puiston kävijöitä.)
Ajattelin ensin laittaa kaikki kiertämämme puutarhat samaan postaukseen, mutta kuvia oli niin paljon, että päätin sittenkin jatkaa toisella kertaa. Matkaamme silloin Montjuicin kukkulalle, mm. kasvitieteelliseen puutarhaan.

Mukavaa loppuviikkoa!
16 kommenttia:

 1. Arvasin, että tämän blogin auki klikkaaminen tuottaa sydämentykytyksiä ja rytmihäröjä! Liian kaunista, niin vehmasta ja upeaa! Samaan hengen vetoon huokailen, että ei meillä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo lämmin välimerenseutu on vehreydessään upeaa tosiaan! Itse haikailen nähdä nuo maisemat kesän väreissä. Juu, ei me vielä tuohon pystytä, saa nähdä mitä tekee ilmastonmuutos ajan kanssa?!

   Poista
 2. Voi että, tekee mieli hypätä heti koneeseen ja jonnekin lämpimään! Ihania kuvia, ihania kukkia vielä syksylläkin. Aika näyttää, pääsenkö loppukesästä Barcelonaan vai mihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toivotaan että pääset ja haaveesi toteutuu! Kyllä siellä kesä tuntui jatkuvan vielä marraskuussakin, vaikka kukkivia kukkasia ei enää paljon näkynytkään.

   Poista
 3. Kiitos näistä viehättävistä kuvista. En ole käynyt Barcelonassa. Varmasti kannattaisi, ainakin näiden kuvien perusteella. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Ensimmäinen kerta oli minullekin, kaunis oli koko kaupunki, ihastuin kovasti! Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 4. Ah, niin kauniit kuvat. Mieheni pommittaa minua jatkuvasti kysymyksellä, minne lähdemme lomalle. Tässäpä yksi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule ollenkaan huonompi vaihtoehto:) Koko kaupunki oli niin vehreä, monipuolinen ja meistä siellä oli ihan turvallista liikkua. Tuossa vaiheesa vuotta ei enää ollut ihan valtavasti turisteja, mutta jos lähtisin uudelleen, olisi ajankohta kesäisempi.

   Poista
 5. Oi ihanuus mitä kuvia❤ Olen haaveillut pääsystä Barcelonaan siellä olisi vaikka mitä nähtävää:) Leppoisaa viikonjatkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelona yllätti minut monipuolisuudellaan ja kauneudellaan, ihan matkustamisen arvoinen paikka! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Upeita kuvia :) Barcelonassa olisi kiva käydä joskus. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kaunis kaupunki ja ihania nähtävyyksiä!

   Poista
 7. Upea Barcelona! Ihana vehreys. Kiitos kuvakierroksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, Piparminttu, kiva, että kuvakierros ilahdutti!

   Poista