tiistai 2. tammikuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä -haaste!


Näin vuoden viimeisinä päivinä on mukava muistella mennyttä kesää ja kääntää katseet tulevaisuuteen uuteen kasvuun ja toiveikkaaseen odotukseen aurinkoisesta, poutaisesta kesästä!
Niinpä otan vastaan Tiiun Puutarhahetki -blogista antaman haasteen "Kuusi kuvaa kesästä". Haasteen on alunperin laittanut liikkelle Pirjo blogista Tuplasti terapiaa.
Alkukesän ehdoton kohokohta oli kasvihuoneen/huvimajan valmistuminen. Tuo pitkään haaveissa ollut paikka, jossa voi kasvatella taimia, viettää kahvitteluhetkiä kesällä, hörpätä lämpimät glögit kynttilänvalossa, ihailla kuurankukkia ikkunoissa ja aistia kevään tuoksut auringon lämmössä - se kaikki oli nyt totta!  Puutarhahuoneen eteen istutimme Suomen juhlavuoden kunniaksi rautatieomenapuun. Osin sen kauneuden vuoksi, mutta myös symbolisena merkkinä muistutuksesta, että kesähuonemme ikkunat olivat peräisin vanhasta VR:n makasiinista.


Kesäkuussa kukkivat alppiruusut runsaammin kuin moniin vuosiin. Kotikunnassamme sijaitseva Mustilan arboretum tarjosi kauniit retkimaisemat alppiruusujen ja atsaleoiden huikeassa kukkarunsaudessa. Sattui vielä kaunis, poutainen, lämmin päivä nauttia hienosta kukinnasta ja metsäisistä maisemista. Koko retkipostauksen pääset lukemaan täältä.
Ei ole kesää ilman pionien kukintaa! Uusia pioninjuurakoita oli osteltu, mutta vanhat kaunottaret olivat kesän kuningattaria. Meillä ehdoton ykkönen on edelleen Sarah Bernhardt!

 
Uusi Suomi100 -kukkapenkki kasvoi pituutta kaiken kesää. Keväällä en vielä tiennyt, mihin loppukesään mennessä päädyn. Selvää oli, että kyseisestä penkistä löytyy sinivalkoista, kaikki muut värit saavat siirron muualle:)Vaikka kärhöjen kukinta oli suuri pettymys, runsastui muiden perennoiden kasvu elokuuhun mentäessä.  Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin tolkuton sade ja pilvet auringon edessä.Puutarhahuone alkoi tuottaa satoa! Itse kasvatetut tomaatintaimet olivat kasvarin valmistuttua honteloita ja onnettoman näköisiä, mutta niin vain loppukesän ja alkusyksyn herkuttelimme kirsikkatomaateilla. Ensi kesäksi taidan siltikin ostaa (varmuuden vuoksi) valmiit taimet....:)

On vaikea valita kesän hetkistä vain kuusi kuvaa. Mutta toisaalta se antaa aiheen palata menneeseen, muistella kesää, joka ei koskaan palaa. Mukava haaste, jonka tarkoitus on jatkaa sitä haastamalla kolme blogiystävää. 

Joten tässäpä teille: Kukka ja kaali -blogin Pauliina,
Pikkuinen puutarhani-blogin Sametti Hortensia sekä Maatiaiskanasen elämää -blogi, olkaapa hyvät, kesäinen haaste heitetty:)

18 kommenttia:

 1. Voi ihanuus mitä kuvia♥ Nuo Pionit on sitten upeita, ihan minun lemppareita:) Ikävä tulee äkkiä kesää kun näitä katselee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Kesän kaipuu tuli, kun selailin viime kesän kuvia:)

   Poista
 2. Oi, kiitos haasteesta! Tuollaiseen haasteeseen on tosi kiva vastata. Ja kiva oli lukea sinun vastauksesi ja ihailla kauniita kuvia. Varsinkin tarina omenapuusta oli ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, ota vaan haaste vastaan, pääset fiilistelemään kesäkuvilla:)

   Poista
 3. Kauniit kuvat!
  Kiva katsella kesäisiä kuvia.
  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Sari, kuvat tuovat aina muistoja, nyt kyllä jo kaipaa kesää, kun ulkona vaan sataa vettä! Hyvää uutta vuotta sinullekin:)

   Poista
 4. Omat tomaatit ovat uskomattoman hyvän makuisia, ei kaupasta saa samanlaisia. Sarah on minunkin lempipioneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Katja, on niissä tosiaan aivan eri maku!

   Poista
 5. Ei nuo kuvassa näkyvät kärhöt pettymykseltä näytä. Ihania kukkia. Sade jäi varmaan silti kaikkien mieleen. Hyvää alkanutta vuotta. Pidän peukkuja aurinkoisemman ensikesän puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos sinusta näyttävät sentään kärhöiltä. Niitä odoteltiin mahdottoman pitkään, ja kylmä, märkä loppukesä ei antanut enää voimaa avata kaikkia nuppuja.. Toivotaan, Annika tosiaan lämpimämpää kesää. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 6. Ihanat kesäkuvat! Kohta on kevät, tosin on se jo mielessä kaiken aikaa.. Kukkaisaa alkanutta vuotta, Sirkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, uskon, että varsinkin sinä odottelet kesää suurella ilolla:)

   Poista
 7. Ihanat kesäiset kuvat :) Tuo sinun kasvarisi on kyllä niin ihana :)

  VastaaPoista
 8. Upeita kesäkuvia! Kiva, että otit haasteen vastaan. Meilläkin Sarah Bernhardt on ollut viime vuosina pionien ykkönen. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu, toivotaan, että pionit taas kukkivat ensi kesänä!

   Poista