perjantai 12. kesäkuuta 2020

Yritetään ehtiä perässä!


 Viimeisiä viedään, tulppaanien aika on nyt ohi ja alkaa suven suloisuus puutarhassakin!



 

Sipulikukista laukkapallot alkavat olla komeimmillaan.





 Kellukka  kukkii nyt runsaammin ja matalampana kuin viime kesänä. Tuo väri on kyllä kaunis - ja sopii tietysti siniseen lemmikkiin, joka vieläkin vaan jaksaa kukkia! 


Kellukoita kurkistelee viirusilmällään odotettu kukkija, sinivaleunikko! Olen jonkusenkin taimen istuttanut ja kaksi elelee eri penkeissä. Useana vuonna ovat nousseet, mutta NYT on molemmissa nuput, toivotaan, etteivät ole kukkineet, kun tulen mökiltä.


Kukkia on riittänyt tälle viikolle juhliin asti. Alkuviikosta oli vanhempieni syntymäpäivä. Meillä on suvussa hauskasti säästetty juhlapäivissä - tai sitten juhlittu tuplasti suuremmasti. Nimittäin isäni ja äitini  syntymäpäivät sattuvat samalle päivälle ja sisareni ja minun juhlani peräkkäisille päiville. Samoin sisareni tytär ja oma tyttäreni juhlivat peräkkäisinä päivinä omia synttäreitään. Ja kaikki kesäaikaan! Syntymävuosi sentään ovat kaikilla eri. Nyt juhlittiin 80 ja 86 ikäisiä, hyväkuntoisia  senioreita, joiden juhla olisi varmasti ollut erilainen ilman koronaa. Nyt lähisuku on vieraillut porrastetusti mummoa ja pappaa onnittelemassa. 


Viikolla olin mys juhlimassa eläkkeelle siirtyvää, sielläkin turvaväleistä pidettiin huolta ja halaukset jäivät pois, mutta on varmasti ihanaa jäädä ansaituille eläkepäiville tässä vaiheessa vuotta! Eilen alkoi itsellänikin loma ja on aika mukava fiilis! Työkiireet ja koronan tuoma muutos työhön on ollut yllättävän voimia vievää. Kun vielä tähän alkukesään laittaa puutarhan positiivisen kiireen, on välillä ollut tunne, ettei saa mitään aikaiseksi. Liika on liikaa kaikessa työssä.

Jalokalliokielon istutin viime syksynä, nyt se kukkii kahdella kukkavanalla.
 Pihamaallahan riittää kiirettä aina. Viimeiset taimet on vielä istuttamatta ja nyt sateen jäljiltä kasvaa niin nurmikko, kasvit että rikkaruohotkin! Kitkeminen, kanttaaminen ja ruohonleikkuu eivät ole suosikkipuuhaa, mutta se on tehtävä, jos meinaa pitää pihapiirin itselleen mieluisena.


 Alppiruusujen aika on parhaillaan.  Metsän laidassa loistaa pinkki alppiruusu upeana, osa kukista  vielä avautumatta.


Suomi 100- penkissä on alkamassa juhannusjuhlat! Ensi viikko näyttää lupaavalta, vaikka lemmikkien kukinta hiipuu, niin vuoroon astuvat niin päivänkakkarat kuin verbenatkin. Siniset iirikset ja vuorikaunokit, akankaalit ja sammalleimut... ei ole pihassa lipputankoa, mutta onpa sinivalkoinen kukkapenkki!






Kun kulkee kahden pihan ja yhden mökin väliä, saa viettää puutarhajuhlaa joka päivä! Vaikka välillä pitää vähän kiirettä:) Nyt on vuorossa mökki ja pientä pintaremonttia:) Mutta koskaan ei ole niin kiire, etteikö ehtisi hakea kimpun kesäkukkia!



Ihanaa kesäistä viikonloppua kaikille!

24 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat♥ Aurinkoista viikonloppua♥

    VastaaPoista
  2. Ihania kukkakuvia <3 Kylläpä on ollut monia aiheita juhlia! Onnea kaikille juhlien sankareille <3 Nautitaan puutarhatöistä - ja niitähän riittää :) Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarha tuottaa suurta iloa, nautitaan! Hyvää viikonloppua!

      Poista
  3. Paljon onnea kaikille sankareille!
    Ihania kimppuja ja ihanaa kukkaloistoa pihoilla. Remppailoa sinne!

    VastaaPoista
  4. Ihana kellukka, pitää laittaa nimi muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellukoissa näyttää olevan uusia ihania värejä!

      Poista
  5. Kaunista kukintaa. 🌸🌼
    Oikein mukavaa ja aurinkoista lomaa sinulle. ☀️☀️

    VastaaPoista
  6. Komeat alppiruusut! Kauniit juhlakimput myös, ja muutenkin nättejä kuvia. Tuo kellukka oli minulle uusi tuttavuus - en tiennyt, että kellukoita on puutarhakasveiksikin myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellukoita on tullut myyntiin useamman eri värisiä, toinen toistaan kauniimpia. Helppo kasvi!

      Poista
  7. Onnea! Minäkin olin yksillä eläkekahveilla. Siinä oli ripaus normaalia, vaikka halata ei voinutkaan. Iloa ja juhlantunnelmaa saa onneksi muillakin keinoin.

    Kiirettä on ollut. Minulla on ollut tänä keväänä niin paljon uuden opettelua, että puutarha on aika järkyttävässä kunnossa. Onneksi tiedän, miten sen saa taas nätimmäksi. Ruohonleikkuu, kitkeminen, kanttaus ovat tehokas kolmikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, juhlat saadaan aikaan monella tavalla ja eläkkeelle pääsee ilman halauksiakin:) Elämässä on monta, monta muutakin asiaa kuin puutarha, tärkeysjärjestys on mietittävä oman elämän mukaan. Tsemppiä sinulle uusiin koitoksiin!

      Poista
  8. Onnea kaikille synttärisankareille! Meilläkin on sukuun kertynyt useampia juhlia lyhyelle aikavälille: muutaman päivän yli kahden kuukauden sisällä on yhteensä kahdeksat synttärit, vappu, äitienpäivä ja usein pääsiäinenkin. Rankaksi tulee juhlia kaikki erikseen kunnolla :D Puutarhassasi on jo runsaasti kaunista kukkaloistoa ja kesän tuntua. Suomi 100 -penkkikin on kunnon juhannusloistossa. Tsemppiä remontointiin ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat on kivoja, aikuisiällä tahtoo jäädä vähille varsinkin nuo välivuodet. Juhlakukkapenkki paranee vuosi vuodelta, olen saanut siihen lisää kasveja ja osa on jo vakiinnuttanut paikkansa. Hei, remontti alkaa olla voiton puolella, ehtii nauttia kesäisistä maisemista! Hyvää viikonlopun jatkoa!

      Poista
  9. Onnea kaikille sankareille! Meillä on samanlaisia juhlaryppäitä, kun syntymäpäivät, nimipäivät ja monet muut lähipiirin merkkipäivät osuvat samoille päiville. Mm. äitini ja tyttäreni viettävät synttäriä samana päivänä. Samoin poikani ja veljeni poika. Mieheni ja pikkuveljeni ovat syntyneet samana päivänä, tosin eri vuonna. Tässä vain osa.
    Varmasti töitä riittää, kun on kaksi puutarhaa. Nyt on niin kaunista ja rehevää. Rikkaruohohommissa ei tahdo pysyä kehityksen tahdissa. Juuri eilen huomasin Pikkupuutarhani kaipaavan kovasti siistivää kättä. Ei vain joka paikkaan ehdi, vaikka halua olisi. Vaan mitäpä näitä murehtimaan, talvella on aikaa levätä niin puutarhalla kuin puutarhurillakin.
    Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pienet on murheet, jos ne jäävät rikkaruohoasteelle, ei niillä kannata päiväänsä ja ainakaan elämäänsä pilata:D Teilläkin saadaan juhlia komeasti useamman sankarin voimalla! Nautinnollisia kesäpäiviä!

      Poista
  10. Onnea kaikille sankareille! Tosi kaunista kukintaa ja hienot kimput! Nyt tosiaan tuntuu, että puutarhan tahdissa ei tahdo enää pysyä mukana. Upea onnistuminen sinivaleunikoiden kanssa! Minä en ole saanut niitä menestymään täällä, vaikka monessa eri paikassa olen kokeillut. Kauniita kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinivaleunikko taitaa olla vähän hienohelma ja ronkeli kasvupaikkansa suhteen. Nyt on näköjään löytynyt jonkinlainen kelvollinen paikka, tai sitten talvi oli mieluisa, koska kukkanuppuja on ja yksi kukkanenkin on jo avautunut! Ihanaa alkavaa juhannusviikkoa!

      Poista