torstai 4. kesäkuuta 2020

Lemmikkien kavereita

Niinpä, taas on vuosi vierähtänyt!  Ajanlaskuni alkaa lemmikkien ajasta, sillä se on yksi kauneimpia hetkiä puutarhan vuoden kierrossa.  Lemmikin sini on kuin taivaan sini, ihailtavan kaunis, katse uppoaa siihen.  

Aasinsiltana edelliseen, sininen taivas on ilahduttanutkin pitkään ja saanut omenapuut roihahtamaan kukkarunsauteen. Omalla pihallani kasvaa kolmen lajin perheomenapuu, joiden kukkaset avautuvat hiukan eri tahtiin.


 Muutama vuosi sitten ostamani helmipihlaja on myös alun vaikeuksista alkanut viihtymään ja kurkottelee kohti taivaita. Vaihdoin pihlajan paikkaa Suomi100 -penkin toisesta päästä toiseen, ja epäilin sen kärsivän siirrosta, kun oli muutenkin surkean oloinen. Mutta sepä tykkäsikin ja oikein uhkuu kasvun intoa. Kukkanuppuja näyttää olevan runsaasti.

  Palataanpa lemmikkeihin. En oikein saa vangittua kameran linssiin sitä illan hämärän kauneutta, kun lemmikit värittävät kukkapenkkien pohjan vaaleansiniseksi, joukossa valkoisia vaahtopäitä tai iloisen värisiä tulppaanien pallukoita. Etualalla kiemurtelee Suomi 100 - penkki, johon on eksynyt muutama punainen tulppaani:)


`Garden Fire´tulppaanit loistavat auringossa! Lemmikeistä saa hienon taustan korostamaan muiden kasvien värejä.


Toissa syksynä istutetuista `Lampada´tulpuista ei enää kovin moni jaksanut nousta. Näitä pitää syksyllä istuttaa lisää.


Pinkeistä on nimet hukassa, mutta sävyt ovat niin kohillaan lemmikkien kanssa <3


Alppiruusu ´Cunninghams White´ kasvaa  metsänlaidassa, sielläkin on tietysti levinneitä lemmikkejä! 


Kulleroiden kultaa lemmikkien piirittämänä.


Olin täysin unohtanut ostaneeni viime vuonna ihanaisen morsiusleinikin. Ihmettelin uutta kasvia, kunnes se avasi nappikukkansa! Tätäkään kasvia en olisi löytänyt ilman puutarhablogeja, kenenkähän penkissä sitä kasvaakaan runsaasti? Toivon, että tämä viihtyy sinisten lemmikkien kaverina!
Arovuokko elelee myös Suomi100 -penkissä, kuten morsiusleinikkikin. Siellä on vielä mukavasti tilaa levitä. Tämäkin on yksi suosikeistani.

Tarkoitukseni on tehdä postaus, ehkä toinenkin, siitä joukosta joita viime syksynä hankin alemyynnistä. Sormet jäässä kahmin puolen hinnan ja -70% kasveja, ajatellen että ei kovin kirpaise, vaikka tulisi menetyksiä.  No tässäpä elelee yksi suloisuus, Höyhenpensas, hyvissä voimissaan, vaan tietysti kovin pieni vielä. Sen verran valkoinen, että pääsi helmipihlajan juurelle, sinivalkoiseen penkkiin. Ja enpä olisi uskonut, että verkon sisällä pitää hänenkin asustaa, sillä jänö on suorastaan muuttanut pihapiiriini. Onneksi sille maistuu pääasiassa voikukat, joita en nyt aiokaan kovin hanakasti poistella:)


Rapunpielen istutuksesta täytyy pian poistaa ylikukkineet lemmikit ja rakentaa uusi asetelma.  Kaivoin orvokin kaveriksi pihan laidoilta nuppuiset lemmikit ja  näillä mentiin kolmisen viikkoa.

 
   
Nyt alkoi sadekausi, kukkapenkit kasteltu ja pöntöt täynnä, taas kasteluhuolet hetkeksi poissa! Mukavaa loppuviikkoa kaikille!22 kommenttia:

 1. Ihastuttavia nuo lemmikit, ja hiukean hienoja väriyhdistelmiä!

  VastaaPoista
 2. Lemmikkien kukinta on tänä vuonna runsasta ja kaunista. Kiva ajatus kuvata niitä hämärässä. Tuovat valoa ja kauneutta illan hämäryyteen.
  Aivan ihana yhdistelmä lemmikkiä ja tummaa orvokkia. Tuo pitää laittaa muistiin ensi kevättä ajatellen. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikillä tuntuu olevan hyvä väri, jota voi sovittaa moneen ja usein yhdistelmä onnistuu. Mutta vaaleansininen näyttää sopivan erityisen hyvin myös tummien värien kanssa.

   Poista
 3. Lemmikit ovat kyllä todella upeita! Minäkin olen niitä omalla pihallani ihastellut viime päivät. Ja ruohoa leikatessa kiertänyt niiden kasvupaikat, kun ovat villiintyneet vähän sinne tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tosiaan raaski leikata lemmikin kukintoja, jos ovat vähän väärään paikkaan kylväytyneet. Toisaalta minulla on niitä niin paljon, että ei edes huomaa, jos jokunen katoaa:)

   Poista
 4. Lemmikit ovat kyllä ihania pikkukukkijoita, ja todella hanakoita leviämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leviävät innokkaasti, mutta toisaalta juuret ovat pinnassa, joten poistaminenkin on helppoa, jos paikka on kovin väärä.

   Poista
 5. Sinun puutarhasi on oikea lemmikkiunelma! Onneksi minullakin on nykyisin yksi, joka sinnittelee, valkoista en vielä ole löytänyt - eivät oikein tunnu viihtyvän, useimmat kuolevat, mutta onneksi on ainakin se yksi sininen nyt :-D Aivan mahtavia yhdistelmiä lemmikin kanssa, tuo kullerokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila, sinä oletkin värien yhdistämisen mestari! Toisaalta, kun en henno yhtäkään lemmikkiä poistaa sen kukkiessa, on kaikkien muiden tyydyttävä kuvattavaksi lemmikkien kavereina:D

   Poista
 6. Niin kauniisti kukkivat lemmikit ja niiden kaverit. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunuvuokko, kukinta on tosiaan runsasta ja kaunista!

   Poista
 7. Ihania kuvia <3 Lemmikit ovat myös yksi minun suosikeistani. Istutin lemmikkiä tuomipihlajan juureen ja siihen se on nyt levinnyt laajalle alueella. Hyvä idea laittaa lemmikkiä ruukkuun - tämän idean nappaan sinulta, kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ota vaan idea käyttöön! Usein alkukesästä en vielä ole ostanut kesäkukkia, niin lemmikkipehko on helppo istuttaa ruukkuun, senhän voi vaikka siirtää takaisin siementämään johonkin penkin nurkkaan, kun ei enää ruukkua kaunista:)

   Poista
 8. Täälläkin on runsas lemmikkikukinta tänä vuonna. Ihana pari sille tuo morsiusleinikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morsiusleinikki kasvaa tupsahti oikein sopivaan paikkaan ja sinivalkoinen yhdistelmä ei koskaan petä!

   Poista
 9. Ihanat lemmikit ja muut! Lemmikit ja vaaleanpunaiset tulppaanit ovat niin kaunis pari <3 Täällä lemmikit kukkivat myös valtoimenaan juuri nyt. Tänä vuonna on valkoisiakin taas entistä enemmän. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen ja -sininen sopivat niin hempeästi toistensa kainaloon! Valkoisia löytyy jokunen, mutta aika niukasti. Olisivat kyllä kauniita, jos nekin leviäisivät.

   Poista
 10. Ihania lemmikkejä, minäkin olen jonain vuonna istuttanut lemmikkejä pieniä nuppuisia ruusukkeita ruukkuun ja hyvin kestivät ja olivat kauniita. Minulla on perenna arvonta blogissani jos kiinnostaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän pitkään ovat kestäneet myös ruukkuistutuksessa. Pitääpä käydä kurkkaamassa blogiasi!

   Poista