perjantai 19. kesäkuuta 2020

Hyvää juhannusta!


Juhannuksen vietto hellesäässä lienee monelle suomalaiselle odotettu hetki. Niin itsellenikin. Mutta puutarhan kasvit toivoisivat maltillisempia lämpötiloja, hitusen viilentävää poutapilveä porottavan auringon eteen ja kesäistä sadettakin. Aika paljon toivottu! Mutta nyt toiveet on otettu huomioon ja sadettakin saatu mukavasti! Voi nauttia juhannuksesta tuskailematta vettä huutavista kasveista. No helle toki jatkuu nopeuttaen monen kukkasen kukintaa.


Sen enempää suunnittelematta on puutarhan väri juhannuksen aikoihin hyvin sinivalkoinen!


Valkoiset tulikukat, verbascumit ovat parhaassa kukassa keskikesän juhlaa varten! Olen kasvattanut ne siemenestä ja ehkäpä jokin uusikin siementaimi on penkkiin kylväytynyt. Yksittäiset pikkukukat ovat herkkiä ja helteellä menevät nopeasti ruttuun, kuvattava on aikaisin aamulla ja auringonpaisteessa on turha yrittääkään saada kunnon kuvia herkistä kukkavarsista.

 


 

 Iirikset kuuluvat itseoikeutetusti sinivalkoiseen Suomi100 -kukkapenkkiin. Niitä on siellä useammassa kohtaa, ja helppoina kasveina löytyy monesta muustakin paikasta puutarhaa. Päivänkakkarat ovat myös aloittelemassa kukintaansa.






Usean vuoden odotuksen jälkeen myös sinivaleunikko avasi nuppunsa! Kovin on ujo ja nuokuttaa päätään kainosti, mutta nöyränä minäkin kyykistyn, jotta saan kuvan tuosta kauniista kukkasesta. Toisessa penkissä odottelee vielä toinen niistä useasta taimesta, joita olen hankkinut ja joista suurin osa on kadonnut. Jospa nyt olisi löytynyt mieluisa kasvupaikka!


Jo aikaisin keväällä pystykiurunkannus oli vihreänä, eleli toisen uuden kasvin, syksyllä ostetun japaninmagnolian juurella, verkon ja havujen suojissa. Unohdin jo koko kukkasen, kun luulin sen vasta keräävän voimia tuleviin keväisiin. Ihmettelin, miksei se kukkinut keväällä muiden kiurunkannusten kanssa samaan aikaan. Vaan hänpä odottelikin juhannusta! Ja sinisyydessään menee samaan kategoriaan sinivaleunikon kanssa, huikea väri!





Oikein ihanaa juhannusta kaikille!


21 kommenttia:

  1. Onpa aivan ihania kukkia siellä kauniissa väreissä! Kiurunkannukset ovat ihania, nämä kesällä kukkivat siniset kuin sadusta, tuo väri. Niin kuin valeunikossakin.
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satumaisilta näyttävät minustakin nuo sähäkän siniset kukkaset! Hyvää juhannussunnuntaita!

      Poista
  2. Sinivalkoiset kukinnat sopivat niin hyvin juhannuksen aikaan! Pidän kovasti noista tulikukista valkoisina ja omassa penkissäkin niitä kasvaa. Sinivaleunikko ja pysytykiurunkannus ovat astetta vaativampia, joten kuvia niistä voi ihailla. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiset tulikukkaset ovat hyvin kauniita, kun ensimmäiset kukkaset ovat auki, ovat viimeiset vielä kauniisti nupussa.

      Poista
  3. Sullonki kivasti palio sinivalakoosta. Ai sulla kukkii jo. Mun pystykiurunkannus ei viälä meinaakkaa kukkia. Sarettaki orotettihin ku kuuta nousevaa....vaan, ohi män. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ettekö saaneet sadetta! Meillä tuli vettä oikein roimasti ja kasteli maan syvältä sekä täytti vesipöntöt. Pystykiurunkannus on uusi, joten se yllätti täysin kukinta-ajankohdallaan!

      Poista
  4. Ihanat sinivalkoiset kukkakuvat! Sopivat niin kauniisti juhannukseen. Sinivaleunikon ja tuon pystykiurunkannuksen sävyt ovat niin huikeita. Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan suunnittelematta sattui noinkin monta sinivalkoista kukkijaa tähän juhannuksen aikaan. Olen samaa mieltä kukkien intensiivisen sinisestä väristä!

      Poista
  5. Niin kauniita sinivalkoisia kukkijoita.
    Hyvää juhannuksen aikaa sinulle. 🇫🇮🇫🇮🇫🇮

    VastaaPoista
  6. Onpa todella huikean hienon värinen pystykiurunkannus.
    Hyvää juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, tuo väri on jotenkin epätodellinen meidän kukkapenkkiin:) Kiitos, samoin, hyvää juhannuksen jatkoa!

      Poista
  7. Hyvää juhannusta! Huikeat sinivalkoiset kukat sait juhannukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin, hyvää juhannuksen jatkoa! Sattumaa, ei suunniteltua, vaikka voisinhan niin väittää:D

      Poista
  8. Ihania kukkijoita. Ounou. Näitä kuvia katsellessani, tajusin, että omat tulikukkani ovat kadonneet ja moni muukin perenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulikukkaset tuntuvat viihtyvän tuossa penkissä hyvin. Aurinkoa siinä on jopa liikaakin, ehkäpä juuri tulikukkien mieliin:)

      Poista