keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Oma alppiruusumetsä

Ajan saatossa on kesämökille hankittu alppiruusuja ja atsaleoja. Varovaisesti kokeillen, josko viihtyisivät järven rannalla, metsäisessä ympäristössä, missä ne luonnostaankin kasvavat. Vanhimmilla on ikää jo pian parikymmentä vuotta, jotkut ostettu lahjaksi mummolle, loput mummon itsensä hankkimia.


Juhannuksen lähestyessä on aika ihanaa nauttia sekä järvimaisemasta että alppiruusujen kauneudesta.






Vanhin alppiruusuista, `Catawbiense Grandiflora´ pärjäilee varjossa upeasti. Joinakin vuosina kukinta on heikompaa, mutta silloin kasvi tekee paljon uutta kasvustoa.  Lilan Grandifloran vierellä kukoistaa alppiruusu `Haaga´, sama laji joka omalla pihallanikin viihtyy mainiosti.




Kolmas alppiruusuista, `Nova Zemblja´ kasvaa rinteessä erillään muista. Kanukkapensas ja pihlajat antavat sille sopivasti varjoa ja niiden kukinta sattuu samaan aikaan.  Syvänpunainen alppiruusun väri on todella kaunis!

 




`Nova Zemblja´

Revontuliatsaleoja on kaksi, toinen ei ole kukkinut vielä lainkaan, siirsin jo aiemmin sen toiseen paikkaan, kun nuput kuivuivat alkuunsa. Nyt olen suojaillut kasveja kevätahavilta, ja viimein toinen näistä kaunottarista päätti tänä kesänä kukkia komeammin kuin koskaan!






Suuri sammaloitunut kivi on saanut päälleen sekä köynnöshortensian että tuoksuköynnöskuusaman. Kuusama aloittelee kukintaansa, paikka on hieman liian varjoinen oikein runsaaseen kukintaan.




Kukintansa ovat aloittaneet myös valkolehdokit, ne levittävät ihanaa tuoksua kesäiltaan.
 

Aurinko alkaa laskea kesäiltaan, vielä muutama päivä juhannukseen, kesä antaa nyt parastaan!


Mukavaa juhannuksen odotusta kaikille!



14 kommenttia:

  1. Ihanan kesäistä.
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Kaunista alppiruusujen kukintaa, Minäkin tein juuri postauksen alppiruusuistamme.

    VastaaPoista
  3. Teillä on mökillänne ihan oma rhodopuisto. Todella kaunis.
    Hyvää juhannuksen odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  4. Hienot alppiruusut ja atsaleat. Hyvää Juhannuksen aikaa.

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Hyvää Juhannusta Sirkku!!! 🌺🌺🌺🌺🥂🥂🥂🥂

      Poista
  6. Oi, onpa tosiaan kaunis oma alppiruusumetsä!
    Tyttäreni kävi viime viikonlla Haagan alppiruusumetsässä ja kertoi kamalasta väentungoksesta. Onni onkin oma alppiruusumetsä, jossa saa ihailla ja kuvailla kaikessa rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, oman metsikön äärellä on ihana kuljeskella ihailemassa. Kun kukinta vielä jakutuu hieman eri ajankohtaan, riittää ihailua useammalle viikolle.

      Poista
  7. Kauniit alppiruusut ja atsalea! Näyttävät viihtyvän hyvin, kun ovat kasvaneet kookkaiksi ja kukkivat runsaasti. 'Nova Zembljan' väri on todella kaunis. Mukavaa juhannuksen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo nyt näkee, kuinka paljon uutta kasvua on luvassa ensi vuodelle. Viihtyvät tosiaan!

      Poista