torstai 25. kesäkuuta 2020

Purppuratulikukkia!

Valkoisten tulikukkien rinnalle on kasvanut joukko violetin sävyisiä verbascumeja, jotka siemenestä kasvattelin toissa talvena. Yhden ostotaimen siemenistä riitti kukkia useaan eri paikkaan ja kylläpä kannatti tuo ostos.

 



Siementen itävyys on hyvää ja taimikasvu nopeaa ja helppoa kasvattaa. Aiempana talvena kasvattelin valkoisia tulikukkia ja nyt näitä kasvaa rintarinnan.

 




Sinivalkoiseen kukkapenkkiin nämä eivät oikein istu, mutta kun kukinta on ohi, voin siirtää ne toisaalle, näyttää nimittäin siltä, että kasvupaikkakaan ei ole tulikukille kovin vaativa. Auringossa kyllä viihtyvät, joten ei varmaankaan kovin varjoisaan paikkaan kannata istuttaa.


Ihania!!




Helle koettelee! Olen lillunut mökkijärvessä ja jättänyt puutarhan oman onnensa nojaan muutamaksi päiväksi, joten jännityksellä odotan, mitä olen menettänyt ja mitä siellä kukkiikaan!! Hyvää viikonloppua!

22 kommenttia:

  1. On nättejä! Helle on juuri nyt tosi rankka. Tykkään kyllä lämmöstä, mutta näin kuuma ei ole enää kiva. Kunpa pian viilenisi ja tulisi sadettakin - kasvitkin tykkäisivät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadetta tosiaan kaivataan, kaikki vesitynnyrit ovat nyt tyhjänä!

      Poista
  2. Onpa kauniita! Minulla on ranskantulikukka, mutta toistaiseksi siihen ei ole tullut ainuttakaan kukkavanaa. Jännityksellä seuraan, jättääkö tämän vuoden kukinnan väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yllättynyt näiden valtavasta kukinnasta, mutta näillä helteillä kukkivat todella nopeaan. Joskus toki tekevät vielä loppukesästä uusia pienempiä kukkavanoja. Toivotaan, että sinunkin tulikukkasi vielä kukkii.

      Poista
  3. Järvessä lilluminen on nyt mukavaa, tänään tein sitä kolmeen eri otteeseen. Ostin tänä vuonna ensimmäisen tulikukan, pitäisi olla tuollainen tumma kukka. Sitä keltaista perinteistä meillä tulee puutarhaan aina välillä, nytkin on kaksi joita en kitke ihan vielä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltaiset perinteisetkin ovat kivoja, niitä tosin minulla ei kukkapenkissäni ole lainkaan. Mutta tienvarsilla nousevat joskus komeasti muiden yläpuolelle. Järvivedet ovat nyt todella lämpimiä.

      Poista
  4. Oletpa onnistunut hyvin. Omassa kokeilussani siemenet eivät itäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi, ettet saanut itämään. Odottelen omieni kanssa aina myöhään syksylle, että varmasti ovat siemenet kypsyneet.

      Poista
  5. Kauniit tulikukat. Olet valinnut hyvä tavan hellepäiville. Vedessä lilluminen on oikein hyvä tapa viettää aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on vain tehtävä valintoja ja otettava riskejä. Nyt riskinotto sikäli kannatti, ettei kotona ollut tapahtunut harmeja nääntyneistä kasveista. Tokihan siellä odotti avautuneet pionit!

      Poista
  6. Upea kukinta! <3
    Kesän hellimää viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania! Kaunista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Todella kauniita tulikukkia ja niin ryhdikkään näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä niistä ryhdikkyys katoaakin, kun kukkavana liian pitkäsksi kasvaa. Mutta sitten leikkaan pois ja lehtiruusuke saa jäädä paikoilleen. Loppukesästä voi kasvaa uusikin kukka.

      Poista
  9. Oi, miten kauniita! Valkoiset ja violetit sopivat niin ihanasti yhteen, vaikkakaan eivät tosiaan ole ehkä ihan paras pari taustalla näkyvän sähäkänsinisen iiriksen (?) kanssa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin, valkoinnen ja violetti on kaunis pari, samoin valkoinen ja sininen. Mutta ei sininen ja violetti! Nyt on jo viikonloppu painumassa iltaan, joten toivottelen mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kauniita ovat ja viileässä viihtyvät parhaiten.

      Poista