sunnuntai 27. elokuuta 2017

Monenlaista syytä juhlaan!
    
Lauantai oli ihanan kiireinen! Valtakunnallisia teemapäiviä vietettiin monessa paikassa ja monella tavalla. Jonkinlaista osallistumista näkyi myös tällä suunnalla.
 Mustilan Arboretumin Taimipäivä osui lauantaille, joten siellä piipahdimme ystävän kanssa... Mustilasta lisää myöhemmin.Pidempäänkin olisin viipynyt, mutta oma kiva ilta vaati valmisteluja.

 

Keväällä valmistunut puutarhahuoneemme on jaksanut ilahduttaa meitä kauneudellaan ja komistuvilla tomaattikasvustoillaan. Nyt oli aika jo ilahduttaa ystäviäkin.

Tomaatit täyttävät jo puutarhahuoneen toisen seinän.

Lauantaina vietettiin myös "Sata päivää sataan" -juhlia, sekä Illallisia tähtitaivaan alla. Lisäksi oli Suomen Luonnon päivä, joka ei ole vähäisin, onpa jopa liputtamisen arvoiseksi katsottu!Teemapäiväjuhlat sattuivat sopivasti oman puutarhahuoneemme syyskauden avajaisiin. Kutsuimme ystävät syömään taivaskattoiseen puutarhahuoneeseen, keskelle omaa puutarhaa, puhtaaseen Suomalaiseen luontoon. No, mökillä luonto olisi ollut "luonnollisemmassa" muodossa, mutta tämä syyskesän vihreys, tuoksut ja illan pimeneminen, välillä sateen ropina.. siinä kotomaamme luontoa kylliksi.Kukkakimppuja omasta pihasta, ihania juhlavalmisteluja!Kynttiläkruunu sai villiviinikranssin...
Juhlathan alkoivat alkumaljoilla, ja sen jälkeen nautiskelimme jokaisen tuomia teemaan sopivia herkkuja. Bataatti-porkkanakeiton jälkeen uuniperunat, kanttarellit, lihat ja savukalat sekä vihersalaatti ja yrttipesto veivät kielen mennessään. Ilta päättyi makeaan herkkupöytään porkkanakakkuineen, mustikkapiiraineen, omenapaistoksineen ja herukkajuustokakkuineen. Tämä joukko osaa ruuanlaiton sekä herkuttelun!


Illan pimetessä oli aika sytyttää kynttilät ja nauttia  syysillasta puutarhahuoneen lämmössä.

Puutarha oli muutenkin koristeltu valoketjuin ja kynttilälyhdyin.
 Puutarhahuone on tuonut uudenlaista iloa... suunnittelemme jo seuraavia juhlia:)
 

Mukavaa viikon alkua kaikille, tulkoon syksy, juhlitaan sitäkin!

19 kommenttia:

 1. Teillä oli varmasti tosi ihanat juhlat ja upea miljöö myös sekä juhlan aihetta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi niin hyvä mieli, ja tuo puutarhamajanen on tuonut jo nyt valtavasti iloa!

   Poista
 2. Onpa kaunista ja herkkujakin pöydän täydeltä. Varmasti oli mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between, kyllä meillä tosiaan oli kivat kekkerit!

   Poista
 3. Aivan ihanat juhlat ja niin herkkä tunnelma. Upeat kuvat. - Oletko huomannut, että blogissani on kahden puutarhakirjan arvonta. Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Olen jo tainnut käydä osallistumassa, kiitos muistutuksesta!

   Poista
 4. Ihanat bileet teillä! Ei ihime, että seuraavat on jo suunnitteella.
  Mahtava leimupenkkiki, erellises postaukses. Siinon just mun färit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelussakin on kivat puolensa:) Leimut ovat jotenkin tykänneet tästä kesästä, kuumalla nuupahtavat ja eivät jaksa kasvaakaan noin komeaan kokoon.

   Poista
 5. Mukavalta ja kutsuvalta näyttää!

  VastaaPoista
 6. Upea tarjoilu kyllä kutsuvieraiden kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kutsuvieraat kyllä osallistuivat itse suurella panoksella tarjoilun valmistamiseen:)Kyllä kelpasi meille kaikille!

   Poista
 7. Ihania kuvia, Voi miten siellä onkin ollut kaunista ja tunnelmallista😍Tuollaiset juhlat ovat ikimuistoisia! Mukavaa alkanutta syyskuuta♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Päde, juhlat jäävät varmasti mieleen:)

  VastaaPoista
 9. Ihana, täydellinen viherhuoneesi on Suomen kaunein! Voi mitkä juhlat! Olen niin rakastunut tuohon huoneeseesi, voin vain kuvitella kuinka tärkeä se on sinulle. Ostitko mustilasta jotain? Olisin halunnut sinne, vaan kun on aika kaukana se paikka ja päätin tänä vuonna säästää ostoissa, plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos, Samettinen! Olen tosiaan onnellinen tuosta majasesta, ja miehestä, joka sen rakensi! Mustilan ostokset ovat melko vaatimattomia, mutta jotakin matkaan lähti, siitä piti kirjoittelemani jossain vaiheessa erikseen. Ehkä tulet Mustilaan joskus toiste, onhan noita päivä myöhemminkin:)

   Poista