tiistai 18. heinäkuuta 2017

Korkealle kurkottelevat pitkäkaulat
Kasvien erilaisuus on kiehtovaa ja ihanaa. Korkealle kurkottava kasvutapa on siitä mukava, että kukkivia kukkia riittää pitkäksikin aikaa, aina aukeaa uusia ja kukkavarsi senkun kasvaa. Nämä kukkijat tekevät myös puutarhaan mielenkiintoisia korkeusvaihteluita noustessaan toisten yläpuolelle, joskus jopa korkeuksiin.
Sormustinkukat ovat kauniita suurena ryhmänä, mutta
tekevät kukkavanojaan myös mihin sattuvat, siementävät ahkerasti, lehtiruusuke kasvaa ensimmäisenä kesänä, kukkavana kohoaa toisena, ja väri vaihtelee valkoisesta vaaleanpunaisen kautta siniviolettiin, myös kermankeltaisia löytyy meidänkin pihamaalta. Ritarinkannukset ovat upeita! Pitkään aikaan en halunnut niitä pihalleni,koska oletin niiden kaatuvan herkästi ja vaativan sitomista. Mutta sini-valkoiset kukkaset veivät mennessään ja nyt uudet itse kasvattamani siementaimetkin ovat jo hienosti tulossa kukintavaiheeseen. Tässä niiden emokasvit jo kukassa!


Kun keltaiset päivänhatut alkavat jo lopetella kukintaansa, nousee niiden takaa Ukonkellojen korkeat  kukalatvat. Äidiltä saadusta taimesta on kasvanut jo moneksi jaettu komea perenna. Ukonkellon sanotaan kasvavan 60-120 cm korkeaksi, mutta minun pihani kosteassa savimaassa kukkavanat kurkottelevat yli 160cm asti, joten tämä ihanuus ei ilman tukea pystyssä pysy!Myös etualalla olevat sinikuunliljan kukinnot edustavat tätä samaa kukintatapaa. Nuppuja riittää vielä..

Pikkujasmike ei ole enää kovin pieni, sekin kurkottelee oksistoaan ylöspäin, pakko laittaa vielä kuva tästä valkoisesta, tuoksuvasta kaunottaresta!


Sarah Bernhardt
Toinen ihanuus, josta kuvia laitoin jo aiemmin, mutta kun se vaan on NIIN ihana!Tässäpä tällä erää. Vieläkin korkeammalle kurottelevat kärhöt, mutta niistä kuvia vasta kun kunnolla kukkivat! Mukavaa viikkoa kaikille!26 kommenttia:

 1. Upeaa kukintaa! Meidän jasmike ei ole tainnut ikinä kukkia. Kirvat ovat aina hyökänneet. Meillä nuo siniset ukonkellot eivät kestä pystyssä, mutta valkoiset kestävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin tosi paljon ja kauniita ukonkelloja, ihailin niitä valkoisia kuvissasi, taitavat olla matalampia kuin minulla, täällä ovat vähän jo liian korkeita!

   Poista
 2. Upeita ovat nuo hujopit. Ritarinkannusten kanssa ei oikein ole onnistunut, mutta sormustinkukka alkaa pikkuhiljaa näyttää voimaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritarinkkannus yllätti minut ihan täysin! Omat siementaimetkin taitavat jo kukkia tänä kesänä, ja kaikki korkeimmatkin ovat vielä pystyssä ilman tukea...

   Poista
 3. Sormustinkukat ja ritarinkannukset ovat kyllä niin ihania!

  VastaaPoista
 4. Kesän lumo, se asuu näissä kukissa!
  Rakastan sormustinkukkia ja pionit, rakkauskukkia!
  Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, kukkien edessä lumoutuu, ei voi kuin ihmetellä sormustinkukkien värisävyjä ja pionien hurmaavia kukintoja!

   Poista
 5. Sormustinkukat ja ritarinkannukset ovat näyttäviä ja kauniita puutarhassa. Minulla sormustinkukat siementävät ihan tuhottomasti ja siksi olen osin joutunut verottamaan niitä ja siirtämään paikoille, jossa saavat vapaasti levitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tuon leviämisvimman myös kotipihalla sekä mökkipuutarhassa, saattaa olla, että repimiseen päädytään pian täälläkin!

   Poista
 6. Ompa sinulla upean näköisiä Ritarinkannuksia ja niitä on aika helppo lisätä siemenestä. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yllätyin itsekin, kun itivät niin helposti! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 7. Upeaa kukintaa. Hieno ukonkello. Mahtavan väriset ritarinkannukset. Rakastan niiden sinistä väriä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo sininen on jotenkin erikoinen, loistava!

   Poista
 8. Kauniita kurkottelijoita! Minulla sormustinkukka kukkii nyt ensimmäistä kertaa, ritarinkannuksista haaveilen. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritarinkannusta suosittelen, on niin näyttävä ja ihanat värit! Viikonloppuja sinullekin!

   Poista
 9. Voi miten oli kauniita kuvia ja niin upeita kukkia♥ Kaunista kesäiltaa sinne ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Upeita perennoja! Sinisen ritarinkannuksen väri on ihan mieletön. Pitäisikö sitä kokeilla kasvattaa itsekin.. Ukonkellon siemenet on jo hankittu, joten todella hyvä kuulla, että ne viihtyvät kosteassa savimaassa, sitä täällä piisaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin ritarinkannusten kasvattamisen helppoudesta, myös ne näyttävät viihtyvän savimaassa:)

   Poista
 11. Kaunista ja runsasta kukintaa. On siinä ukonkellolla mittaa.
  Blogissani on sinulle haaste, käy kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 12. Kauan ovat jaksaneetkin kukkia.. kiitos, minäpä kurkkaan!

  VastaaPoista
 13. Kyllä korkeuttakin olla pitää, vastapainona matalammalle kasvustolle. Kaunista kukintaa teillä!

  VastaaPoista