tiistai 11. heinäkuuta 2017

Diabolo kukkii, ja joku muukin...


Pihan keskellä on suihkulähde, jonka ympärillä kukkapenkki kasvaa hitusen joka vuosi! Penkin katseenvangitsija on purppuraheisiangervo `Diabolo´, joka aiemmin kitui talon itäisellä puolella, männyn varjossa, kylmässä...



Heinäkuun alkupuolella heisiangervon kukinta on huikea näky, myös jo ennen kukkien puhkeamista nuppuvaiheessa, tummanpunaista lehdistöä vasten. Kukkineet punertavat siemenkodatkin  näyttävät kauniilta!







Tässä on Diabolon edellinen kasvupaikka. Nyt siinä on jo enemmän valoa ja seppelvarvut, vuorenkilvet ja kuunliljat nauttivat!



Diabolon viereisen kohopenkin takana kukoistaa ja viihtyy pikkujasmike. Nyt on senkin aika ihastuttaa tuoksullaan.





Ensimmäinen Dahlia avasi kukkansa, ja kun en muistanut laittaa lappuja ja juurakkoämpärit kulkivat sisälle ja ulos pitkin kevättä, niin keltainen meni tietenkin vahingossa väärään paikkaan. Mutta saa anteeksi, kun on niin upea!

Töyhtöangervo
Töyhtöangervo ei mitenkään ole suosikkikasvejani, mutta pihan varjoisassa laidassa täyttää paikkansa!

Sinikuunlilja
Savimaa ja vähän varjoisa piha tuottaa omat haasteensa kasvien kasvattamisessa, mutta kuunliljoille aivan huippu kasvupaikka! Ja kun mitään ei raaski heittää pois, tulee näitäkin ripoteltua joka paikkaan! Helppoja ovat, peittävät keväiset sipulikukat ja rikkaruohoja ei juurikaan pääse kasvamaan juurelle. Mutta tilaahan nuo vievät!

 
Sinikuunliljat auringossa.
 

 Vanhat liljat, keisarinkruunut ovat kulkeutuneet aikoinaan jonkun kylkiäisenä. En ole ihan varma, pidänkö näistä, mutta ovat vaan niin kiitollisia kukkijoita... 



 Mutta kukkiihan täällä jokunen pionikin, ihanaa!! Minun pionini ovat vanhoja lajikkeita, en tiedä nimiä, on aikoinaan siirretty rakkailta pihoilta. Näitä onkin aika monta pensasta!






Tämäkin ihanuus on aikoinaan siirtynyt vanhana juurakkona muualta pihalleni, en uskalla kuin arvailla, onko tämä nyt Sarah, itse Sarah Bernhart, luultavasti!? Mutta oli kuka hyvänsä, upea hän on!







Osassa kuvista paistoi aurinko upeasti, vähän liikaakin, että värit olisivat näyttäytyneet kunnolla. Mutta nyt sataa, ja rankasti... voi pionejamme!!

Valamonruusu

Ruusuista viikkoa kaikille!

26 kommenttia:

  1. Ihanaa kukintaa. Meillä heisiangervot kärsivät, kun joutuivat puuhieni tieltä muuttamaan paikkaa kahtena kesänä peräkkäin. Ei hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kookkaaksihan tuo kasvaa.. minulla siirtäminen taas sai diabolon kukkimaan.

      Poista
  2. Niin kauniita kuvia ja upea puutarha♥ tuo Diabolo oli kyllä upea..kivasti tuo eri värisävyä puutarhaan. Tuo pitää laittaa omankin korvan taakse:) Kaunista päivää sinne

    VastaaPoista
  3. On sinulla ihana piha kaikki kauniissa kukassa kaunista katseltavaa :)

    VastaaPoista
  4. Oi joi, ihastuttavaa kukintaa puutarhassasi! Ja niin ihailen sinua, kun olet järjestelmällisyyden ihminen. Olisinpa itsekin. Sarah pionisi varmasti on, niin ihana pioni. Tietenkin taas alkoi sateet kun pionit kukkivat, nyyh. Diabolosi on niin upea ja tuuhea! On tuo valamonruusukin ihastuttava, tekeekö se muuten paljon juurivesoja? Harkitsen uusia ruusuja innoissani juuri. Onnellista kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Sametti Hortensia! Olen mökillä kaatosateessa, enkä uskalla kuvitellakaan, miltä Sarah - kaunottaret näyttävät tällä hetkellä... Valamonruusu tekee kyllä pirullisesti juuriversoja, mutta on sellaisessa paikassa, että leikkaan ruohonleikkurilla surutta poikki. Toivotaan taas aurinkoa kesäämmäe!

      Poista
  5. Upeaa kukintaa, varsinkin pioneissasi. Hienon värinen daalia. Kauniin dramaattinen tuo 'Diabolo'. Sinikuunliljasi ovat upeita. Niitä ei pihallani kasvakaan. Pitäisikin hankkia niitä. Minäkin olen suuri kuunliljojen ystävä. Kauniit lehdet ja helppous viehättävät niissä. :)

    VastaaPoista
  6. Pionit kukkisivat kauniisti, mutta tämä katastrofaalinen kaaatosade sotki kaiken!! Mutta sinikuunliljat tykkäävät, ovat tosiaan helppoja!

    VastaaPoista
  7. Oi, miten kauniita puutarhan kukijoita!
    Pionit, jasmiinit ja purppuraheisiangervo....kaikki ihania!
    Lempeitä kesän hetkiä sinne palaan paratiisia!

    VastaaPoista
  8. Todella kaunista ja runsasta kukintaa pihallasi. Heisiangervo on kerrassaan upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runsaalta tosiaan tuntuu, ja tuo heisiangervo on minustakin upea ilmestys!

      Poista
  9. Kasvaako purppuraheisiangervo noin komeaksi pensaaksi. Upea kuva. Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  10. No näyttää vaan koko ajan kasvavan, mutta kestää kyllä hyvin leikkaamistakin..

    VastaaPoista
  11. Upea tuo purppuraheisiangervon kukinta ja todella kaunis daalia! Ihania pioneja! Kauniilta näyttää puutarhassasi. Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarha alkaa olla kukkeimmillaan:)Mukavaa kesän jatkoa sinullekin kasvihuoneprojektin äärellä!

      Poista
  12. Kaunista on. Joskus kasvit joutuvat muuttamaan. Onneksi löysit hyvän paikan heisiangervollesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein se ensimmäinen paikka ei ole kasville paras paikka. Yleensä uusia pikkutaimia ostaessani ostan vähintään kaksi, mutta laitan eri paikkoihin, kun ei voi tietää, kummassa lähtee parempaan kasvuun.

      Poista
  13. Oli niin kaunista kukkaloistoa, että oli ihan pakko tulla kommentoimaan. Ihania kukkia ja edellisessä postauksessa ihastuttava kesähuone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Ansu, kiva kun kävit ja kiitos kommentistasi:)

      Poista
  14. Upea sinun Diabolo! Hyvä kun keksit siirtää uuteen paikkaan, jossa on kasvanut noin komeaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätti minutkin täysin, miten komeaksi voikaan kasvaa, kun pääsee valoon ja lämpimään:)

      Poista