lauantai 8. huhtikuuta 2017

Pientä heräämistä


 Eteläinen seinänvierus on varmin paikka uskaltautua kurkottelemaan kohti valoa. Pikkuruiset sinililjat leviävät ja ensimmäiset nuput ovat vahvasti maailmassa. Mutta yhtään avautunutta kukkaa ei pihallani vielä näy - ei missään lajissa! Luntakin vielä paljon, ja jäätä, kukkapenkeistä pilkottaa vain pieniä siivuja. 


 Monella on jo krookukset, lumikellot, sinivuokot ja jouluruusut kukassa. Voisi luulla, että asustan pohjoisemmassakin Suomessa, mutta ehei. Pihan pohja on vahvaa savea, joka pidättää kyllä kesällä hyvin vettä, mutta on myös keväällä pitkään jäässä ja ikävän märkä. Ei ole edes kovin järkevää kävellä pitkin nurmikkoa, tiivistyy vaan entisestään ja sammal kukoistaa.


 Tuoksuköynnöskuusama ei pienistä kylmistä öistä piittaa, vaan työntää versonsa esiin urheasti. Toki ei kannattaisi liikaan urheilla, viime vuonna lumeton pakkastalvi tuhosi suurimman osan versoista.


 Komeamaksaruoho kyllä pitää huolen itsestään, vaikka kukkiikin vasta viimeisten joukossa syksyllä. Ei haittaa, vaikka kattolumet humahtavat niskaan ja paksu jää peittää kasvuston. Kun jäät sulavat, siellä ovat versojenalut odottamassa.


Pieni suloinen kaukasianmaksaruoho on täynnä ruusunkukkia muistuttavia punaisia alkuja, eli elossa ollaan sielläkin.
Sormustinkukka on myös pitänyt huolen jo syksyllä, että tulevana kesänä on kukkaloistoa tulossa. Pieniä ruusukkeita näkyy jo siellä täällä ja varisseista siemenistä tulee kesän aikana kehittymään uusia taimia moniin paikkoihin, mutta ei kuitenkaan vielä riesaksi asti.


Tulppaaninalut ovat säälittäviä, mutta eipä haittaa, jaksan kyllä odottaa. Ja huomenna onkin jo toinen tunnelma, sillä tää lähtee jo aamusta Helsinkiin Puutarhamessuille, jee!


12 kommenttia:

 1. Sinun pihastasi löytyy jo monenlaista keväistä kaunistajaa.
  Mukavaa messupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos ei vielä kovin kaunista, niin ainakin ovat elossa.. Kiitos, kiva käväistä kevättä katsomassa messutarjonnan merkeissä!

   Poista
 2. Suloiset idänsinililjat heräävät aina aikaisin kevääseen lämpimillä seinustoilla!
  Lempeää palmusunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinänvieri on usein lämpimin paikka. Kiitos, samoin sinulle, Susanna, mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Onhan siellä vaikka mitä pientä ihanaa vaikkei olisikaan avautunutta kukkaa! Vaan taitaapa nuo sinililjat ihan pian avautuakin. Itse vähän kateellisena luen kosteutta pidättävästä maalajista :) Ihania messutteluja sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savimaassa on etunsa, myönnetään. Ihanat messut oli, siitä myöhemmin lisää...

   Poista
 4. Kevään merkkejä näkyy jo useitakin! Kohta savimaakin lämpenee, ainakin pidän peukkuja, koska sama ongelma on täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lämpenee, vaikka joskus toivottoman hitaasti.

   Poista
 5. Onhan sinulla siellä jo vaikka mitä alkuja! Sinililjat poksahtaa auki just, siitä se lähtee =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta juu alkaa kuulua "poksahtelua" enemmänkin...

   Poista
 6. Onpa siellä jo kukat nousemassa. Meillä on lumi maassa, joten mitään ei ole missään vielä tulollaan.

  VastaaPoista