maanantai 10. huhtikuuta 2017

Messutunnelmia

 On vierähtänyt jokunen vuosi, kun viimeeksi olen ollut Helsingin puutarhamessuilla. Nyt oli aikaa ja niinpä lähdin fiilistelemään sisareni ja äitini kanssa ilman sen kummempia suunnitelmia.

  Koska pihalla on vielä märkää ja ankeaa, ei ensimmäistäkään kevätkukkijaa avautuneena, oli ihana tunnelmoida värien ja tuoksujen keskellä.
  
 Ja sitten vähän ostoksista; Mukaan lähti muhkeat pioninjuurakot Sarah Bernhardt ja Avalance.


 
Jos löydän kohtuuhintaisen jouluruusun, sen ostan, ja olihan niitä, isokokoisia ja hintakin sopiva. Muutaman oriental liljojen sipulin halusin, samoin tuoksupelargoni vietteli tuoksullaan. 
Löysin myös sinivaleunikon, arovuokon ja valkoisen palloesikon taimet.


Floristit olivat kilpailleet ja rakentaneet toinen toistaan upeampia asetelmia. Samalla kun katselin luomuksia, oli menossa interfloran järjestämä huutokauppa. Hivuttauduin lähemmäs ja ennenkuin huomasinkaan, olin huutanut itselleni tuoreen keltasävyisen kimpun, jossa  oli lukuisia kestäviä leikkokukkia, tällä mennään pääsiäiseen. Ja mikä olikaan huudetun hinta: Kymmenen euroa!

 Retki oli mukava, paljon oli sellaista, mikä ei kiinnostanut, mikään hankinta ei ollut välttämätön, mutta oli kiva löytää jotakin, jonka olisi ehkä myöhemmin kuitenkin tullut hankkineeksi. Enkä jäänyt mitään kaipaamaan, koska en ollut juurikaan ladannut ennakko-odotuksia näille messuille. Ainakin ne katkaisivat kylmän kevään.


Mukavaa alkavaa Pääsiäisviikkoa!

18 kommenttia:

 1. Kiitos messuterveisistä! Tänä keväänä en päässyt messuille, joten on kivaa katsoa muiden kävijöiden kuvia.
  Sarah Bernhard on ihana, samoin muutkin pionit. Ja jouluruusu! Yritän aina pitää joulukukkani hengissä, mutta ne meinaa aina nuupahtaa ennen pihalle pääsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin katselin mielissäni Turun messujen kuvasatoa, pääsee sitä niidenkin kautta tunnelmiin, eikä mene rahaa, niinkuin livenä liikkuessa:) En minäkään ole onniistunut jouluksi hankkimiani jouluruusuja pitämään elossa, siksi olikin kiva, kun nyt niitä oli kaupan, ja hyvän kokoisia ja sopivan hintaisiakin vielä!

   Poista
 2. Ihana näitä kuvia katsella ja virittäytyä messutunnelmaan.Itsekin lähden tuoksupelargoniaa metsästämään Tampereen messuilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksupelargonin ruusuinen tuoksu on ihan huikea! Mukavaa messumatkaa sinullekin!

   Poista
 3. Saila itsellesi upean kimpun ja todella edulliseen hintaan. Jouluruusuni minäkin messuilta ostin, tai peräti kaksi, tumma ja vaalea. Olivat nekin kohtuuhintaisia kokoonsa nähden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kimppu oli niin herätehuuto! Minä katselin myös tummia, mahtavan kokoisia olivat, mutta en sitten raaskinut ostaa, katsotaan nyt ensin tämän kanssa, onnistunko edes talvettamaan sitä.

   Poista
 4. Pionien juurakot näyttivät messuilla hyviltä, melkein olin itsekin niitä ostamassa :)
  Kivoja kuvia messuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit olivat jo alemyynnissä, kun pääsin paikalle, joten pakkohan ne oli mukaan ottaa;) Eihän tämä kevät liene ihan parhainta pionien istutusaikaa, mutta oli niin hyvät juurakot ja valmiit alut, ettei voinut vastustaa.

   Poista
 5. Olipa hyvä huuto ja sinulla on nyt aivan ainutlaatuinen asetelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin, että miten halvalla sain tuollaisen kimpun!

   Poista
 6. Ai kun jännittävää, kukkahuutokauppa ja upean kimpun edullisesti huusitkin itsellesi iloksi! Hyviä löytöjäkin teit todellakin, tuo 'Avalanche' on todella herkän kaunis. Messuille aina kannattaa mennä vailla ennakko-odotuksia, silloin saldo jää aina plussan puolelle, pettyä ei silloin voi.
  Kauniit kuvat otit messuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä messuaika on mukavaa, kun voi omalta sohvalta katsella toinen toistaan mukavampia messukuvia, eri silmin katsottuna.

   Poista
 7. Tuoksut minuunkin tekivät vaikutuksen Turun puutarha messuilla :) ja mukaani ostin sieltä palloesikon. Sinä löysit messuilta paljon ihanuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palloesikko on mukava kestävä kevätkukka, minulla on ollut jo pitkään lilakukkainen, nyt löysin tuon valkoisen. Ja viimeinen sinivaleunikon taimi pääsi mukaani, siitä olen erityisen iloinen!

   Poista
 8. Kävin kurkkaamassa blogiasi. Olet kuvannut kivasti vähän sisäkukkiakin, kun ulkona ei ole vielä mitään. Katselin itsekin niitä pionin alkuja. Komeita olivat. Maltin kuitenkin mieleni. Minulla on mökillä niinsanotusti "reservissä" kasveja mitkä odottavat vuoroaan. Syksyllä on tarkoitus tehdä isompi pioni penkki. Palloesikkoja minulla on rivarin pihalla. Otin niistä siemeniä,hyvin itivät Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa blogiani siellä on palloesikko poikineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, kun ulkona on vielä harmaata, voi välillä katsella sisätilojakin.. Messuilta lähti mukaan enemmän, mitä alunperin suunnittelin. Oikeinko palloesikon siemenistä sait uusia taimia, täytyypä pitää mielessä, liloja olen saanut jakamalla lisääntymään. Täytyypä tulla vierailulle blogiisi, kiitti vinkistä!

   Poista
 9. Hienoja kuvia messuilta. Pääsee mukaan näin kuvien kera, kun ei muuten sinne saakka pääse. Hyviä hankintojakin teit.

  VastaaPoista
 10. Niinpä, samaa sanoin, kun toisten messukuvia katselin. Ostokset olivat kivoja ja suunniteltuja joskus toteutettavaksi:)

  VastaaPoista