maanantai 17. huhtikuuta 2017

Arpajaispalkinnot istutettu!

 Satu Kukkaiselämää -blogista järjesti arpajaiset you tube -kanavallaan ja kas kummaa, voitto napsahti minulle! Tämä Sadun tarjoama palkinto osui niin nappiin kuin vain voi, sillä kyseessä oli kolme erilaista daalian juurakkoa.


Valkoinen kaktusdaalia, nimi vaikuttaa enteelliseltä..


Pompon daaliat ovat hauskoja palleroita!
Olen daalia-fani!  Olen jo vuosia ostellut uusia juurakoita, talvettanut vanhoja, odottanut keväällä kasvuunlähtöä, loppukesästä liidellyt yömyöhällä peittelemässä arkoja, parhaassa kukassa olevia komeita kukkasia, tehnyt kimppuja, nauttinut suurten kukkasten upeasta loistosta! Siksi tämä voitto oli kuin minulle tehty! Kiitos, Satu, että järjestit arvonnan. Mukana oli myös ihana tervehdys Sadulta, joka totisesti rakastaa kukkasia ja puutarhanhoitoa!Samalla kun istuttelen uuden uutukaiset daaliani multaan, otan myös käsittelyyn vanhat juurakot.

Syksyisin nostelen daalioiden juurakot maasta, kuivattelen ja ravistelen suurimmat mullat pois mukuloista. Laitan usein kovinkin suuriksi kasvaneet juurakot astioihin ja kannan kellariin. Olen melko huoleton talvettaja, joskus lisään juurakoiden suojaksi kuivaa turvetta, useimmiten unohdan hankkia ja juurakot päätyvät vanhoissa mullanrippeissään kellariin.


  Keväällä siirrän astiat valoon, lisään vähän multaa, kastelen ja alkaa odotus uusien versojen ilmestymisestä. 
Kun oikein tarkkaan katsoin, löytyi osasta jo silmuja, nyt äkkiä multaa päälle!

Myös uudessa kaktusdaaliassa oli jo pieni alku!
Haasteita tuovat suuret juurakot, jotka eivät meinaa mahtua minkäänlaiseen ruukkuun ja toukokuussa rassaa edestakainen kantelu päiväksi ulos, yöksi sisään. Mutta yksikin hallayö tuhoaa pitkän työn, joten joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön!


  Minulla on ennestään pinkki-valkoisia kaktusdahlioita sekä muutama suurikukkainen keltainen. Huoleton kun olen, ovat nimilaput taas syksyllä unohtuneet, joten väriharmoniasta ei voi tietää, ennenkuin nuppuset ilmestyvät. Sadulta saamani sopisivat väreiltään hienosti vanhojen kanssa - jos eivät sitten joudu vahingossa keltaisten seuraan:) Hankipa itsellesi daalian juurakko, saat loppukesästä suuren ilon, ja jos sinulla on viileä paikka, kellari tms. johon voit viedä juurakon talvehtimaan, voit nauttia siitä seuraavana kesänä uudestaan. 

Tervetuloa uudet lukijat, Riitta ja Maria! Mukavaa viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Onnittelut arpajaisvoitostasi. Minäkin olen vuosikymmeniä kasvattanut vanhakantaisia, äidiltäni aikoinaan saamiani perinnedaalioita ja paljon on tullut ostettua ja kasvatettua myös näitä uudempia tarjolla olevia lajikkeita.
  Paljon puuttuisi syyskesän kukinnasta ilman daalioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhteellisen edullisesti ja helposti saa upeita kukkijoita loppukesään, ihan himpun verran aikaisemmin kun saisi ne aloittamaan kukintansa, niin olisi vielä suurempi ilo!

   Poista
 2. No, hyvä, että voitto meni oikeaan osoitteeseen! Minulla on autotallissa erinäisiä juurakoita ja taitavat olla iloisesti sekaisin. Pistän ne vapun tienoilla multiin ja kasvariin, jahka nämä pakkaset helpottavat. Daaliat ovat ihania loppukesän kukkijoita ja niistä saa ihania kimppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo laputtamiset unohtuvat niin tavattoman usein, sama noissa kevätkylvöissä... Mutta ei sen niin väliä, tykkään väreistä ja tällaiselle kotipuutarhurille ei ole niin väliä, vaikkei kaikki lajikkeet aina ole niin viimisen päälle:) on ne ihania, jäädään odottelemaan kukintaa!

   Poista
 3. Onnea voitosta! Mukavaa, että daaliat pääsivät hyvään kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Parhaani koitan hoidella, toivottavasti viihtyvät pitkään:)

   Poista
 4. Onnea voitosta! Upeita daalioita sinulla onkin. Minulla myös daaliat talvehtineet ja odottavat, että pääsisivät kasvariin harson alle. Vielä en uskalla niitä viedä sinne.

  VastaaPoista
 5. Sisätiloissa minäkin omiani vielä pitelen. Alkuja näkyy jo suurimmassa osassa. Ovat niin arkoja kylmälle, että parempi pitää vielä lämpimässä.

  VastaaPoista
 6. Daaliat ovat upeita. Minunkin lemppareitani mukulakasveista.
  Toivotan hyviä kasvamisia ja kukkimisia daalioillesi. :)

  VastaaPoista