keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Tunnelmia kesäajan alkaessa ja arvontamuistutus




Aurinko iloitsi kanssamme viikonloppuna, kun kävimme mökkireissulla. Toiveikkaana odotin löytäväni merkkejä keväästä, kun kerran kesäaikakin oli käsillä.


Vielä mitä! Lunta koko tienoo täynnä, suuret alppiruusutkin ovat vielä kokonaan lumen kätköissä.


Pilkkiminen kuului viikonlopun ohjelmaan, vaikka jää näyttää jo vaaralliselta. Kaira osoitti kuitenkin, että vielä jää kestää. Tämän lämpimän viikon jälkeen en olisi enää niin varma.  Pilkkimiestä onnisti, tuli kilokaupalla komeita ahvenia!


Odotin löytäväni ensimmäiset sinivuokon nuppuset, mutta vain harjaneilikat olivat uhmaamassa lumien keskellä. Viime vuonna siirsin pehkon neilikoita  saunarantaan ja sieltä ne jo pilkistelivät. Eivät varsinaisia kevätkukkijoita, mutta löysinpä sentään vihreää:)


Leppä on aloittamassa kukintaansa, voi siitepölyallergisia, näyttää tulevan haastavat ajat!


Lunta on siis täällä suunnalla reilunlaisesti, myös kotipihan kevät on vielä hankien alla. Onneksi viikonloppuna on Helsingin Kevätmessut, joten ajatukset ainakin voi virittää tulevaan kesään. Tässä vielä muistutus arvonnasta, jossa voit voittaa liput Lahden Pihapiirimessuille 27.-28.4. 2019. Arvonta päättyy sunnuntai-iltana 7.4. ehdit siis hyvin vielä osallistua, arvontaan pääset tästä.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

22 kommenttia:

  1. Meilläkin mies kävi mökillä ja näin hänen ottamastaan kuvasta vielä lumisen pihan. Huokaus! Onneksi kotipihalla on jo paljon lumettomampaa. Näin keväällä on mieli levoton, kun ei millään jaksaisi odottaa.

    VastaaPoista
  2. Ooh, mikä kalasaalis, nam. Mutta voi hitsi, miten lumista vielä. Toivottavasti kevät pian saapuu - näillä säillä luulisin sen tulevan aika piankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jo mustarastas laulaa ja on maata näkyvissä!

      Poista
  3. Onpas siellä vielä lunta. Ja pilkillekin pääsi! Ihana keväinen auringonpaiste välittyi kuvista. Kohta se puutarhakausi alkaa sielläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No lunta tuntuu riittävän, mutta olen toiveikas, kyllä ne kesäksi sulaa:)

      Poista
  4. Sittekku lumet sulaa, siälä kukkii saman tiä. Lumien alla orottaa lähes sula maa. Täälä pitää orottaa, vaikka lumet sulaaski ennemmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin luulen. Ei paljon kannata lähteä lapiolla sorkkimaan, katkon pian jo kasvaneet alut.

      Poista
  5. No kyllä siellä kasvit vielä uinuu peitteen alla . Allergia lääkkeitä on syöty jo tovin. Minä ostin uusia harjaneilikan siemeniä .Minusta ne on kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on pussillinen harjaneilikkaa odottamassa, ajattelin kylvää kesällä suoraan ja odotella tulevia aikoja:)

      Poista
  6. Malttia pitää olla, kun katselee etelän blogeista piippo- ja kukkakuvia, kun samaan aikaan omalla pihalla näkyy paksut hanget. Mutta vielä ne sulavat ja pian joka paikka vihertyy. Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kyllä, mekin varmasti pääsemme lähiviikkoina postailemaan kevätkukkien silmäniloa!

      Poista
  7. Sieltä se Neiti kevät saapuu! <3
    Aurinkoisia huhtikuun päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan lämpimiä päiviä on jo ollut, täällä vaan tuli talvella niin valtavasti lunta, että menee vielä tovi, ennekuin ovat sulaneet.

      Poista
  8. Kunnon ahvensaalis, maistuisi minullekin.
    Eiköhän se lumi sieltäkin sula. Hurjan nopeasti aurinko ja tuuli saa kinokset katoamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväiset pilkkireissut ovat mukkavia, kun saa istua auringonpaisteessa ja kalaa tulee. Seinänvieret alkavat olla jo sulat:)

      Poista
  9. Melkoisesti on tuota lunta vielä vaan kevät etenee pian:) On kyllä ihana kun kevät oikein kunnolla alkaa ja pääsee ihastelemaan kasvun ihmettä! Täytyy vaan toivoa että talvi on ollut hellä kasveille! Mukavaa viikonloppua ja ihanaa alkavaa kevättä💗

    VastaaPoista
  10. Wonderful photos.
    Have a happy and colorful spring.
    Hugs
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista