lauantai 20. huhtikuuta 2019

Keväistä pääsiäistä!
Voiko puutarhaihminen - tai kukaan muukaan, olla iloisempi kun luonto tarjoilee pääsiäisen aikaan tällaista säätä, aurinkoa ja lämpöä! Olit sitten kaupungissa, luonnon äärellä tai pihapuutarhassa kuopsuttelemassa, koko ajan kevään merkit lisääntyvät ympärilläsi. Vaikka sinililjat, lumikellot  ja posllinihyasintit ovatkin aivan ihania, ovat kevätkurjenmiekat saaneet minut pauloihinsa. Muutama päivä sitten avautuivat ensimmäiset `Katherine Hodgin´-kurjenmiekat ja taas sydän hyppelee ilosta!No keltaisia krookuksia ei tietenkään voi ohittaa!


Laukat ovat aloittaneet kasvunsa kohti korkeuksia!

 Uusia sipulikukkien piippoja nousee kukkapenkeistä, pionien ja ritarikannusten alkuja, kylmäkukkien karvakorvia, vihreä lisääntyy, silmut pullistelevat ja värien kirjo kasvaa.


Puutarhahuoneessa otettiin myös pääsiäinen ilolla vastaan, lämmin auringonpaiste on lämmittänyt kasvarinkin jo päivisin niin kuumaksi, että ikkunoiden avaaminen alkaa olla välttämätöntä. Vielä ei ole varjostusverhoja asennettu, koska yöpakkasten pelossa en ole siirtänyt taimia kasvariin - paitsi yhden amppelitomaattiruukun, katsotaan, miten sille käy.


Pääsiäiskoristeluja piti  hitusen laittaa puutarhahuoneeseenkin, vietettiinhän siellä pitkäperjantai-iltaa ystävien kanssa, otettiin samalla kevätkausi iloisesti vastaan. Kerrattuja `Tete´- narsisseja löytyi pääsiäisostosten yhteydessä, joten olihan niitä ostettava. Että osaavatkin olla kauniita!

 

Kuin parahiksi aukenivat pinkit hyasintit, jotka viime syksynä istutin ruukkuun kevättä odottamaan. Nyt on kyllä niin lämmin, että vappuun mennessä nuo ovat kyllä jo kukkineet.
Iloista pääsiäistä ja ihanaa kevättä, yritetään pysyä mukana tässä  luonnon heräämisen vauhdissa!39 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä.

  VastaaPoista
 2. Ihania kevätkuvia!
  Iloista ja aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Nyt on ihanin aika ja vielä vapaat samaan aikaan. Hyvää pääsiäistä, Sirkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan vapaapäivistä, mukavaa pääsiäismaanantaita!

   Poista
 4. Kiva, kun nimitätä tätä ihanaa paikkaa puutarhahuoneeksi! Ihana paikka tuntuu olevan. Ja mikä pääsiäissää tosiaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolle majaselle on vähän vaikea keksiä täsmällistä nimeä, mutta huone keskellä puutarhaahan se on:)

   Poista
 5. Oikein kaunista ja kukkivaa Pääsiäisen aikaa sinullekin! Nuo kerratut Tete Boucleet ovat ihania, minulla ne ovat nupulla kukkamaalla 🌞. Viikon päästä onkin sitten Lahden messut, niitä olenkin jo odotellut 😉🌺. Sinulla on kaunis puutarhahuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahteen meiltäkin suunnataan, viime vuonna olivat oikein mukavat messut.

   Poista
 6. Ihastuttavat kevään ensikukkijat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäiset kukkijat saavat osakseen ensiluokkaista ihailua!

   Poista
 7. Kyllä tualaases puutarhahuanehes kelepaa istuskella ja viättää aikaa, ihana. Kevätkurijenmiakkoja mäki orotan kukkiviksi. Tuntuuvat ny meillekki asettunehen, ku jo toista kevättä nousoovat. Nua kerratut 'Tetet' ovakki hianoja ja ohan nuata yksinkertaasia jo katteltuki vuasikausia. Mukavaa pääsiääsen jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekat ovat väriltään aivan huikean kauniin sinisiä! Ja kerrattuihin narsisseihin olen aivan hullaantunut!

   Poista
 8. Ihana keväinen tunnelma postauksessa ja suloiset kukka-asetelmat! Nyt todellakin hellitään meitä näillä vapailla ja kevään tulolla. Mukavia keväthetkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piparminttu. Nautitaan näistä kevätpäivistä!

   Poista
 9. Ihana pääsiäinen on ollut säiden puolesta. Ja kukkien.
  Kauniita keväisiä kukkijoita. Kevätkurjemiekkoja täytyy laittaa melkein joka kevät lisää, tuppaavat meillä taantumaan, kun viihtyisivät kuivemmassa, mitä meidän savimaa tarjoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kurjenmiekat kukkivat vasta toista kesää, ovat nyt kyllä lisääntyneet, saa nähdä, miten kauan, vai tarvitaanko uusia sipuleja.

   Poista
 10. Niin kauniita kuvia ja ihanaa kukintaa! Tuo teidän puutarhahuone on aivan upea, kyllä vaan on mukava tuollaisessa paikassa istuskella ja nauttia elostaan:) Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

  VastaaPoista
 11. Tänä pääsiäisenä on sää kyllä hellinyt sekä puutarhoja että puutarhureita. Ihanan keväiseltä näyttää teilläkin <3 Mukavaa ja rauhallista pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Niin on ollut hienoa olla pihalla ja nauttia alkavasta kaudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Riitta, on meitä hellitty, toivotaan, että lämmin kevät jatkuu vielä pitkään:)

   Poista
 13. Kevätkurjenmiekat on ihania, eri värejä saisi olla paremmin tarjolla. Nyt on säät hellineet puutarhureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekka on minulle kovin uusi tuttavuus, vasta toista vuotta kukkivat penkissä. Mutta olisi tosiaan mukavaa, jos värikirjo olisi laajempi.

   Poista
 14. Todella kaunista ja keväistä ja "kesähuoneesi" on näemmä jo käytössä ja tunnelmaa täynnä. Tomaatti päässyt fiilistelemään myös sinne :) Onnellista kevätaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesähuone avautunut, tottakai:) Kokeilin, joko tomaatit pärjäisivät yön yli kasvihuoneen lämmössä, näyttää tosiaan hyvältä, mutta en ole vielä istuttanut sinne mitään, pitäisi ensin vaihtaa multa astioihin.

   Poista
 15. Nyt onkin säiden puolesta hyvä hetki ottaa kesähuone käyttöön. Ihanan aurinkoista ja lämmintä on ollut. Kevätkurjenmiekat ovat kauniita, meillä ensimmäinen alkaa pikku hiljaa aukaista kukkaansa. Söpöt pinkit hyasintit. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät antavat nyt mahdollisuuden kaikenlaiseen pihapuuhailuun, kasvarin lämmössä alkavat myös kasvit tarkenemaan. Aurinkoa sinullekin päiviisi!

   Poista
 16. Ihanat kevätkuvat! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvakehrääjä, samoin sinulle mukavaa viikkoa!

   Poista
 17. Ihanaa kevättunnelmaa! :) Mukavaa huhtikuun loppua, nyt nautitaan!

  VastaaPoista
 18. Sinulla on niin kaunis ja viihtyisä kasvihuone että siellä oli ilo ottaa vieraita vastaan .Kauniit huasintit.

  VastaaPoista
 19. Tuo sinun puutarhahuoneesi saa minut aina yhtä lumoutuneeksi. Upea kerrassaan.

  VastaaPoista