perjantai 19. toukokuuta 2017

Ruusuja rakkailta

Oi miten kevät pitää ihmisen kiireisenä,  kun arjen työn päälle sattuu viikonloppureissuja, loppuaika meneekin sitten kädet mullassa. Nyt tarvittaisiin vuorokauteen lisää tunteja!
Äitienpäivästä on viikko kulunut, mutta postailuja ei vaan ole ehtinyt tekemään, toisten kuvia sentään olen käynyt ihastelemassa. Mutta kommentit on monella muullakin lyhyitä, olisikohan heilläkin johonkin kiire:)

Palloesikot ovat tänä keväänä innostuneet kukkimaan!

 
Viime lauantaina kävimme äitien luona äitienpäiväkahveilla. Saan olla onnellinen, että äitini  ja isäni ovat hyvissä voimissaan. Puutarhanhoito ja mökkipihalla puuhailu lienee heilläkin se voimavara, mikä pitää mielen virkeänä ja kehon liikkeessä...

Sunnuntaina sain nauttia äitienpäivästä miesväen seurassa, molemmat poikani pääsivät käymään, tytär oli tanssikisoissa Tampereella.


Rakkaat läheiseni tietävät minun rakastavan myös kukkasia! Miehen tuoman ruukkuruusun seuraksi sain molemmilta nuorilta miehiltä äitienpäiväruusuja. Nyt jo viikon sisällä olleina siirsin ne ulos kukkimaan. 

Ennen kesäkukkaistutuksia tuunasin ruusuista ja muista kevätkukkasista asetelmat, myöhemmin siirrän ruusut kukkapenkkiin. 


Useana vuonna olen saanut äitienpäiväruusut talvehtimaan. Kuukausi sitten leikkasin kolmen vuoden takaisen äitienpäiväksi saamani runkoruusun ja nyt siinä on jo nuppuja!


Tänään on ollut todella helteinen päivä. Työpäivän jälkeen käväisin puutarhalla ja pihapuuhissakin hetkisen. Viikonloppu ei tuo helpotusta kiireisiin, mutta tulevat kiireet ovat mukavia, niistä kerron sitten, kun taas ehdin koneen ääreen..Aurinkoista viikonloppua kaikille - on muuten Suomen  luonnon päiväkin!


12 kommenttia:

 1. Voi miten kauniisti kukkivat palloesikot. Itse en ole saanut niitä menestymään puutarhassani. Pitää taas kokeilla.
  Ruusut rakkailta ovat aina niin ihania ja niitä haluaa vaalia mahdollisimman pitkään. Minäkin tapaan siirtää saamani äitienpäiväruusut jatkamaan kukintaansa otolliselle kasvupaikalle puutarhaan. Usein olen saanut myös ruukkuruusut talvehtimaan ja viihtymään jopa muutaman vuoden.
  Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palloesikot nähtävästi pitävät kasvupaikastaan, olen saanut hyvin jaettua niitä erri penkkeihin.

   Poista
 2. Onpa kaunista kukintaa. Palloesikot ovat niin hurmaavia. - Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Palloesikoitasi minäkin ihailen. Ostin messuilta yhden valkoisen palloesikon, mutta nuo siniset ovat vielä hienompia.
  Kaikilla puutarhaihmisillä on nyt kiirettä. Ei haittaa, vaikka ei postauksia ehdikään tehdä. Talvella on taas enemmän niille aikaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nyt me puutarhaihmiset nautitaan kasvun ihmeistä, istutaan sitten pakkasilla taas koneiden ääressä! Viikonloppuja!

   Poista
 4. Meillä kukkii samanlaisia palloesikoita. Leviävät mukavasti. Jep, kiirettä pitää, ei paljon koneelle ehdi. Mutta ihanaa!

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upea palloesikon kukinta! Kiirettä pitää täälläkin ja blogimaailma tuppaa jäämään taka-alalle. Välillä onneksi ehtii hetkeksi lukemaan jo kommentoimaan :) Tsemppiä kiireisiin ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinullekin, nautitaan ja ollaan ihan pihalla!

   Poista
 6. Palloesikot ovat niiiin ihanat ja ruusut kruunaavat puutarhan. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, palloesikot ovat kevään ensimmäisiä ja saavat oikeutetusti ihailua osakseen! Ruusut ovat joskus haasteellisia, ehkä eniten uusittavia, mutta ah, niin kauniita!

   Poista