lauantai 6. toukokuuta 2017

Mökkipihan kevättunnelmia

Kolea kevät on hidastuttanut luonnon heräämistä myös järviseudulla. Mökkikirjaa lueskellessa ollan monena vuonna tähän aikaan oltu reilusti keväisemmissä tunnelmissa. Mutta kevään merkit silti olivat ilmassa, kun vapun tienoilla piipahdimme pari päivää mökillä.

Näsiä oli täydessä kukassa.
 Linnunpönttöjä ei voi olla koskaan liikaa - niin ainakin väittää pöntöntekijä, joka rekisteröi tänä keväänä useita uusia asumuksia ja usean kunnan alueelle. Linnunlaulun määrästä päätellen mökkipihalla käynee aikamoinen asuntonäyttely näinä päivinä!Sinivuokot olivat tietenkin jo kukassa. Lähes 50 vuotta sitten on mökkipihallemme tuotu muutama pieni sinivuokkopesikko. Nyt vuokot ovat levinneet ympäri tonttia värittäen suloisella sinellään metsän pohjaa. Samoin on käynyt valkovuokoille, jotka aloittelevat pian kukintaansa. Niille paikka tuntuu olevan vieläkin suotuisampi.
 


 

 Telkänpönttöjä löytyy rannalta parikin kappaletta, ja aina jännitetään, onko tulossa asukkaita ja onnistuuko pesintä. Nyt oli ainakin soidinmenot käynnissä.... Voi kuinka hän keikaroikaan naaraan edessä...:)
Rantatuomi on vielä kovin paljaana, mutta kunhan kevät etenee, on taas odotettavissa huumaavaa tuoksua ja valkoisten kukkien meri.

 Seuraavan kerran kun mökille ehtii, on luonto muuttanut jo ulkoasuaan värikkäämmäksi, hiirenkorvat ja rentukat odottelevat..


Uusia lukijoitakin on blogiini tullut, tervetuloa Cheri blogista Autuas olo ja Kristiina, toivottavasti viihdytte!

10 kommenttia:

 1. Hyvin on siellä tulossa uutta asuntotarjontaa tipusille :) Sinivuokot ihastuttavat aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lupaa kylmenevää keliäkin, olisi hyvä saada katto pään päälle:)

   Poista
 2. Se on kyllä totta ettei linnunpönttöjä ole koskaan liikaa. Keväisessä metsässä ja pihassa linnunlaulu on ihan parasta!
  Sinivuokot ovat ihania kevään ensimmäisiä kukkijoita täälläkin, ja näyttävät hyvin lisääntyvän itsekseen. Valkovuokot eivät leviä ihan niin hyvin.
  Ihanaa kevään jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokot ovat yksi lempparikasveistani, pirteä, hento sininen jotenkin sävähdyttää vielä niin värittömässä luonnossa.

   Poista
 3. Meilläkin sinivuokot ja valkovuokot vaeltelevat ihan itsekseen. Niitä myös löytyy joskus kukkapenkeistäkin.

  Hyvä määrä asuntoja rivissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokoista pelkään tulevan harmia, kun näen niitä kukkapenkissä, ovat täällä sen verran leviäväistä sorttia. Mutta jokainen kukkapenkkiin eksynyt sinivuokko saa täyden luvan kukkia!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja kivoja linnunpönttöjä. Kevät on ollut aika erikoinen. Toivotaan, että kesästä tulisi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan:) Erikoinen kevät saanee jatkoa, mikäli säätietoihin on uskomista - toivottavasti pakkannen ei palelluta jo esiin nousseita kasveja!

   Poista
 5. Linnunpönttöjä ei voi olla koskaan liikaa. On niin mukava seurata lintuja pihapiirissä. Kauniita vuokkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntoja tarvitaan aina! Ja linnunlaulu on ihanaa..

   Poista