torstai 16. maaliskuuta 2017

Maaliskuun päivät iloa täynnä


Taimikasvattajien heimoon kuuluvien blogeja kun silmäilee, sieltä kuuluu ilon kiljahduksia, kun aurinko tuo koko ajan kevättä lähemmäs ja taimiviljelyksistä putkahtelee uusia pieniä versoja mullan pinnalle.

Myös toimiminen lasten tavoin näyttäisi olevan ominaista siemenpussukoiden kanssa puuhasteleville: Eivät usko, että maltti on valttia siemenkylvöissäkin, vaan liian aikaisin lähdetään kylvöpuuhiin ja sitten kantapään kautta joudutaan oppimaan omista virheistä. Nyt puhun ainakin itsestäni. Mm. Between Rikkaruohoelämää -blogissa kirjoitti kovin viisaasti ja aikuisen ohjeilta kuullostaen, mitä kannattaa muistaa ja ottaa huomioon. Käypä lukaisemassa.Viikonloppuna aurinko tosiaan hemmotteli meitä, ja niinpä unohdin hetkeksi taimet ja kylvöt ja suuntasimme mökkimaisemiin. Olipa loistavat pilkkikelit, ja vielä mahtavammat hiihtokelit! Järven jäällä muutama sentti lunta, joka yöllä sopivasti pakastui. Ja kaiken kruunasi täysikuu, joten tunnin kuutamohiihto siivitti illalla tunnelmaan, joka jatkui heti sunnuntaiaamusta. Suksi luisti, maisemat vaihtuivat, jää kumisi ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. En yhtään enempää kaivannut kevättä - auringon lämpö riitti!
Kierreltiin saarten rantoja, eipä metsässä juurikaan näkynyt lunta.Kotona odottivat sitten taas taimet, oli putkahtanut uusia alkuja, joku oli uupunut ja menetetty, joku venähtänyt luvattoman paljon pituutta.

Mutta hyvän ulkoiluviikonlopun jälkeen en harmitellut enempää, kylvetään uusia ja nautitaan onnistumisista! 


Kevätfiistä voi hakea myös kukkakauppojen ja myymälöiden hyllyiltä, tällä viikolla piristin itseäni pinkeillä leinikeilläupeita kerrassaan!


Aurinkoisia, ilontäyteisiä kevätpäiviä kaikille, ja mukavaa viikonloppua!
16 kommenttia:

 1. Terhakkaat taimet, kauniit maisemat ja keväiset leinikit. :)
  Aurinkoista ja keväistä loppuviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanat leinikit! Upea varmasti oli pilkkireissunnekin. Tosiaan, nyt maltti olisi valttia, mutta kun niin tekee mieli jo alkaa kaikkea kylvämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupoissa tosiaan on toinen toistaan upeampia leinikkejä, olen aivan hurmaantunut niihin. Mutta viime kesänä istuttamani leinikinmukulat eivät jaksaneet kasvaa. On siis tyydyttävä leikkokukkasiin.

   Poista
 3. Olet niin oikeassa, turha niihin epäonnistumisiin on jäädä jumiin, eteenpäin vain! Ja tosiaan malttaminen olisi hyvä...Upeat taimet ainakin tässä vaiheessa ja leinikit on suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aina ei voi onnistua, mutta sitten se tuntuukin entistä mukavammalta, kun saa taimet kasvamaan. Leinikit on tosiaan ihania!

   Poista
 4. Täällä edelleen odotellaan kaikessa rauhassa kylvöpuuhia, mutta ei enää kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin hyvää kärsivällisyyskykyä, ja todennäköisesti otat muut taimettajat kiinni..

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Eikö! Ja ovat melkoisen kestäviäkin, vielä kun hiukan jaksaa viedä yöksi viileään.

   Poista
 6. Onneks ehtii hyvin kylvää vielä vaikka mitä! Nuo jaloleinikit ovat niin suloisia, joka kevät niitä ihastelen. Hienot on ollut maisematkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vielä on monta avaamatonta siemenpussukkaa... Meillä oli todellakin ihana kevättalven luontoretki!

   Poista
 7. Kaunis leinikki, todella suloinen sävy! Joka vuosi tulee oltua hieman liian ajoissa kylvöjen kanssa. Mutta aina siitä jotenkin selvitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yksikin siemen jaksaa kasvaa täyteen kukoistukseensa, voi olla iloinen, ja epäonnistumiset vain ohjaavat tuleviin valintoihin ja uusiin kokeiluihin.

   Poista
 8. Oi ei, miten ihania leinikkejä. Niin mun lemppareita. Pitääkin jossain vaiheessa käydä kukkakaupassa katsomassa, olisiko siellä niitä. Nyt en ole itse ostanut, kun mies ja anoppini on minua lahjonut kukkasilla. Lauantaina kävin myös pilkillä ja mieli tekisi ensi viikonloppunakin mennä, jos vielä jäälle uskaltaa. Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
 9. Jaa, onkos syytä lahjomiseen:)? Pilkkijäät saattavat olla jo hauraita, samanlaista pohdintaa myös täällä, että vieläkö uskaltaisi ensi viikonloppuna jäälle mennä?

  VastaaPoista