lauantai 14. tammikuuta 2017

Tilinpäätöshaaste

Sain haasteen Sametti Hortensialta Pikkuinen puutarhani -blogista. Kiitos sinulle siitä! Tarkoitus on vastata muutamiin kysymyksiin menneestä vuodesta, tehdä, kuten otsikko sanoo, tilinpäätöstä.


Mitä unelmia toteutit vuonna 2016?
Aloitin blogin, joka vei minut aivan uuteen maailmaan puutarhojen keskelle! Olen onnellinen, että uskalsin tehdä ratkaisun, joka oli hautonut mielessä jo useamman vuoden. Puutarhamaailma ja askartelut luonnossa ovat sellaisia, joita haluaisi jakaa muiden samanhenkisten kanssa. Nyt siihen avautui yksi mahdollisuus.
Otin muutaman kukkapenkkiurakan pihan pohjoispäätyyn. Siellä on ollut vähänlaisesti kukkia ja nurmikko kasvaa sammalta. Odotan kesää, miltä uudet penkit mahtavat näyttää.Mitä opit?

Kärsivällisyys tuollaisten talvien jälkeen on valttia. En hötkyillyt uinuvien kärhöjen ja ruusujen kanssa, ja kas, sieltähän useimmat nousivat kasvuun, vaikkakin heiveröisinä. Eli jatkossakin odottelen rauhassa...
Valokuvattava on paljon enemmän, jotta on, mistä jakaa tulevina vuosina.. ja kuvaamista harjoiteltava lisää.
Samoin uusiin haasteisiin kannattaa suhtautua uteliaisuudella, koskaan ei voi tietää, mitä oven takaa löytääkään!


Mitä murehdit?
Pitkälti samaa kuin moni muukin: kasveja kuoli ja kasvu ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Varsinkin se harmittaa, kun komea mahoniani kuivi ja kuoli. Tilan puutetta murehdin myös, tai sitä, että minun puutarhani ja unelmani ovat hajallaan oikeastaan kolmessa eri paikassa eikä aika tahdo riittää kaikkeen, mihin haluaisi.

Ritarinkannukset hankin vasta viime vuonna, saa nähdä, miten ovat talven pärjänneet.

Mistä nautit?
Rajaan nautinnot liittymään luontoon ja siellä puuhailuun; Nautin lämpimistä, aurinkoisista päivistä, niitä ei meillä ole mielestäni liikaa. Puutarhassa puuhastelu on minulle terapiaa, ja jos onnistun jossakin kasveihin liittyvässä, oli se sitten uuden kukkapenkin rakentaminen tai jonkun uuden kasvin kasvattaminen, on mieli kauan iloinen! 
Puutarhan ohella metsä ja mökkiranta ovat paikkoja, missä tunnen oloni rentoutuneeksi ja niistäkin saan nauttia kohtuullisen usein, varsinkin kesällä marja-aikaan.

Kruunuvuokot kukkivat suloisesti pitkälle syksyyn.
Mistä haaveilet vuonna 2017?
Konkreettisin haave liittyy kasvihuoneeseen, jonka perustukset saatiin jo syksyllä valmiiksi. Ikkunat on jo maalattu ja sisustussuunnitelmat pyörivät päässä.
Kasvihaaveita on paljonkin, mutta siinä olen toistaiseksi realisti ja vähän skeptikko - en oikein halua istuttaa arkoja kasveja kokeilumielessä, kun nä talvet on mitä on.
Puutarhahaaveita on aina, jotkut niistä jäävätkin haaveiksi, mutta ilman niitä on paljon tylsempää elää.Voi kun en enää ole yhtään perillä, mikä haaste ja missä onkaan kierrellyt, kuka onkaan haastettu ja kuka onkaan vastannut.. Ole hyvä, sinä, joka et ole vielä tätä haastetta saanut, vastailepa jos mielesi tekee.

Intoa uuteen puutarhavuoteen!

25 kommenttia:

 1. Kiva haaste ja kivat vastaukset. Aivan ihania kukkakuvia. - Kevättä kohti ollaan menossa! Hyvää tammikuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oletko itse vastannut tähän haasteeseen, en haastanut ketään erikoiseti, muta ota sie koppi!

   Poista
 2. Oli kiva lukea sun vastaukset! Käypä kurkkaamassa mitä kirjoitin sinusta blogissani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pauliina, kävinkin blogissasi ja jätin omat kiitokseni ihanasta blogiystävien kuvauksesta.

   Poista
 3. Kiva, että löysin blogisi. Kauniita kukkia! Kasvihuonesuunnitelmasi kuulostavat innostavalta :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on kiva, kun tulit käymään ja jäit lukijaksikin, tervetuloa!

   Poista
 4. Kaunis kuvakollaasi ja kuvat menneeseen kasvukauteesi.
  Haaveet ovat siitä mukavia, että aina välillä ne toteutuvat. Kasvihuoneen valmiista perustuksista on hyvä tulevana kesänä jatkaa ja näin talviaikaan on mukava suunnitella jo huoneen sisustustakin.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Juuri sillä mielellä teimme perustukset jo valmiiksi (tai siis mieshän ne teki..i), että pääsee keväällä ajoissa rakennuspuuhiin..

   Poista
 5. Kiva kun kävit blogissani. Otan mielelläni tämän haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva haaste, otapa toki vastailtavaksi!

   Poista
 6. Kivat vastaukset! Ihanaa kun saat kovasti toivotun kasvihuoneen, ja voit alkaa suunnittelemaan mitä sinne laitat. Kauniita kärhöjä sinulla ja tuo kruunuvuokkokin on aivan ihana!
  Todellakin, haaveita pitää aina olla :D Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki! Haaveilu pitää ihmisen suuntautuneena tulevaan, eikä jää murehtimaan menneitä.

   Poista
 7. Minäkin hain blogista saman henkistä porukkaa, kun omasta piiristä ei oikein löytynyt. Ritarinkannuksessa on upea väri, hienosti olet saanut sen kuvattua. Itsellä ei siniset kukat oikein tallennu oikean värisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kuvaamisessa onnistuu,katsotaan onko ritari vielä ensi kesänä yhtä kukoistava.

   Poista
 8. Mukavaa, että aloitit bloggaamisen. Puutarhasta riittää kumman paljon kirjoitettavaa pitkin vuotta.

  Noiden ritarien väri on kyllä vangitseva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirjoittelu tuo kyllä puutarhan lähemmäs ajatuksia myös talviaikaan, muutoin jäisi varmasti vähemmille muisteloille.

   Poista
 9. Upeasti ovat sinun kukkasesi kukkineet menneenä kesänä. Kiva, että sinulle tulee kasvari, jonka voit sisustaa omaan tyyliin. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa. Koska kasvari ei tule olemaan perinteinen lasikasvari, epäilen, että sisustus voittaa hyötynäkökohdat:)

   Poista
 10. Moikka Sirkku! Nappasin sinulta tilinpäätöshaasteen ja vastasin siihen just äsken. Kiitos haasteesta.

  VastaaPoista
 11. Hieno homma, käynpä lukemassa...

  VastaaPoista