maanantai 23. tammikuuta 2017

Iloa alkavaan viikkoon

Ei ole vielä taimia, ei pistokkaita, ei kylvöjä, ei edes kovin montaa siemenpussia.. Mutta väriä elämään tuovat leikkokukat. Tulppaani tuntuu olevan tämän hetken suosikki, ainakin, mitä blogeihin on katsomista.Yksi minun suosikeistani on tällä hetkellä neilikka. 


 Monen mielestä se voi olla inhokki, hautajaiskukka, vanhanajan kukkakorin täyte.. mutta minä pidän siitä! 

 
Joulunaikaan muutama punainen neilikka tuo kivasti joulun tuntua ja nytkin kukkakaupat ovat täynään mitä erivärisempiä neilikoita. Niiden kestävyys on ainakin tulppaania parempi ja tuoksukin on aivan ihana! Jos ei halua pelkkiä neilikoita, niin muutamakin kukkanen muiden joukossa antaa kivasti väriä.Pikkuneilikoista saa kivoja kimppuja, kun lisää vihreää joukkoon, itse hain pihalta tuijan oksia ja vuorenkilven punaiset lehdet sopivat hyvin kehystämään valmiin kimpun. Pirteät neilikat johdattakoot meidät uuteen viikkoon, taas askeleen pidempään päivään, lähemmäs kevättä. 


 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin! Todella kaunis on tuo neilikka.

  VastaaPoista
 2. Neilikka on maljakkokukista yksi kestävimmistä kauneutensa lisäksi. Toivoisin niitä enemmän myyntiin muuallekin, kuin kukkakauppaan.
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minä olen aivan viime vuosina alkanut pitää siitä eri tavalla kuin ennen, yksilönäkin kaunis.

   Poista
 3. Neilikka on kaunis ja kestävä. Varsinkin nuo isot ovat upeita. Ostan neilikkaa joskus, mutta tulppaania tulee ostettua useammin. Neilikka oli äitini lempikukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan marketista ostin nuo pikku neilikkakimput ja tuunasin tuijan avulla vähän tuuheammaksi. Isoja käyn ostamassa kukkakaupasta, ja samalla fiilistelemässä kaupan tunnelmaa.

   Poista
 4. Neilikka on selvästi tehnyt uuden paluun. Tulppaaneja tulee tähän aikaan vuodesta ostettua varmasti eniten, mutta aika usein ruokakauppareissulla lähtee mukaan myös neilikkakimppu. Sääli, että sitä pidetään hautajaiskukkana, sillä se on todella kestävä ja kaunis. Värejä ja kokojakin alkaa taas löytyä mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun miettii tämän päivän hautakimppuja ja -seppeleitä, niin kirjo on valtava. Miksikä ei siis neilikastakin tulisi käyttökelpoinen kukkanen kaikenlaiseen kattaukseen ja tunnelmaan. Olen kyllä lähipiirin nuorten naisten nähnyt useampaan kertaan hankkineen kotiinsa yhden tai muutaman neilikan tyylikkäästi maljakkon aseteltuna!

   Poista
 5. Neilikat ovat kauniita ja mikä parasta, ne ovat kestäviä. Tulppaaneja tietysti pitää olla, mutta harmi, kun ne on niin pian kuihtuneet. Liisa

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä kanssasi, ihania ovat molemmat!

  VastaaPoista