perjantai 28. lokakuuta 2016

Mitkä olivatkaan viikon värit?

Syyslomalla viimeiset silmäykset mökin syksyyn, loppuharavoinnit ja vähän tunnelmointia pimeän tullessa järven rantaan. Illalla nukkumaan käydessä vielä tähtitaivas ja syksyn värittämä piha..., ...mutta aamulla alkoi jotain valkoista leijailla taivaalta, ja päivän mittaan maisema muuttui ihan toisenväriseksi!Kotona sitten odottikin jo vesisade ja pihatyöt eivät suuremmin kiinnosta.. kivempi kutoa sukkaa takan ääressä. Mutta kesäkukat laatikoissa, ruukuissa ja amppeleissa alkavat nyt näyttää jo sen verran onnettomilta, että minäkin vihdoin käväisin callunoita hakemassa.  Havuja toin mökiltä, kun kaadettiin kuusi, joka jo kesällä vähän häiritsi auringon säteitä!

  Kuitenkaan en malttanut vielä poistaa ihan kaikkea kesään liittyvää, mm. lobelia saa kukkia edelleen, nyppäisen pois sitten kun ei enää näytä hyvltä.

Kivoja uusia kolmen värin ruukkuistutuksia oli kaupan, ostinpa yhden näitäkin.

Pinkki ja lila tuntuu olevan päivän sana: Marraskuun kaktukseni alkoi kukkia ja uusia nuppuja pukkaa lisää. Viime vuonna  teki vain pari kukkaa, ehkäpä uhkailin sitä keväällä, kun vein ulos puskan juureen, että saatan unohtaa sinut sinne pakkasiin asti, kun nyt lykkää nuppua vallan mahottomasti.
Perjantain kruunasi vielä  arjen luksus, kun kauppareissulta  mies toi kimpun ruusuja "ihan vaan huvikseen, kun olivat niin kauniita!"


Vielä jäi syksyasetelmista osa tekemättä, ja täytyy jo tehtyjäkin vähän tuunata, ennen kuin saavat asettua odottamaan talven tuiskuja!
Nyt valmistaudutaan kellojen kääntöön ja totutellaan taas uuteen aikaan! 
Viikonloppuja kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mulla kukkii vielä
  miljoonakello portailla. On katoksen alla. Meillä on kotona aina tuoreita kukkia keittiössä ja olohuoneessa. Pakko olla tai jotain puuttuu.

  VastaaPoista
 2. Miljoonakellot ovatkin vahvoja, jätin vielä kesämökin kukkalaatikkoon havujen joukkoon, äiti siivoaa sitten, kun kuihtuvat... Tähän asti on omasta pihasta tullut kukkia maljakkoon, mutta kyllä nuo kaupan leikkokukat -ruusut eritoten ovat niin kauniita! nimim. Maksaruohoja maljakossa viimeiset 2 kk.;)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia ja asetelmia. Todella upeasti kukkii myös marraskuunkaktuksesi.
  Mukavaa lauantai iltaa.

  VastaaPoista
 4. Täällä ei ole satanut vielä lunta ollenkaan. Pirteän väriset callunat hankit:)
  Upeasti kukkii marraskuunkaktuksesi:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita asetelmia :) Tulin vastavierailulle ja kirjaudun myös lukijaksesi. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista