sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Maaliskuun kimput

 Retki kukkakauppaan ei koskaan onnistu pikavauhdilla! Ei, sinne on varattava aikaa kierrellä ja katsella, nuuhkia ihanaa kukkien tuoksua ja haltioitua kaikesta kauniista!




Maaliskuun kimpun tarpeet hain tällä kertaa Kouvolalaisesta kukkatalo Rosariumista,  Kameraahan ei ollut matkassa, mutta Rosariumin kimppukurssilta olen joskus postaillut ja sinne pääset kurkkaamaan tästä.




Koska palmusunnuntai on jo täällä ja pääsiäinen tulevalla viikolla, oli kukkavalinta värisävyineen jo selvä: keltaista auringonvaloa pääsiäiseen! Toinen varma valinta kimppuun oli jaloleinikki, jonka olemus nupusta muhkeaan avautumiseen on aina upeaa katseltavaa. Neilikasta on selvästi tullut suosikkikukkani ja värejä olikin tarjolla runsaasti! Kun poimin kukkia Rosariumin leikkokukkakylmiöstä, oli vaikeaa vain pitää kimpun hinta kohtuullisena. Valikoimasta ei todellakaan ollut puutetta!




Kolmas leikkokukkasuosikkini on gerbera. Niissäkin värien kirjo on ihanan runsas ja löysin helposti sopivan sävyn pääsiäiskimppuun. Vihreän lisäksi joukossa on inkaliljaa  (alstromeriaa), joka avaa kivasti nuppujaan ja on hyvin säilyvä leikkokukka. Hitunen keltaista ikiviuhkoa (limonium) ja siinäpä olikin kimpputarpeet valmiina. Kotoa löytyi vielä muutama jostain aiemmasta kimpusta säästynyt italianpantaheinän huiskilo, joten korvatkoon se höyhenet kimpussa tänä pääsiäisenä! :D




Tullessani kotiin oli siellä odottamassa yllätys! Saan silloin tällöin mieheltäni kukkia ja hänkin oli ollut ajoissa liikkeellä pääsiäisen suhteen; kimppu iloisen keltaisia neilikoita kestää myös pääsiäispyhiin asti! <3




Mukavaa palmusunnuntain jatkoa ja hyvää pääsiäisviikkoa!

13 kommenttia:

  1. Kauniita kimppuja pääsiäisen sävyissä.

    VastaaPoista
  2. Hauska yhteensattuma; nyt teillä on kaksi tyylikästä kukkakimppua!

    VastaaPoista
  3. Ihania kukkakimppuja, pitää itsekin hankkia jotain ennen pääsiäistä. Leinikki on hauska ja suloinen kukka, minäkin tykkään seurata niiden avautumista.

    VastaaPoista
  4. Kauniit kukkakimput. Noista on iloa pääsiäiseksi ja varmaan vielä sen jälkeenkin. Varsinkin neilikat kestävät hyvin pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Valitsen yleensä kukkaset niiden kestävyyden perusteella, niinpä esim. perustulppaanit maljakossa eivät innosta, vaikka ovatkin edullisia.

      Poista
  5. Olet niin oikeassa. Kukkakauppaan kannattaa varata aikaa :)
    Meillä on välillä niitä asiakkaita, joiden kanssa kukkien valitseminen kestää ikuisuuden ja sitten kun alan sitomaan kimppua, asiakkaalla onkin kiire :I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiire harmittaa ja tuollaisessa tapauksessa asiakas ei arvosta ammattilaista. Jos pyydän sitomaan kimpun, ihailen siinäkin ammattilaisen työskentelyä, eikä todellakaan ole kiire! <3

      Poista
  6. Voi miten kauniita kimppuja! Kukkien valinta ei ole aina helppoa todellakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onneksi kukkien valinnan vaikeus on useimmiten positiivista, kun ovat kaikki niin kauniita!

      Poista