maanantai 1. tammikuuta 2024

Uusi vuosi, peukkuja sille!


 

Taas yksi vuosi takana, ja ollaan uuden edessä. Paljon tuttua ja turvallista mahtui vuoteen 2023, sellaista kai sen arjen kuuluukin olla. Toiset pitävät yllätyksistä, minulle asioiden ennakoitavuus sopii paremmin.



Vuoden kierron suuret vaihtelut kuuluvat meidän leveysasteille. Siitäkin voi iloita tai kokea suurta harmitusta. Pitkä talvi ei ole kaikille mieleen. Itse en oikein osaa määritellä, olenko kesä- vai talvi-ihminen - ehkä kallistun kesään ja lämpöön. Ja tietenkin puutarhaelämään, joka toki on runsaasti monipuolisempi kuin sydäntalvella, pakkasten paukkuessa! :D Mutta talven jälkeen kauan odotettu kevät ja kesä tuntuvat vieläkin ihanammilta, näin uskon!




Suomi on kaunis maa! Oli sitten puutarha tai järvenranta, metsän siimes tai tunturin vaara - kaikissa on oma kauneutensa kaikkina aikoina! Iloitaan siis näistäkin etuoikeuksista!




Jatketaan blogielämääkin, se tuottaa iloa ja ideoita, mahdollistaa uusia tuttavuuksia, tarjoaa kuvien ihastelua, yhdessä pohtimista ja ongelmanratkaisuja. Viime vuosi minun osaltani takkuili pahasti blogipostauksien osalta. Katsotaan, miten tänä vuonna käy. Yskähtelevä blogi ei kuitenkaan ole vielä poistuvien listalla, aina sitä jotakin on kuvattavaa ja kerrottavaa.




Paukkupakkasten aloittama vuosi on vielä kaikille tuntematon, kuten jääkukkien läpi pilkottava maisema. Pidetään peukkuja, että saamme kaikki kokea hyvän alkaneen (puutarha)vuoden!

Oikein hyvää ja antoisaa vuotta 2024 teille kaikille blogini lukijoille!



17 kommenttia:

  1. Nyt saamme nauttia ihanista lumisista maisemista ja auringonpaisteesta.
    Oikein hyvää ja onnekasta uutta vuotta 2024 myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovat pakkaset harmittavat, mutta maisema on huikean kaunis!

      Poista
  2. Niin kauniita talvikuvia.
    Neljä vuodenaikaa on hyvä juttu, vaikka välillä haluaisi hieman lyhentää pimeää vaihetta.
    Tänään luonto on huikean kaunis kireässä pakkassäässä.
    Oikein hyvää ja antoisaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi, luonto kauniina kohti lämpimämpiä aikoja!

      Poista
  3. Pidän itse kovasti valosta, väreistä ja lämmöstä (kohtuudella sitäkin) eli taidan olla enemmän kesäihminen. Kun on syntynyt Suomeen, eikä asuinvyöhykkeensä säälle mitään mahda, on parempi etsiä kustakin ajankohdasta ne positiiviset puolet. Kaikella on todellakin myös hyvät ominaisuutensa. Parhaillaan luonto on satumaisen kaunis. Aurinko, kirkkaan sininen taivas ja vitivalkoinen lumi luo yhdistelmän, jota voi vain ihastella.
    Sinunkin puutarhasi on hyvin kaunis lumisessa asussaan. Toivon niin sinulle kuin meille kaikille hyvää ja rauhallista alkavaa vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on vaikea löytää sitä myönteistä ajatusta, mutta kaikella on puolensa, niin talvellakin. Nyt siis iloitaan maiseman kauneudesta ja lisääntyvästä valon määrästä! Rauhallista vuotta todella toivoen.

      Poista
  4. Hyvää uutta vuotta täältä pakkasten keskeltä!
    En ole yhtään talvi ihminen, tosin pikku tauko puutarhahommista on paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kovista pakkasista en minäkään nauti, en sitten lainkaan! Ikkunasta on mukava katsella auringon kultaamia lumisia puita, mutta ulkoilu ei nyt kiinnosta.

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Neljä vuodenaikaa on rikkaus, tosin syksy ja talvi voisivat olla hiukan lyhyempiä ja valoisampia. Ehkä näin puutarhaihmiselle ne kevät ja kesä ovat kaikkein mieluisampia vuodenaikoja. Nyt talvi kuitenkin pistää parastaan, kun hanget ovat paksut, puut lumen kuorruttamia ja pakkanen paukkuu melkein -30 asteessa. Onneksi voi pysyä sisällä lämpimässä ja ihailla kaunista talvipäivää ikkunasta. Hyvää uutta puutarhavuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo kesäkuukaudet vetävät pidemmän korren, vaikkakin tämä sinivalkoinen kauneus on aivan huikea! Pikkuhiljaa aloitellaan puutarhavuotta...

      Poista
  7. Korialta pihalla näyttää, mutten pätkääkää tykkää talaven kylymyyrestä. Meillä ku seki hiipii sisälle asti. Tälläki hetkellä sisällä n.15 astetta vaikka koko päivän o ollu puita pesäs. Pihalla ku on -28.5. Isäntä ku ei periaatteestakaa halua ölijyllä lämmittää. Mutta......kevättä kohti. Hyvää uutta puutarhavuatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kylmyys niin karmivaa, että tästä on vaikea tykätä, vaikka onkin niin valtavan kaunista! Toivotaan, että pian hellittää! Mukavaa alkavaa puutarhavuotta sinullekin!

      Poista
  8. Neljä vuodenaikaa on aika kiva juttu, osa vain saisi olla hiukan pidempiä;)
    Hyvää puutarhavuotta 2024 sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, talvesta ja syksystä voisi minustakin nipistää muutaman kuukauden kesään ja kevääseen. Oikein antoisaa uutta puutarhavuotta!

      Poista
  9. Kiitos samoin, oikein hyvää uutta vuotta 2024!

    VastaaPoista