torstai 23. tammikuuta 2020

Luontoretkiä tammikuussa 2020


Hyvästi hiihtokelit, hyvästi lumityöt! Vaikka kesä ja lämmin onkin minun juttuni, niin olen aina pitänyt myös talvesta. Ulkoilu jää kovin vähäiseksi, kun ei pimeä ympäristö motivoi lenkille. Onneksi tähän tammikuuhun on kuitenkin mahtunut kauniita aurinkoisia päiviäkin, ja vieläpä viikonloppuina, jolloin itsekin pääsee päivänvalossa nauttimaan kauniista ulkoilusäästä. Ensimmäiset kuvat ovat loppiaiselta, kun vietimme muutaman päivän mökillä. Hento jää peitti mökkijärven, mutta lunta ei pihassa näkynyt.


Seuraavakin lauantai oli huikean kaunis, tuuleton pakkassää! Päätimme lähteä lenkkeilemään lähiseutujen luontopoluille. Matkalla lumettomaan metsään piti tietenkin kuvata talventörröttäjiä:)





Komeiden kallioiden ja ikimetsän keskellä on hienoa kulkea, vaikka normaalisti näinä päivinä olisin ladulla sukset jalassa.





Metsänpeikkokin on jäänyt kuvaan!

Metsän pohjalla kiemurteli pieni puro, jonka pintaa oli pakkanen koristellut. 



 Koska lähdimme liikkeelle heti aamusta, juuri auringon noustessa, ja metsälenkki ei ollut mahdottoman pitkä, päätimme jatkaa matkaa Kymijoen rantamaisemiin, mihin on juuri valmistunut uusi rantareitti osin leveänä metsäpolkuna, osin pitkospuita ja portaita pitkin, polveillen Kymijoen kauniita rantamaisemia. Sää senkun parani: ei tuulta, pakkanen lauhtui ja aurinko paistoi - ei  hullumpi tammikuun talvipäivä!



 

Korian sillan läheisyydessä vietettiin viime kesänä asuntomessuja. Monesta uuden messualueen talosta onkin hienot näkymät Kymijoelle. Luontopolku lähtee juuri sillan kupeesta ja jatkuu Kouvolan vanhaan Alakylään asti. 

 







Aurinko alkoi jo laskea, kun palailimme kotiin. Kävin vielä kameran kanssa pihakierroksen, kun kaunis kuura ei ollut vielä hävinnyt puutarhasta. Pihan koristeet ja kasvit olivat kuin taidetta!











 



No, meneehän se talvi näinkin! Juuri julkistettu väitöstutkimus todistaa, että luonnossa liikkuvat voivat paremmin! Samapa tuo, liikunko siellä sitten suksilla vai jalan:)
Menkää tekin metsään!

Mukavaa viikonloppua!

25 kommenttia:

  1. Teillon hianot lenkkimaisemat. Hui! Pelottava peikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä täällä Kouvolan seudulla on paljon kaunista!

      Poista
  2. Kyllä, jos en ole pihalla, niin olen metsässä koirien kanssa. Napsit retkelläsi huikaisevia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsä on ihana paikka ulkoilla! Kiitos, arvostan kommenttiasi!

      Poista
  3. Ulkona onkin kiva liikkua. Minäkin liikun päivittäin koiran omistaja kun olen. Tämä on ihmeellinen, ei niin kiva, talvi. Tykkäisin kovasti lumesta. Ihana kuura, kun kaunistaa kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä hetki lumista talvea kruunaa meidän vuotemme. Ilman sitä jotakin puuttuu. Koiran kanssa lenkkeily onkin mukavaa ja koira pitää huolen, että lähdet ulkoilemaan!

      Poista
  4. Onpa ollut ihanan kaunis päivä ja hienoissa maisemissa liikkuen hyvin käytetty. Tykkään etenkin metsäkuvista - niissä on ihana talvipäivän valo ja sammalen vihreys. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat tällä seudulla ovat upeita, eikä tarvitse lähteä kovinkaan kauas! Sammaleiset jylhät metsiköt ovat hienoja retkimaastoja.

      Poista
  5. Oi, miten kauniita kuvia! Minäkin hiihtäisin mielelläni talvella, saa nähdä tuleeko vielä mahdollisuuksia. Meille tuli pieni lumikerros eilen, sen verran, että vähän valkoiselta näyttää. Lumettomassa metsässä kävely on ollut ohjelmassa usein, kaunistahan siellä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei taida latupohjiin lunta tänä talvena saada, joten täytyy ottaa ilo irti metsälenkeiltä:)

      Poista
  6. Kerrassaan upeita kuvia. Olet taitava kuvaaja. 😊👍👍

    VastaaPoista
  7. Nämä kuvat ovat kaunista katseltavaa. Metsässä on näinä päivinä upeat värit ja tavallista helpompi liikkua. Sammaleen vihreyttä ei voisi enempää hehkuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Between! On totta, että värikylläisyys on tänä talvena runsaampaa kun lumi puuttuu. Metsäretket rentouttavat mieltä.

      Poista
    2. Blogissani on sinulle haaste, jos olet kiinnostunut.
      https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2020/01/mina-puutarhurina-haaste.html

      Poista
    3. Kiitos, menenpä heti katsomaan:)

      Poista
  8. Upeat kuvat tammikuisesta luonnosta! Omituista sanoa noin lumettomista maisemista, mutta näin tänä vuonna. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, käännetään asenne positiiviseen suuntaan:)Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  9. Blogissani olisi sinua odottamassa haaste.
    Mukavaa sunnuntain jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva, kiitos, täytyypä mennä heti katsomaan:)

      Poista
  10. Upeita kuvia :) Minäkin luulin, että kevät tuli, kun nurmikko oli ihan vihreä. No nyt on taas talvi :) Mukavaa tiistaita <3

    VastaaPoista
  11. Todella kauniita kuvia! Siellä on upeat lenkkimaisemat. Blogissani odottaa sinua haaste.:) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  12. Itse tykkään luonnosta ja tutkimassa lähitienoon metsiä. Sieltä löytyy aina kaikkea mielenkiintoista ja mieli lepää. Ja samaa mieltä, kävellen tai suksilla, sama tuo.

    VastaaPoista