keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Juhannusviikon värit! Juhannusta odotellaan iloisissa tunnelmissa, loma alkoi juuri ja lämmintä, aurinkoista säätä on luvassa! Toki alan pelätä viime kesän toistoa tälle helteelle ja kuivuudelle. Meillä ei ole satanut viikkoihin lainkaan ja kukkapenkit ovat jo kovaa savea tai pelkkää pölyä, kasvit kärsivät ja moni näyttää jäävän pieneksi ja kituliaaksi. Kasveja on niin paljon, ettei vesijohtovedellä kastelu kyllä miellytä.


  Juhannusviikolla ovat ruusut alkaneet avata kukintojaan. Juhannusruusu itse halusi olla ensimmäinen, kiirehti ja on jo lopetellut kukintansa. Puistoruusu `Ilo´ sen sijaan nauttii ja on muutamassa vuodessa kasvanut kauniiksi pensaaksi.`Valamonruusu´


`Punalehtiruusu´

Valamonruusu ja Punalehtiruusu kukkivat myös runsaasti. Nuppuja on kaikissa ruusuissa valtavasti, mutta niin on myös kirvoja ja pieniä toukkia... kaikenlaisia öttiäisiä tulee herkuttelemaan nuppuihin, en yhtään tykkää!


 Ensimmäiset pionin kukatkin ovat avautuneet. Minulla on joitakin messuilta ostettuja juurakoita, joiden nimeä en tiedä, tämä lienee yksi niistä. Upeat kukkaset, hieno väri - kukahan hän on?


Illalla, jo auringon laskettua syvän punainen väri pääsee oikeuksiinsa... 


Mutta myös aamuauringossa, vielä kastepisarat terälehdillään kukkasten väri on aivan häkellyttävä!Viime kesänä ostettu idänunikko `Pink Pearl´ jaksoi kasvattaa yhden kukkavarren, väri ei kyllä näytä pinkiltä, mutta sointuu taustan pikkusydämien kanssa hyvin yhteen.
Loistotädyke

Rentoakankaali

Ranskan tulikukka
 Sini-valkoista pitää tietysti juhannusviikolla olla!
Purppuraheisiangervo `Diabolo´ on  takuuvarma kukkija. Nuput aukeavat varmasti juhannukseen mennessä.  Tuntuu, että kasveilla on kova kiire! Kaikkia ei edes ehdi kuvaamaan, aamulla aukeavat ja illalla jo nuupallaan.Nautitaan keskikesän juhlastamme, harvoin se näin lämmin on. Taidanpa itsekin siirtyä rantamaisemiin!
Hyvää juhannusta kaikille!

20 kommenttia:

 1. Oi kun kauniita kuvia ihanan värisistä kukkasista <3 hyvää kesää ja juhannusta sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Todella upeita juhannuksen värejä! Meillä juhannusruusu on aloittelemassa kukintaansa, muita saa vielä odottaa tovin. Kovasti näyttää, että tänä vuonna juuri juhannuksena pensas olisi parhaimmassa kukassa. Ihanaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusun kukinta juuri juhannuksen aikaan olisikin hieno ajoitus!

   Poista
 3. Oi, mitä kukkaloistoa! Meilläkään ei ole satanut juuri yhtään. Viime yönä tuli pieni kuuro, mutta eipä se mihinkään riitä kun maa on niin kuiva. Ja ötököitä riittää täälläkin jos jonkinlaista. Toivotaan ettei kuivuus kestä yhtä kauan kuin viime kesänä.
  Ihanaa juhannusta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta kaivataan edelleen. Tuuliset säät veivät onneksi hyttyset mennessään:)

   Poista
 4. Komeita kukkia sinulla kuivuudesta huolimatta! Minä olen mökkipihalla jo kastellut. Meillä pumppu nostaa järvestä järvivettä, joten asia hoituu helposti letkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvivedellä kastelu olisiskin hienoa, saisi samalla hyviä ravinteitakin. Mökillä meilläkin se onnistuu, mutta siellä ei ole kuin vähäsen kesäkukkia, joita kastella.

   Poista
 5. Upeaa kukkaloistoa!
  Ihanaa juhannusta ja aurinkoa keskikesän päiviin ja öihin!

  VastaaPoista
 6. Upeita juhannuskukkia! Pidän erityisesti noista sinisen ja valkoisen yhdistelmistä. Olisiko pionisi sama, mille Between etsi nimeä joitakin päiviä sitten? 'Red Charmiksi' sitä taidettiin veikata. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun sinulla aina löytyy arvailuja ja vastauksia nimettömiin kasveihin! Voi hyvinkin olla tuo `Red Charm´.

   Poista
 7. Ihanaa Juhannusta sinne kukkaloiston keskelle!

  VastaaPoista