lauantai 21. huhtikuuta 2018

Puutarhatoimittaja Paula kävi kylässä... ja mitä siitä seurasiViime kesänä oli puutarhapuuhissani jännittävää odotusta; Puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi oli nähnyt kuvan pihastani ja pyytänyt päästä tekemään siitä jutun. Olin kovin otettu ja en osannut kieltäytyäkään moisesta, mutta kylmän alkukesän ja jurottavien kasvien hitaan kasvun edetessä myös oma hermoiluni kasvoi; mitä tästä puutarhasta voi kuvata ja mitä ajatteleekaan kokenut toimittaja, television puutarhaohjelmista kaikille tuttu!Kodin Pellervo -lehti oli tilannut jutun ja pohtiessani, mitä minun puutarhassani olisi sellaista, mikä muita ihmisiä kiinnostaisi, kävi ilmi, ettei nyt etsittykään erikoisuuksia, vaan tavallista pihaa. Okei, sitähän meiltä löytyy:)

Kuten kuvasta näkyy, eivät kärhöt olleet uskoneet minua, kun kehoitin niitä pitämään kiirettä, että olisivat parhaimmillaan toimittajan vierailun aikaan. Edellisenä kesänä samaan aikaan kärhökaaret olivat täynnä, nyt esittelin Paulalle miehen tekemiä komeita harjateräskaaria, ilman ainuttakaan avautunutta kärhöä! Mutta taitava toimittaja löysi kuvakulmat ja heinäkuun loppu näytti yllättävän rehevältä. Kun aika kuvuspäivään on sovittava kuukausia aikaisemmin, ei voi tietää, minkälaiset olosuhteet silloin odottavat. Onneksi sentään oli kaunis poutapäivä!

 Vietimme kiireettömän iltapäivän, keskusteluissa vilisivät pihan alkuvaiheet, kukkapenkkien synty, maaperä ja lajikkeet. "Miksi juuri kukkaset?" kysyi Paula Ritanen-Närhi. Minun elämässäni kukkivat kasvit ovat olleet elämän suuri ilo ja intohimo niin pienestä tytöstä kuin muistan. Ympärilläni on ollut ihmisiä, joille samanlainen rakkaus kukkasiin on tarttunut minuun jo lapsuudesta, etenkin oma äitini ja mamma, isäni äiti, molemmilla silmää luonnon kauneudelle ja taito kasvattaa kukkiva puutarha. Oma ammatinvalintani piti olla kukkakauppias ja floristi. Tuon haaveen romutti mansikkapelloilla alkanut heinäallergia, mutta rakkautta kukkasiin se ei poistanut. Siksi pihani on täynnä kukkivaa kauneutta.Kiitos, Paula, kun järjestit minulle tuon kokemuksen. Ja halukkaat voivat lukea jutun Kodin Pellervon huhtikuun numerosta.44 kommenttia:

 1. Ammattilainen osaa nähdä puutarhan kauneuden vaikka juuri ne kukat joita itse haluaisi eivät olekaan kukassa. Pitääkin lukea lehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kun epäilin, että löytyykö pihasta edes kuvattavaa oli toimittaja Paulan mielestä turhaa pohdintaa:)

   Poista
 2. Mukavan vieraan sait käymään. Ja hyvän jutun saitta aikaseks! Ei ne kasvit aina meijän toiveita tottele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin oli mukava ja leppoisa vieras, ettei enää yhtään hermostuttanut, vaikka ennen tuloaan olinkin ihan täpinöissäni:)

   Poista
 3. Vau! Ja minusta noissa sinun ottamissasi kuvissa on kovastikin kukintaa ja paljon kaunista. Onneksi suostuit jutun tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se varmasti onkin, mutta edellisenä kesänä kukinta oli pari viikkoa aikaisemmassa ja rehevyys viime kesänäkin elokuussa ihan toista. Iloinen minäkin olin, kun noin upean vieraan pihalleni sain:)

   Poista
 4. Oih, vautsi vau! Täytyykin etsiä tuo lehti <3 Ihania kuvia teidän kivasta päivästä :)

  VastaaPoista
 5. Varmasti hiano kokemus ja kuvista päätellen, kuvattavaaki sillä hetkellä oli. Tosi palio kukkia, vaikka kesä ei häävi ollukkaa. Ei epäälystäkää, että kaikkien tunteman puutarhatoimittajan saapumine jännitti iha varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hieno kokemus tosiaan. Taitava kuvaaja osaa löytää oikeat kuvakulmat:) Voi, miten niin toivoisin Paulan vetämän Puutarhaunelmia -ohjelman vielä jatkuvan!

   Poista
 6. Mahtavaa! Kuvien perusteella kaikki näyttää kukkivan runsaasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sitä vaan itse on niin kriittinen omasta pihastaan:)

   Poista
 7. Voi kun mahtava ja taatusti myös jännittävä tilaisuus ollut tuo. Voin vain kuvitella kuinka paljon jännittää kun toimittaja tulee tekemään juttua omasta puutarhasta, siitä jonka on itse luonut ja jonka jokaisen kukkasen ja kasvin tuntee 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ennen vierailua tuli syynättyä joka kulma ja kukkasille puhuin ja maanittelin, että olkaa nyt kauneimmillanne, saatatte päästä lehteen:)

   Poista
 8. Vehreää ja kaunista ja sen puutarhatoimittaja myös näki ja tarjosi lukijoille. Varmasti jännitti, mutta turhaan, kuten kuvista voi todeta.
  Saakohan Pellervo-lehteä irtonumerona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between. Paula Ritanen-Närhi on kyllä juuri niin miellyttävä kuin hänen ohjelmistaankin on nähtävissä. Kyllä löytyy irtonumeroinakin, ainakin Prisman hyllyssä.

   Poista
 9. Varmasti kiva ja hieno kokemus ja hyvin kauniilta näyttää puutarhassasi viileästä kesästä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kokemus ja parhaita paloja kuvaajan linssin läpi:)

   Poista
 10. Oi, täytyypä käydä naapurissa lukemassa tädin Pellervoa! Ihanan rehevä puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellervolehti on minulle aivan vieras, taitaa olla enemmin maaseudun väelle tuttu, mutta vanha, perinteinen lehti. Tuon numeron lukiessani siellä oli monta mielenkiintoista juttua, ihan kelpo lehti:)

   Poista
 11. En ole ainakaan vielä lukenut, mutta upealta näyttäisi. Suomalaisilla on taipumusta olla turhan vaatimattomia. Turhaan olit huolissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan niin tuon vaatimattomuuden, ja niin upeita pihoja kun on blogit, lehdet ja televisio pullollaan, niin edelleen koen, että pihani on perin tavallinen, pieni piha, jossa kyllä on keskimääräistä enemmän kukkia:)

   Poista
 12. Varmasti hieno kokemus ja hienoja kuvia pihasta :) Tuo kärhökaari onkin hyvä idea. Tosin ensin pitäisi saada ne kärhöt kasvamaan minulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuten kuvasta näkyy, ei ne kasva minullakaan. Mutta nyt on kaariin laitettu lisää kärhöjä ja köynnösruusuja kasvamaan. täytyy vaan toivoa lämmintä kesää:)

   Poista
 13. Sullahan on upea & rehevä viidakko. Surkeaan kesään nähden hienosti kukkii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos vaan, Riitta, hyvä, jos siltä näyttää:)

   Poista
 14. Upeaa! Kyllä tuollaista pihaa kelpaakin esitellä. Minä odotan jännityksellä kuolivatko kärhöni talvella vai lähtevätkö kasvamaan. Mukavaa sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlainen jännitys täälläkin, kylmä savimaa ei oikein suosi kärhöjen kasvatusta, mutta onneksi aina jotakin ilmestyy. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin, Liisa!

   Poista
 15. Upea juttu ja varmaan mahtava kokemus. Vaatimattomuus pois, pihasi on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos, Ansu, kyllähän siitä itse pitää, mutta arveluttaa aina, mitä mieltä toiset ovat:)

   Poista
 16. Varmasti oli upeaa rauhassa jutella ja katsella puutarhaasi. Se on aika jännää, itse joskus on liiankin vaatimaton omaa puutarhaa ajatellen, mutta vieras ihminen katselee asioita ihan 'eri silmin' ja näkee asioita, joita itse ei olisi edes huomannut tai itse pitää niitä ihan normaaleina, arkipäiväisinä juttuina. Viime kesä ei kukintaa ajatellen ollut ihan nappi varmaan missään, mutta rehevältä pihassasi kuitenkin kuvien perusteella näytti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, säälle ja kasvulle emme me puutarhuritkaan aina voi mitään, onneksi kameran linssin läpi näkee yksityiskohtiakin:)

   Poista
 17. Kauniita puutarhakuvia ja onnittelut lehtijutusta. Se on totta, että itse ei aina hoksaa niitä oikeita kuvakulmia mutta vieras ihminen löytää heti ne kiinnostavat jutut. Lupsakkaa kevätviikkoa sinne. Vink. samalla blogissani arvonta, tule mukaan! Terkuin Katja https://paleredrose.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja, noin se varmaan on, vieras katsoo toisin silmin. Menenkin heti kurkistamaan...

   Poista