tiistai 17. huhtikuuta 2018

Pieniä kevään iloja!

 Voi, miten kauniita, lämpimiä kevätpäiviä on meille tarjoiltu! Synkän syksyn jälkeen alkava kevät on ollut lupaava, sadepäivätkin on otettu ilolla vastaan.


Viikonloppuna seurailimme pihavaahteran iloisia perhepuuhia, kun varpuspariskunta oli löytänyt mieleisensä vapaan asunnon, ja sisusti sitä yhdessä.Lintubongauksen voi aloittaa näin läheltä; samoissa puuhissa olivat talitintit ja harakat, viimeksi mainitut ahersivat valtavien keppien kanssa kuusen latvassa:)


Onni on omistaa hyvä kellari! Kaikki daaliat, pelargoniat, runkoruusu, tulikruunu.... hyvissä voimissa ja nyt viimeisetkin siirretty valoon kasvamaan.
Suloiset perunanarsissit ovat avanneet nuppunsa, tuolla kauniilla kukkasella voisi olla kauniimpikin nimi:) 
 
 


 Omalla pihallani ei vielä piippoja kummempaa ole nähtävissä,  mutta otetaan kevätilo sieltä, mistä se jo löytyy:) 

Mukavaa viikkoa kaikille!

36 kommenttia:

 1. Ihana perunanarsissi. Hienoa että kasvisi ovat hyvin säilyneet kellarissa. Minä en ole ottanut vielä kellarista kuin kaksi ruukkua missä on sipuleita. Pitäisi kyllä kun kerkiää. Hyvää loppuviikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää malttanut pitää kasveja kellarin pimeydessä, kun ulkona on jo niin lämmintä ja valoisaa.

   Poista
 2. Kevätiloa tulee noiden söpöjen tipusten touhuista, niin ihanat kuvat! Mikä kevään valo muuten onkaan jokaisessa kuvassasi - ilo silmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen harmaa varpunen iloitsee ja puurtaa oman elämänsä eteen yhtä suurella riemulla kuin harvinaiset bongattavatkin.

   Poista
 3. Meilläkin tinttipariskunnalla oli suursiivous menossa viikonloppuna. Kevät on kyllä ihan paras vuodenaika minun mielestäni. Kaikki tuo uuden lupaus ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, Virpi, kaikki ihanuus on vielä edessäpäin:)

   Poista
 4. Linnut kevätpuuhissaan ovat kivaa seurattavaa, aika kuluu kuin siivillä. Eikä piippojenkaan seuraaminen hullumpaa puuhaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun nyt alkaa taas aurinko pilvien takaa paistamaan, ei piippojen esiinmarssia pysäytä mikään. Eiköhän täälläkin ala ensimmäiset kukkanuput aukeamaan:)

   Poista
 5. Komppaan Sailaa, ihana valo kaikissa kuvissasi.
  Perunanarsissia kannattaa katsella myös ihan läheltä. Siinä on kauniit sävyt ja muodot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between, uusi makrolinssi on antanut kuvaamiselle ihan uudenlaisen mielenkiinnon.

   Poista
 6. Son kevät ny. Meilläki naakkapariskunta kantaa oksia navetan käyttämättömähän savupiippuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että noita asunnonrakentajia on mukava seurata:)

   Poista
 7. Ihania kuvia. Lintujen pesänrakennuspuuhia on kiva seurata. Meillä mies teki neljä uutta linnunpönttöä ja nyt odotamme mielenkiinnolla niihin asukkaita.
  Perunanarsisseissa vain on sitä jotain.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauska miettiä, mitä linnut keskenään "juttelevat" valitessaan asuntoaan, onko heillä sisustustrendejä ja kelpuuttavatko molemmat suosiolla saman pöntön vai tuleeko erimielisyyttä:D Aurinkoisia päiviä sinnekin:)

   Poista
 8. Hihi, mun mielestä perunanarsissi on just söpö nimi ja jotenkin sopii kukkasen hellyyttävän pulleroiseen ulkoasuun. :D

  Herttaiset pikkuvarpuset! <3 Meillä ei olekaan ikinä pesinyt varpunen linnunpönttöön. (Siis vanhempieni pihassa. Nykyään mulla ei olekaan pihaa, johon laittaa pönttöjä.) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunankukkahan on hyvin samanlainen, siitä kai tuo nimi narsissillekin on tullut, ja niinpä perunankukka on myös kaunis. Pulleroinen, tosiaan:) En minäkään ole ennen sattunut varpusia näkemään pönttöpuuhissa:)

   Poista
 9. Ihanaa kevättunnelmaa :) Minullekin on uutta, että varpuset pesivät linnunpöntössä. Joskus olen lukenut ohjeita siitä, millainen varpuspöntön pitäisi olla ja se oli kyllä erinäköinen kuin peruspönttö. Mutta teidän varpuset eivät selvästikään ole tätä kirjaa lukeneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samoja ihmettelyjä mekin teimme ja googlasimme, että voiko nuo edes olla varpusia, kun pönttöasumusta selvästi sisustivat. Mutta kai niilläkin on yksilöitä, jotka haluavat olla persoonallisia:)

   Poista
 10. Oi miten kauniita kuvia <3 Ihanaa aikaa tämä kevät :)

  VastaaPoista
 11. Ihanat kuvat ja kukat. Lukaisinpa tänään erästä lehteä... ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu. Oi, minä en ole vielä nähnyt kuin pikkupätkän verkkolehdestä...:)

   Poista
 12. Juuri näin:otetaan kevät vastaan! Vaikka on melko ankean näköistä vielä, kevät etenee vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti vihreä ottaa vallan maatuneen kukkapenkin pinnalla, ihanaa, kun aurinko vauhdittaa menoa:)

   Poista
 13. Kauniit kuvat. Varpuset on röyhkeitä lintuja, muatilalla särkööt piäskysen pesiä! Meilläkin alotettu pelakuita kantoo pois pois varastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni söpönen lintu voi tosiaan olla lintumaailmassa pahis. Niinhän sanotaan aika monen muunkin pikkulinnun kohdalla; kirjosieppo ja talitiainenkin saattavat häätää jo asumaan muuttaneet muualle. Aina ei ymmärrä eläinmaailman metkuja!

   Poista
 14. Otetaan kevät innolla vastaan! Kevät tuoksuu ilmassa, ihana valon määrä on lisääntynyt ja konsertti kaikuu pihapuissa.

  VastaaPoista
 15. Kevät on ihanaa aikaa. Odottelukin on ihmeellistä. Ja kun kukkaräjähdys alkaa, ei se heti lopukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä odottelu palkitaan lähes päivittäin uudella piipolla, nupulla tai avautuneella kukkasella:)

   Poista
 16. ihanat kuvat! Suloisia nuo varpuset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinkin tavallinen pihapiirin eläjä kin varpunen voi ilahduttaa keväisillä pesäpuuhillaan:)

   Poista
 17. Kohta ne piipotkin muuttuvat kukkailotteluksi. :) Nyt tapahtuu kaikkea luonnossa niin nopeasti, ihanaa! Siul on aika mielenkiintoinen blogi, jäänpä seurailemaan.

  VastaaPoista
 18. Ihania kuvia!!! Nyt onkin kiva katsella lintujen pesimäpuuhia. Mukava kuulla, että kukkasesi talvehtivat kunnolla. Minä toin daaliani myös valoon. Saa nähdä, ovatko ne hengissä vielä.

  VastaaPoista