perjantai 9. maaliskuuta 2018

Uusi kamera


 Olen omistanut hyvän kameran, mutta se ei ole järkkäri ja siihen ei voi vaihtaa objektiivejä. Viime kesänä kamera sai  siipeensä ja kuvanvakaaja rikkoutui:( Niinpä kauas zoomatut kuvat ikävästi tärähtävät. 
Olen haaveillut kauan makrosta, ja viimein päätin, että nyt investoin uuteen kameraan ja hankin myös makron samantien. 
Paikallinen kameroiden ja valokuvauksen kivijalkamyymälä Kouvolan Näppäri palveli minua ammattitaitoisesti ja ajan kanssa. No valokuvauksen opettamista eivät sentään luvanneet, siihen täytyy itse perehtyä. Opettelu on alussa, katsotaan, miten alkaa sujua, vai onko edelleen vanhassa vara parempi. Uusi kamerani on Nikon D3400 johon hankin erillisenä Sigman macro objektiivin. En heti raaskinut ostaa myös lisäputkea, jotta saisin otettua kuvia kaukaisemmistakin kohteista. Sen aion kyllä vielä hankkia.


 Täällä blogimaailmassa on monia taitavia kuvaajia ja kuvat otettu laadukkailla välineillä? Olisi kiva tietää, minkälaisella kameralla sinä kuvailet, mitä objektiivejä käytät ja oletko käynyt joitakin valokuvauskursseja?Tervetuloa vielä uudet lukijat ja kaikille mukavaa viikonloppua!


25 kommenttia:

 1. Meilläpä onkin näköjään sama kamera ja juuri tuota macroa itsekkin himoitsen. Oliko Näppärissä minkä hintainen? Voisin itse pyörähtää sielä kun kerran lähellä on :D Mukavaa viikonloppua! Ihania kuvia olet ottanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Macron hinta oli vähän alle 400e. Sain kyllä niin hyvää palvelua:)

   Poista
 2. Hyviä kuvia kauniista tulppaaneista.
  Täällä blogimaailmassa on toinen toistaan parempia kuvaajia. Hienoa päästä nauttimaan taidokkaista kuvista.
  Minulla on Canon EOS 600D ja Canon EOS 7DmarkII. Jälkimmäinen on aika uusi, enkä ole sen säätöjen kanssa vielä laisinkaan sinut. Siksi tulee enemmän kuvattua vanhemmalla kameralla, joka on myös kevyempi. Haaveilen objektiivista, jolla voisin kuvata vähän kauempaa.
  Olen käynyt vuosien mittaan monenlaisia valokuvauskursseja. Niistä on ollut apua, mutta esteettistä silmää ei taida kursseilla saada. Se minulta puuttuu. Muutenkin taidan olla kuvaamisen suhteen sellainen luupää, ettei oppi oikein tahdo tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kuvaaminen on kivaa, mutta harmittaa, kun ei taidot tai välineet riitä. varmasti useimmiten on kyse omista taidoista. Siksi nuo kurssit voisivat olla oiva lisä, jos ei sitten tieto vaan lisää tuskaa.

   Poista
 3. Onnea uudelle kameralle! Hienoja kuvia!
  Minulla on Canon EOS 5D Mark ll ja makroputki on Sigma 70mm DG. Kauempana olevia kohteita varten on Tamron SP 70-300 putki.
  Pikkukamerana on Canon Powershot G7X.

  Mitään valokuvauskursseja en ole käynyt, kantapään kautta opetellut:)

  Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa. Hankin vielä ennen kesää tuon putken, jolla voin kuvat myös kauempana olevia kohteita. Nyt täytyy harjoitella näillä, vanhakin kamera vielä sentään toimii. Kaipa se niin on että harjoitus tekee mestarin:)

   Poista
 4. Kauniita kevään tulppaaneja!
  Minulla on perushelppo Olympus Pen lite E-PL5 ja sen mukana tulleet kaksi erilaista objektiivia.
  En ole käynyt kursseja (haluaisin kyllä) ja kuvailen mitä osaan.
  Olisi kyllä niin mukavaa osata enemmän valotuksesta ja objektiiveista.
  Ehkä vielä jonain päivänä opin...

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kaunis ja persoonallinen tapa kuvata, ihailen ja nautin kovasti sinun kuvistasi!

   Poista
 5. Onnea uuden kameran johdosta, Sirkku! Hienoja kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, ehkäpä valokuvauskurssilta saadaan jotain uutta:)

   Poista
 6. Onnea uuden kameran johdosta! Valokuvaus on antoisa harrastus :)
  Minulla on Canonin 550D kamera 18-55 laajakuvalinssillä sekä 100-400 teleputkella. Aina välillä menee hermo laitteisiin, mutta lopulta täytyy todeta, että vika on kyllä enemmän kuvaajassa :D Jos vaan jaksaisi perehtyä ja harjoitella enemmän, niin varmasti kehittyisi lisää. Nyt tuntuu että junnaan aika lailla paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että nykykamerat ovat niin kehittyneitä, että ennemmin vika on kuvaajassa, jos eivät kuvat miellytä:) Harjoittelua minä ainakin tarvitsen runsaasti!

   Poista
 7. Niin kauniita kuvia♥ Onnea uudesta kamerasta! Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 8. Onnia uurelle kameralle! Mullon sama malli, joski vanhempaa kaliiperia. Muutamia kurssia oon käyny, mutta hariootus on paras opettaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Navettapiika.Harjoitellaan ja opetellaan, siinäpä se!

   Poista
 9. Lindas flores. Feliz fim de semana. Cumprimentos.

  VastaaPoista
 10. Onnea uuden kameran johdosta, valokuvaus on antoisa harrastus. Olen kuvaillut vasta n. kolme vuotta ja huomannut että jollain lailla kuvaussilmä on kehittynyt mutta alkutaipaleella ollaan todellakin. Kamera on Nikon D3200 joka riittää minulle. Objektiiveina macro 100F2.8D, Nikkor18-55 mm ja Nikkor 55-200 mm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos, Tuulikki, kuvaaminen on tosiaan kivaa ja koukuttavaa. Sinulla onkin monta objektiivia.

   Poista
 11. Oi, makro olisi mukava saada. Välillä kuvaan kännykällä ja toisinaan järjestyskameralla. Olen yrittänyt pärjätä kameran zoomilla.

  VastaaPoista
 12. Ah autuutta, minkä tunteen uusi kamera tuokaan! Näppäillään...

  VastaaPoista
 13. Onnea uudesta kamerasta. Meillä on kyllä hyvä kamera, mutta minä olen huono kuvaaja. Hienoja kuvia :)

  VastaaPoista