sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Pihlajanmarjoja puutarhahuoneeseen











Mökkipiha pursuaa pihlajoita, ja tänä vuonna ne erottuvat huikeasti, sillä en muista ihan äsken olleen näin upeita pihlajanmarjaterttuja ja näin paljon!




Nyt voi poimia oksia ja terttuja askarteluihin ja pöytäkoristeisiin ja vielä jää linnuille talveksi yllin kyllin!


Puutarhahuoneen ikkunalaudoilla pelargoniat nauttivat vielä olostaan.

 

Vaikka vielä vielä tänä viikonloppuna hirveässä sateessa vietimme puutarhajuhlia, vähitellen siirrytään syksyisempiin tunnelmiin.

 

Kattokynttelikköä on ihana koristella, villiviinin oksat ja pihlajanmarjat kestävät juuri sopivan ajan juhlien kruununa.



Omasta puutarhasta löytyi vielä kukkakimppujen raaka-aineita, daaliat eivät petä ja unikkojen siemenkodat ovat persoonallisia koristeita syksykimppuihin.






Vaikka kesäkukkaset ovat vielä melko hyvässä kunnossa, teki mieli ostaa vähän uutta puutarhajuhlien somisteeksi. Kunhan lankaköynnökset vapautuvat kesäkukkien rinnalta, tuunaan näitä vielä uuteen uskoon.

 
Vanhat lasipurkit alkavat taas olla ahkerassa käytössä tunnelmallisiin kynttiläiltoihin, joten nekin saivat uuden kuosin pihlajanmarjoista.


Olin jo viikko sitten poiminut pihlajanmarjaterttuja, joihin lisäilin villiviinin marjoja ja askartelin syksyyn ja puutarhaan sopivan kranssin.






Kokeilin samaa kranssia myös kynttilän ympärille pöytäkoristeeksi.



Kumpikohan olisi sopivampi paikka, seinällä vai pöydällä, vai pitäisikö tehdä toinen, onhan noita marjoja, mistä askarrella:)




Mukavaa alkavaa viikkoa, etsitään syksystä iloisia asioita, minulla mm. alkaa sisäliikuntakausi:)



22 kommenttia:

  1. Such beautiful red decorations !!
    I admire the wreath on the door!!
    Greetings

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, Ela! I like to do those things so much!

      Poista
  2. Kaunis kranssi, enpä osaisi päättää missä on kaunein, ehkä on siis tehtävä toinenkin.

    VastaaPoista
  3. Kiva kranssi pihlajanmarjoista. Molemmat näyttävät kranssin sijoituspaikkana tosi hyvältä, mutta kynttilämansettina näyttää niin kauniilta taustallaan olevan asetelman saman sävyisten daalioiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöydälle sen laitoin nyt joksikin aikaa, on sen verran painava, että ehkä muoto kärsii roikkuessaan. Katsotaan, kuinka kauan säilyy kauniina!

      Poista
  4. Ihanaa syksyn väri-ilottelua, ja vallankin tuo kranssi on aivan upea!

    VastaaPoista
  5. Voi miten upeasti osaat käyttää noita luonnon materiaaleja koristeluihin ja tunnelmaa tuomaan. Tuo on taito, jonka itsekkin toivoisin omaavani, mutta valitettavasti turhaan. Ehkä jotain kuitenkin aina opin, kun pääsen katselemaan blogeista muiden taituruutta <3 Ihanaa uutta viikkoa Sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle kauniista sanoistasi! Kukkien kanssa näpertely on aina ollut mielipuuhiani, mutta harjoittelua edelleen vaatii, joskus hyväkin suunnitelma ei ota onnistuakseen.

      Poista
  6. Oi miten ihania kuvia😍 Onpas siellä reippaasti tosiaan noita pihlajanmarjoja!! Aivan upea tuo kranssi..kyllä minäkin kallistuisin siihen toisenkin tekemiseen tuollaisia upeuksia/värejä katsoo mielellään monessa paikassa:) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde, kranssitarpeita riittää, kunnes ovat liian kypsiä. No sitten vaihdetaan materiaalia:)

      Poista
  7. Niin tunnelmallinen puutarhahuone kukkineen ja kynttilöineen!
    Pihlajanmarjat suorastaan hehkuvat syskyn kauneutta!
    Oletko muuten nähnyt valkeita pilajanmarjoja?
    Ne ovat todella kauniita myös.
    Ihana kranssi ja syksyn värimaailma.

    Kaunista uutta viikkoa sinulle, Sirkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna, kiva kuulla kauniita sanoja ammattilaisen suusta:) Olen kuullut, että helmipihlajan marjat olisivat valkeita, mutta en ole missään vielä törmännyt niihin. Ovat varmasti kauniita!

      Poista
  8. Pihlajanmarjoja on meilläkin paljon. Kauniisti olet koristellut juhlia varten.

    VastaaPoista
  9. Kylläpä on kauniita pihlajanmarja-asetelmia. Kiitos inspiraatiosta.

    VastaaPoista
  10. Voi ei miten ihania juttuja olet väkerrellyt, minäkin haluan! Rakastan pihlajanmarjoja, mutta olen armoton tumpelo. Kauniit syysasetelmat olet myös ostanut. Blogisi uusi (?) taustakuva tosi suloinen. Syysjuhlat uudessa kesähuoneessasi kaatosadetta paossa, miten tunnelmallista :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos, Sammetti Hortensia! Minäkään en ole mikään taitaja, mutta kiva on kokeilla kaikenlaista, joskus onnistuukin:)

    VastaaPoista
  12. Onpa kaunista :) kyllä pihlajanmarjoista saa kaikkea ihanaa, kuten tuo kranssisi.

    VastaaPoista