lauantai 25. helmikuuta 2017

Talveakin voi rakastaa!


Voiko puutarhaihminen olla myös talvi-ihminen? Voiko elokuussa syntynyt nauttia helmikuusta? Näitä taas  pohdiskelin, kun alkoi tuo viime viikkoinen lumimyräkkä. Se ilon määrä, mikä sisällä kupli, kun lunta tuli taivaan täydeltä! Toki tiesin, mitä se lähitulevaisuudessa merkitsee; lumitöitä etupihalla, lumitöitä takapihalla, lumitöitä toisella pihalla... ja aika paljon joka tapauksessa. Mutta kun lumitöistäkin tämä outo ihminen pitää vallan mahdottomasti.


Mitä muuta talvi-ilottelu sisältää; joku tekee minulle (toki muillekin) hiihtolatuja, joilla pääsen metsiin, pelloille, luonnon rauhaan hiihtelemään. Tai lunta riittää järvenjäällä keväämmälle, jolloin jo aurinko lämmittää hiihtäjän poskea.
Lapsenmielinen olen, myönnettäköön, mutta lapset osaavat ottaa tällaisista lumisista päivistä ilon irti. Miksei aikuinenkin voisi tehdä lumikukon tai enkelinkuvan hankeen!   
 

Lumi antaa vielä suojaa kasveille, koska ei se lämmin kevät kuitenkaan vielä tule. Siellä pehmoisen lumivaipan alla on hyvä valmistautua tulevaan kasvukauteen.Uusi lumi tekee kaiken niin puhtaan ja kauniin näköiseksi, lumi pehmentää muodot ja maiseman, ja valkoinen hanki yhdessä sinisen taivaan ja auringon kanssa on jotain niin kaunista ja niin suomalaista..!


Uskoisin, että kun löytää talvesta ne positiiviset puolet, sen jaksaa paremmin ja ykskaks huomaakin, että on tullut kevät, enkä ehtinyt murehtia pitkää talvea ollenkaan.

Mitä mieltä sinä olet talvesta, voiko siitä pitää?16 kommenttia:

 1. Luminen talvi on ihana, mutta täällä etelässä talvet tahtoo olla sateisia, plussalla ja pimeitä. Lumea toivon joka talvi hartaasti. Pääsee sitten hiihtämään, mutta ennenkaikkea tulee lisää valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että eteläisen Suomen talvisää ei ole samanlainen kuin vaikka Keski-Suomessa, puhumattakaan pohjoisesta. Lumi todella tuo lisää valoa.

   Poista
 2. Olen vakaasti sitä mieltä, että ei voi! Kauniit kuvat. Mukavaa viikonloppua, Sirkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikki olemme erilaisia. Mukavaa viikonloppua sinullekin, Satu!

   Poista
 3. Taidan olla sitä mieltä, että pakkaskeleja ei tarvita lainkaan :) Tykkään jopa enemmän syksyisistä sadekeleistä kuin talvipakkasista, koska syksyllä on lämpimämpää. Mutta odottaisinko kevättä yhtä innokkaasti jos talvea ei olisi? Tuskin. Ja ovathan talvimaisemat huikean kauniita - meillä on pohjoisen asukkaina etuoikeus nauttia tästä kauniista luonnonilmiöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kylmä sää ei useinkaan innosta, meillä kun ei todellisia hellepäiviäkään ole kuin muutama kesässä. mutta tuo vuodenaikojen vaihtelu on minunkin mielestäni etu siihen, että saamme kokea niin erilaisia hetkiä läpi vuoden.

   Poista
 4. Talvi on ihan kiva, mutta liian pitkä. Tai siis ehkä se itse talvi ei ole liian pitkä, vaan kesä liian lyhyt =)

  VastaaPoista
 5. Minä pidän myös talvesta ja etenkin silloin, kun se on kunnon talvi lumivaippoineen. Syksyn pimeydestä, harmaudesta ja loskasta taas en voi sanoa samaa.
  Kivat talviset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aurinko kuuluu parhaisiin talvipäiviin, eipä siitä loskasta taida kukaan nauttia.

   Poista
 6. Kaikki vuodenajat on mukavia, mutta syksy saisi olla lyhyempi. Kyllä sitä ihan tuntu heräävän unesta, kun aurinko alkaa nyt paistaa. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaarana tässä ilmastonmuutoksessa onkin, että saamme vaan pidemmän aikaa kestää kylmää ja märkää. Tuliskin tilalle lämmin ja aurinkoinen kesä, niin syksy ja talvi ei tuntuisi niin pitkiltä.

   Poista
 7. Komea lumiukko ja hauskoja talvisia kuvia! Minäkin pidän talvesta. Pulkkamäki, luistelu, hiihto ja muut talviset touhut ovat mukavia ja talvella on hyvää aikaa suunnitella ja haaveilla tulevasta kesästä. Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset osaavat ottaa ilon irti ihan kaikesta - loskastakin! Meiltä aikuisilta tuo oikeus hullutteluun ja ilonpitoon tahtoo välillä unohtua. Tuo kesän haaveilu ja suunnittelu on juuri sitä, mihin voi talviaikaan vaipua rauhassa. Mukavaa alkavaa vikkoa sinullekin, Tiiu!

   Poista
 8. Oi miten paljon teillä on puhdasta valkoista lunta ja upeat ladut!

  VastaaPoista
 9. Hei Oli... vettä sataa, noilla laduilla ei enää hiihdellä... mutta viikonloppu oli kyllä upea!

  VastaaPoista