tiistai 23. heinäkuuta 2019

Asuntomessut KouvolassaKouvolassa, Korian vanhassa Pioneeripuistossa vietetään asuntomessuhuumaa. Kävin itse katsastamassa messut viikko sitten, jonottelin taloihin, ihastelin, ihmettelin, vietin mukavan mielenkiintoisen päivän kotikulmille kohonneella uudella asutusalueella. Rinnakkain uusinta talotekniikkaa ja ikivanhoja varuskuntarakennuksia korjattuna tähän päivään. Messukohteita on reilut 30, tässä muutama (!!) kuva messutarjonnasta.

Dekotalo Deko Laku

Paljon ikkunapintaa ja valoa, massiiviset huonekalut vaihtuneet keveisiin, rottinki on  muodissa!


Talo Aito

Airon HaaveEi pelkkää valkoista seinää, vaan lämpimiä värejä, kaunista maalipintaa ja sisustuksella vielä lisätty väriä elämään.


Muusikon talo

Taidekoti

Erilaisuutta toivat muusikon talo, vanhaan varuskunnan aikaiseen miehistösaunaan rakennettu remonttikohde, sekä taidekoti, jossa sisustuksessa oli runsaasti kuvataiteilija Johanna Oraksen taidetta.

Talo Aito, pihasuunnittelu Rose Factory/Merja Naroma

Airon Haave, pihasuunnittelu Maritta Vuorinen/Vihertähti

Piha-alueista oli vielä vaikea sanoa, pitääkö niistä. Juuri istutetut pienet taimet ja kuorikatteen tai keinonurmen peittämät pihat eivät vielä silmää hivele. Sijainti Kymijoen rantamaisemissa tai luonnontilaan jätetyn ikimetsän rajamailla sen sijaan on rehevää ja ihanat ulkoilumaastot lähtevät asukkaiden takapihoilta.

Airon Haaveen takapihalta pääsee pian luontopolulle vanhaa, nyt kunnostettavana olevaa kaarisiltaa pitkin.


Jukkatalon takapihalla on kuntalla päällystetty luontopiha, jossa kivipolku nuotiopaikalle

Dekotalo Deko Laku

Dekotalon pihasuunnittelu Minna Harju/Viherkuutio

Deko Lakun erikoinen aitaelementti, väleihin istutettu kasveja, jotka ajallaan peittävät aukot.

Alueella on ollut jo aiemmin päiväkoti, siellä puutarhanhoitoa ja kestävää kehitystä opetellaan lasten kanssa konkreettisesti; upouusi kasvihuone, kompostori ja lavakauluskasvimaat on tuotu piha-alueelle.Mielenkiintoinen oli myös yhteisö-ja senioriasumiseen kehitetty Virkkulankylä! Kylään kuului 8 neljän huoneiston taloa ja lisäksi ns. kylätupa yhteistiloineen, myös yhteisiä piha-alueita oli useita. Jokaisella asukkaalla oli täysin oma asunto (yksiöitä ja kaksioita) keittiöineen ja kylpyhuoneineen, samoin oma pieni lasiterassi. Yksi taloista oli sisustettu kuvitteellisten asukkaiden mukaan ja kylätupa terasseineen oli myös kalustettu. Muuten talot odottelevat vielä  asukkaitaan. Jotakin hyvin viihtyisää tuolla koin, mutta puutarhanhoito taitaisi jäädä kovin vähäiseksi.

kiva sisustusidea!

Virkkulankylä

Mieluisimpia omakotikohteita oli Jukka-talo Aina ja Sievitalo Unto - ei liikaa erikoisuuksia, vaan valoisaa ja viihtyisää, hyvä sijainti luonnon läheisyydessä toi vielä lisää viihtyisyyttä.

Jukkatalo Aina
Sievitalo Unto

Pihasuunnittelu Vihertähti/Maritta Vuorinen

Unton viheralueet on suunnitellut paikkakuntalainen yritys Vihertähti, niiden muotokieli oli minusta hyvin toteutettu.
Korian silta on päässyt koristamaan saunaa.


Vielä ehtii hyvin tulla messuille ja muutenkin Kouvolaan. Myös etäkohteet, Verlan vanha pahvitehdas ympäristöineen, Ankkapurha ja Anjalan kartanomiljöö sekä Taideruukki Kuusankoskella ovat hienoja vierailukohteita. Eikä  sovi unohtaa Repoveden kansallispuistoa, Tykkimäen huvipuistoa ja vesipuisto Aquaparkia  tai Puutarhurien suosikkikohdetta Mustilaa! 


14 kommenttia:

 1. Ai että, kun tykkäsin, kun värit ovat palanneet sisustukseen!
  Varsin fiksun hoksu keksintö se aita, jossa aitaelementtien väliin tuli kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin värit kuuluvat elämään - myös sisustukseen.

   Poista
 2. Kiitos esittelystä, mielenkiintoisia näkymiä. Meillä on myös suunnitelmissa käydä Kouvolan messuilla, toivottavasti saadaan se vaan sopimaan aikatauluihin.
  Paljon näyttäisi olevan isoja ikkunoita ja lasiseiniä, kivan valoisaa. Messupihoista olen samaa mieltä, aina en ihan ymmärrä havu- ja kuorikateteemaa.
  Lahjakortti tuli myös perille, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo on ihanaa, vaan on siinä ikkunapinnoissa pesemistä:) Pihoja ei varmaan messuilla kannata paljoakaan arvioida, kun kaikki ympärillä on vielä keskeneräistä, mutta olisi voinut olla enemmän kukkivaa....

   Poista
 3. Viihtyisän näköisiä koteja, minäkin tykkään noista monista väreistä. Tummansininen sohva on oikea herkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitkohan pitänyt myös tummansinisestä seinästä, sekin näkyi messukodissa:)

   Poista
 4. Oi, olipa kiva käväistä messuilla uusiksi toisen ottamien kuvien välityksellä. Minäkin kävin ja otin kuvia, osin samoista kohteista kuin mitä tässä jutussa näkyy :) mutta sulla on paljon paremmat kuvat kuin mitä minä kännyllä räpsytin.
  Kiva alue, ja Koria on mun vanha kotipaikka 4-vuoden ajan 80-luvulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti toinen kkatsoo samaa kohdetta hieman eri vinkkelistä. Minä muutin Korialle 90-luvulla.

   Poista
 5. Kiitos katsauksesta. Minussa on varmaan jokin vikana, kun ei noista mikään ihastuttanut.. Makuni on toisenlainen. Kiitos lipuista, Sirkku. Tulivat perille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuokin ovat toisten koteja, heidän maullaan tehtyjä, ja osahan on sisustettu ihan vaan näytteilleasettajan mallikalustein. Sinun ja minun koti olisi varmasti erilainen kuin mikään noista. Pihat ainakin olisivat hyvin erilaiset:)

   Poista
 6. Kiitos kuvista oli kiva piipahtaa näillä messuilla.

  VastaaPoista
 7. Todella hauskan kuuloinen yhdistelmä tuo, että yhdistelty uutta ja vanhaa sekä saatu samalla vanhat rakennukset käyttöön. Olen itsekin käynyt asuntomessuilla monesti ja minua kiehtoo uusimmat talotekniikat ja rakennustavat. Kiva pieni yksityiskohta tuo Korian silta saunassa!

  VastaaPoista