keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Elonmerkkejä

Mitenkäs tässä näin on päässyt käymään: blogini on viettänyt hiljaiseloa liki kolme viikkoa! Oma elämä on ollut poikkeuksellisen uuvuttavaa, vaikkakin mielenkiintoista ja antoisaa.

Syksyllä ruukkuihin istutetuissa sipuleissa on näkyvissä vahvaa heräämistä!


Selitys löytyy osittain arkisesta päivätyöstäni. Olen elänyt vuoden kiireisimpiä aikoja ja kaikki paukut olen käyttänyt tärkeisiin palavereihin ja paperitöihin. 

Isokirjopeipit kylvin ensimmäisten joukossa, itivät nopeasti, mutta kasvavat vielä hitaasti.
Olen yrittänyt kuitenkin pitää huolta itsestäni harrastamalla liikuntaa hiihdosta lihaskuntotunteihin sekä kulttuuria  kansallisbaletista konsertteihin. Valokuvauskurssi on myös jatkunut edelleen. 


Kouvolan kävelykatua kuvattuna sateisessa illassa.

Viikonloppuina on ollut sosiaalista elämää, itselle tärkeiden ihmisten tapaamisia. 

Kelloköynnökset 27.2.,kylvetty 2vkoa sitten.

  Mutta kasvimaailmassa on hiljaista; kylvöjä olen toistaiseksi tehnyt niukasti. Kelloköynnöksistä siniset taisivat itää jok´ikinen, valkoisista ei yksikään. Miksiköhän nuo valkoiset ovat niin haasteellisia?



Olin varma, ettei miljoonakellosta viime syksynä otetut siemenet idä, ja ripottelin reilusti niitä astiaan. Erehdyin ja nyt minulla on tulossa miljoona miljoonakelloa! Pieniä ovat, joten odotellaan, alkavatko kasvaa vai kuolla kupsahdella.
Ahkeraliisat pettivät täysin, kolme surkean pientä alkua! Ehkäpä laitan vielä uuden kylvöksen. Nyt lattialämmityksen päällä ovat itämässä violetit tulikukat, muutama tomaatti, astereita ja samettiruusuja. En enää malttanut odottaa:)

 
 
Pelargonioita olen alkanut siirtää kellarista valoon. Muutaman leikkasin jo pari viikkoa sitten ja niissä on runsaasti uutta vihreää. Osan leikkaan vasta myöhemmin, kunhan ensin vaihdan mullat ja annan niiden hetken toipua.


 Varastossa talvehtivat muraatit upeasti! Viime syksynä laitoin ruukuissa talvehtimaan myös useita kärhöjä. Myivät niitä loppukesällä jopa euron kappale, joten aina kannattaa kokeilla. Muutamassa näkyy jo elonmerkkejä, ihanaa!


Se, mistä olen aikaa karsinut, on blogi. Kun ei ole ollut erityistä kerrottavaa, ei myöskään ole ollut voimia alkaa keksimällä keksiä aiheita.


Olen missannut myös monta hyvää postausta teiltä muilta puutarhabloggareilta, en ole näiden viikkojen aikana moniin päiviin käynyt lukemassa mitään. Jospa nyt ehtisin paremmin, kun työkiireet hieman hellittivät ja on muutama vapaapäiväkin. Voi alkaa nauttia heräävästä keväästä, paitsi omalla pihalla, jossa on edelleen metreittäin lunta. Mutta aina ne ovat kesäksi sulaneet:)



Meillä vietetään viikonloppuna esikoisen kolmekymppisiä ja viedään mummoväkeä musikaaliin:) 
Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

15 kommenttia:

  1. Asiat kannattaa laittaa aika ajoin tärkeysjärjestykseen. Olen itsekin viettänyt noita kausia, jolloin panostan läheisiin ihmisiin ja omaan hyvinvointiin, muihin harrastuksiin ja uusien ulottuvuuksien etsimiseen. Puutarhablogin pariin ehtii sitten, kun kevät tulvii sinne. Blogiystävät jaksavat uskollisesti odottaa. Hyvää syntymäpäiväviikoloppua perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko, kommentistasi. Tämä ajankohta on ehkä hiljaisin puutarhan kannalta, mutta pian olemme taas täydessä tohinassa kasvien kanssa:) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Olen Pirkon kanssa samoilla linjoilla. Tauon pitäminen on aivan sallittua, jos ei jaksa, ehdi tai ei ole inspiraatiota. Niitä hetkiä tulee varmasti jokaiselle jossain vaiheessa elämää. Ihanasti siellä alkaa jo kevät hiipiä talvetettavien kasvien heräilyllä. Pelakuutkin niin komeina jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka itse ei aina ehdi ja jaksa, kasvit kasvavat omia aikojaankin, ainakin vähän aikaa:)

      Poista
  3. Tutulta kuullostaa, kun on kiirettä päivällä, ei tietokoneella istuminen enää illalla houkuta. Ahkerastaliisasta minulla on samanlaisia kokemuksia, hankala kasvattaa siemenestä. Valkoisia kellokoköynnöksiä en ole kasvattanut kuin vahingossa, sinisten joukosta lähti kasvamaan myös valkoinen. Hyvä että kärhöt ovat talvehtineet onnistuneesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeraliisojen kanssa minulla kummallinnen suhde, vaikka en pidä niiden esikasvatuksesta, olen iloinen, kun kesä koittaa ja reipas kukinta alkaa.

      Poista
  4. Eihän sitä voi jokapaikkahan revetä. Valakooset kelloköynnökset on jostaki syystä hankalia. En oo onnistunu kasvattamahan ku yhyren valakoosen. Mukavaa viikonloppua ja onnittelut esikooselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voi revetä, ei voi. Mutta sitten taas, kun aikaa on, sitten se on menoa! Kiitos, välitän onnittelut:)

      Poista
  5. Tiedän tunteen. Aina ei yksinkertaisesti ehdi joka paikkaan. Minulla opiskelu on vienyt ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelu voi ollakin ajoittain voimia vievää ja siihen aikaa on silloin annettava. Jaksamisia siis sinnekin:)

      Poista
  6. Kylvösi ovat itäneet loistavasti! Minullakaan valkoiset kelloköynnökset eivät itäneet viime keväänä... mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa valkoisissa on jokin itävyyden esto... tulee mieleen valkoiset varjoliljat ja ukonhatut, nekin ovat harvinaisempia, onko värissä syynsä?

      Poista
  7. Minun on pakko opetella viemään pelargonit kellariin. Taaskin ruskeina rankoina kaikki. Todella reheviä ja elinvoimaisen näköisiä kasveja sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kellarissa pärjäilevät hyvin, en juurikaan edes kastele, sitten vaan nostelen valoon, leikkelen tapeiksi ja poistan vanhat lehdet. Mullan vaihdan vähän myöhemmin. Kokeile ihmeessä!

      Poista
  8. Joskus kaikki kiireet osuvat samaan syssyyn - töissä ja vapaa-ajalla tapahtuu kerralla. Toivottavasti kiireesi hellittävät pian.
    Kylvösi näyttävät minun silmiini oikein runsailta :D Itselläni on vasta muutama paprika itänyt.

    VastaaPoista