maanantai 10. joulukuuta 2018

Väriä pimeään Amos Rexistä ja Talvipuutarhasta




Sateinen viikonloppu takana, mutta eipä väriä puuttunut! Olin tyttäreni luona Helsingissä ja jouluista fiilistä oli tarkoitus hakea mm. Tuomaan joulumarkkinoilta. Lauantainen vesisadehan olikin sitten yksi vuoden reippaimmista, joten eipä sateenvarjon alta paljon kaupungin juhlavaloja katseltu. 


Onneksi Helsinki tarjoaa tänä syksynä upean valonäyttelyn Amos Rexissä. Kaiken syksyä tuohon TeamLab -ryhmän digitaaliseen ja interaktiiviseen näyttelyyn ovat ihmiset jonottaneet ja emme mekään siltä välttyneet. Mutta sisällä odottivat huikeat valokarnevaalit, joihin saatoi itsekin vaikuttaa.


Pimeisiin huoneisiin oli heijastettu värejä, jotka elivät, liikkuivat, kasvoivat kukkaniityiksi ja värimaailmoiksi. Musiikin soidessa seinillä ja lattioilla kulki liskoja, sammakoita, lintuja, perhosia, joita katsojat olivat itse värittäneet ja herättäneet liikkumaan. Oi näitä tekniikan ihmeitä!



 

Liikuttamalla kämmentä pitkin seinää sai kukkaset kasvamaan yhä suuremmiksi puutarhoiksi. Samoin jokaisella askeleella syntyi uusi värikäs, liikkuva jälki. Seinät ja lattia olivat kuin paperia, joka täyttyivät maalauksilla.


Joskus kulki ohitsemme lisko, joskus suuri valas tai pieni perhonen.


Muissa näyttelyn tiloissa olimme suuren mustan aukon alla, meren aalloissa tai ilmaan nousevien lintujen lennossa mukana. Huikeita elämyksiä sekä lapsille että aikuisille!




Näyttely on avoinna vielä loppiaiseen asti, joten jos sinulla on mahdollisuus käydä Helsingissä, käypä Lasipalatsissa Amos Rexissä:)


 Sunnuntaina ennätin vielä ennen kotiinlähtöä käydä Helsingin kaupungin Talvipuutarhassa. Siellä olivat joulukukkaset päässeet jo asetelmiin ja puutarhuritontut kömpineet koloistaan.

 

 Suurimmassa kasvihuoneessa tunnelma oli hieno: Magnolia kurkotteli korkeuksiin palmujen kanssa ja lähes yhtä suuri oli vaaleanpunakukkainen kamelia, joka oli täpötäynnä nuppuja!

 



 



Monet orkideat kukkivat parhaillaankin, toki varmasti vaatimattomammin kuin valoisampaan aikaan.

 


 


Kolibrinkukka


  Kaktuspuutarhassa olikin sitten toisenlainen meno, siellä nimittäin tontut viilettivät suksillaan pitkin aaloen lehtiä ja kurkkivat kaktusten piikkien lomasta.





Olisikohan tässä itse ylipuutarhuritonttu?!



 Oiva retkikohde mihin vuodenaikaan tahansa.





Esplanadin puistossa käyskentelee saksanhirviä

 Kauniisti oli pääkaupunkimme valaistu, harmi vaan, että lauantai-iltana sade oli niin rankkaa, ettei valojen ihailu oikein onnistunut. Päivällä taas hienot valot eivät pääse kuvissa oikeuksiinsa.


Viikonlopusta jäi hyvä mieli, ostokset olivat kovin vähäiset, mutta sepä ei ollutkaan pääasia tällä matkalla!

Hyvää joulukuun jatkoa!

24 kommenttia:

  1. Talvipuutarha on aina yhtä hurmaava! Ihanan näköiset asetelmat siellä nyt näköjään on. Täytyypä käväistä, etenkin, kun olisi tuo Amos Rex vielä näkemättä, kiitos muistutuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kipin kapin Helsinkiin! Talvipuutarhan kukkaset vielä nupuillaan, mutta Amoksessa täysi kukkaloisto!

      Poista
  2. Hienot kuvat! Väriä ja joulutunnelmaa, hyvän mielen postaus!
    Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää mieltä tosiaan, kiva, jos välitttyi muillekin:)

      Poista
  3. Ihana piristyspostaus tähän pimeään vuodenaikaan. :-) Valoenergiaa ja kukkaenergiaa tarvitaan juuri nyt! Suloista joulunodotusta.
    ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos piristää, vaikka itse meinasin hiipua rankkasateen ja sateenvarjon alle:) Joulufiiliksiä sinnekin!

      Poista
  4. Ihana talvipuutarha, voih, nyt ei taida päästä käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, talvipuutarha pysyy, joulun jälkeen aletaan odotella kamelioiden kukintaa, ja Amos Rexiin on tulossa uusi näyttely, sekin lienee katsomisen arvoinen!

      Poista
  5. Ihana tlvipuutarha! Siellä olisi kivaa käydä joka vuodenaikaan, olen käynyt vain pari kertaa pääsiäisenä. Ja upeat on jouluvalot kaupungilla. Tuomaan markkinatkin on mulla vielä käymättä, usein joulun aikaan tullut mentyä Tallinnaan tai Prahaan joulumarkkinoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingissä kyllä on panostettu jouluvaloihin, ja markkinatkin olivat mukavat. Mutta luulen, että Prahan markkinat vievät voiton.

      Poista
  6. Näyttely oli varmasti hieno kokemus.
    Ihanat kuvat talvipuutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttely yllätti minut erikoisuudellaan. Ja talvipuutarhan tunnelma on kaunis.

      Poista
  7. Kiitos ihanista kuvista. Kävimme viime viikolla mieheni kanssa Ateneumissa missä on parhaillaan meneillään Suomen taiteen tarina näyttely, mutta tuo Amos Rex jäi valitettavasti ajan puutteen takia käymättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä taas en ole tuota Ateneumin näyttelyä nähnyt. Olisi niin paljon hienoja paikkoja ja näyttelyitä, joulun alla konsertteja ja tapahtumia... ei vaan kaikkeen ehdi ja pääse. Mutta nautitaan niistä, mitä saadaan kokea:)

      Poista
  8. Kiitos näistä houkuttelevista kuvista. Kumpikin kohde, niin Amos Rex kuin Talvipuutarhakin on edelleen käymättä...

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Kyllä ovat. Ja muuntuvat uusien näyttelyiden ja vuodenaikojen mukana.

      Poista
  10. Olipa upeita kuvia ja tunnelmia.Todella näyttävät nuo Aleksanterinkadun joulukruunut. Myös talvipuutarha on kyllä käymisen arvoinen paikka. Mukavaa joulun odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinkiin on monella pitkä matka, itsekään ei siellä tule kovin usein käytyä, joten senkin vuoksi laitoin kuvia muidenkin katseltavaksi.

      Poista
  11. Nämä molemmat pitäisi käydä katsomassa ennen loppiaista. Kiitos sinulle tästä postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan käydä, jos vaan sellainen mahdollisuus löytyy.

      Poista