torstai 8. helmikuuta 2018

Kimppukurssi! Taas haaveita todeksi! 

 Kun jotain haluaa oikein kovasti, voivat haaveet toteutua! Tämä tuli taas todistettua, kun kukkakimppuhuumassani törmäsin kukkakauppa Villiviinin järjestämään kurssiin. Pitihän sinne päästä!  Kaupan omistaja Eija Hyyryläinen opasti meitä kurssilaisia kimppukukkien valmistelusta spiraalin tekemiseen ja kimpun kokoamiseen.


 Myös leikkokukkien hoidosta saimme tärkeää tietoa hyvien salaatti- ja kahvitarjoilujen lomassa.


Kukkavalikoimassa oli paljon tämän hetken trendikukkasia; jaloleinikkiä, kruunuvuokkoja, eukalyptusta, vahakukkaa, hapsureunaisia tulppaaneja, toinen toistaan värikkäämpiä neilikoita, hortensianoksaa...
  Miehän olin ihan taivaissa; sain keräillä kimppuani varten mitä vaan halusin - toki eiväthän kukkaset ja kurssi ilmaisia olleet, mutta eräänlaista arjen luksusta tämäkin, ainakin minulle:)

 

Kas, spiraali on aikas hyvin onnistunut, koska kimput noin hienosti seisovat!

Alla muutama kuva Kukkakauppa Villiviinin tiloista. Kauppa sijaitsee Villähteellä, Kouvolan ja Lahden välissä. Eija kertoi meille rakennuksen historiasta, siinä on ennen toiminut autokoritehdas, nykyisin rakennuksessa on monia eri liiketiloja ja pienyrittäjiä, lounaskahvila, kirpputori, sekä mm. suuri tila, jossa voi järjestää juhlia ja tapahtumia. Viehättävän kukkakaupankin kanssa samoissa tiloissa on ompelimo, mikä ilahduttaa ja tuo asiakkaita molemmin puolin. Kurssilla tapsin myös Sadun, monille tuttu blogistaan "Talossa no 23" ja uusi blogi "Sata sävyä vihreää". Satu on itse juuri aloittanut puutarha-alan opinnot. Hän on Eijan ystävä ja ei varsinaisesti ollut kurssilla, vaan neuvoi myös meitä  ja otti kuvia Villiviinin sivuille. Sinne ikuistuivat meidänkin kimppumme:)Valmiit kimput kuvattiin.

 Toki pitihän meidän ryhmäkuvakin ottaa, ihanien kimppujen kanssa!


Satu ja Eija
 Lopuksi Eija pakkasi huolella kimppumme kotiin vietäviksi, ettei kylmä pakkassää niitä palelluta. 
Kiitokset ihanasta illasta, taidanpa tulla toistekin:)

 Uusia kursseja lienee tiedossa kevään kuluessa, mikäli asustelet lähellä Lahtea/Kouvolaa, käypä kurkkailemassa Villiviinin sivuja! Pitihän minun vielä kotona kuvata upeaa kimppuani, joka lähipäivien kuluessa vielä paranee, kunhan valkoiset inkaliljat ja leinikit edelleen avautuvat!

Haaveiluja ja hiihtoja viikonloppuun!

26 kommenttia:

 1. Ihania kimppuja :) Voin vain kuvitella, kuinka kiva ilta on ollut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan ilta tosiaan oli, kukkaset ovat niin minun juttuni, menee kyllä ohi tomaattienkin:)

   Poista
 2. Komeeta kimppuja! Tuallaaselle kurssille ku joskus pääsis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvien ohjeiden avulla tällainen tumpelokin sai jotain aikaiseksi. Näköjään tällaisia kimppukursseja voi löytää ihan kotinurkilta, kyselepä joskus omilta lähikukkakauppiailtasi, josko pistäisivät kurssin pystyyn:)

   Poista
 3. Oi, ihanaa, olet ollut Eijan kurssilla ja tuo kimppusi on todella kaunis!
  Nythän muo alkoi kiinnostamaan, että taidetaan asuakin aika samoilla huudeilla. Asun itse kyllä vähän toiseen suuntaan mentäessä, mutta meiltä ei aja Villiviiniin kuin 20 minuuttia. Ja Sadulle meiltä ei ole kuin 10 minuuttia.
  Eija on puutarhakoulukaverini ja paljon ollaan yhteyksissä edelleen. Hänen kauppansa on aivan ihana ja Eija on kyllä sydämeltään niin kukkakauppias kuin voi vaan olla.
  Maailma on tosiaan aika pieni, ja nämä puutarhapiirit vielä pienemmät. Ehkä mekin törmätään joskus jossain. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kas, en ole minäkään blogiasi lukemalla ajatellut, missä päin teidän ihana Vaahteramäkenne sijaitsee. Lahti on melkoisen tuttua seutua ja siellä tulee aina silloin tällöin piipahdettua. Kivahan se olisi joskus livenäkin tavata:) Eija ja Sari olivat kovin mukavia ja meillä oli iloinen ilta, jossa sain myös oikein hyviä neuvoja!

   Poista
 4. Vietitpä ihanan illan. Katselin tuota kurssia, mutta liian kaukana meiltä. Kauniin kimpun teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltahan oli ihana! Ajattelin sinuakin, josko olisit ollut halukas lähtemään mukaan, mutta kelit olivat niin surkeita, että itsekin mietin, onko tuonne pyryyn ja liukkaille järkevää edes lähteä.

   Poista
 5. Kauniita kimppuja! Varmasti ihana ja antoisa ilta. Tuollaiset tapahtumat ovat tosi kivoja. Mukavia talvipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun joku jaksaa pitkän työpäivän jälkeen vielä järjestää tuollaisia, ja mikä ihana ympäristö! Kiitos samoin sinulle, Tiiu!

   Poista
 6. Oi miten kiva että pääsit tuollaiseen tapahtumaan mukaan, varmasti on ollut antoisaa! Aivan ihania kimppuja tulikin, niin kauniita♥ Leppoisaa loppu viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kivaahan meillä oli ja kauniita kimppuja saimmea aikaan! Viikonloppuja sinullekin!

   Poista
 7. Voi kun olen iloinen puolestasi, että unelmakurssisi toteutui! Kimpusta tuli tosi kaunis, siinä on niin monia minunkin lempikukkasiani :). Ihana olisi tuollainen kukkailtama, oli mukava seurata jo ihan täältä ruudun toiselta puolen. Toivottavasti pääset toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sametti Hortensia, toivotaan, että sinäkin joskus pääset vastaavalle, kimppuja on kiva tehdä!

   Poista
 8. Valtavan kaunis kimppu! Joskus meilläpäinkin järjestetään tuollaisia iltoja, mutta en ole päässyt mukaan. Leinikit ja neilikat ovat minun lemppareitani leikkokukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina, toivotaan, että joskus sinäkin pääset tällaiselle mukavalle kurssille toteuttamaan unelmia!

   Poista
 9. Ihan kun pääsit tulemaan, vaikkei ajosää ollut paras mahdollinen <3 Ihania kimppuja teitte <3
  Linkitän postauksesi Eijalle :D
  Oli kiva tavata ja toivottavasti taas uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tapasimme, ja kiitos itsellesi avusta ja mukavista kuvista!

   Poista
 10. Ihania kimppuja :) Tuollainen kurssi olisi kiva. Minä olin kerran kranssikursseilla. Kyllä ammattilaisilta saa hyviä ohjeita. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, harmi, kun tuollaisia kivoja kursseja ei ole useammassa paikassa, saattaa tyssätä vaikka liian pitkään matkaan. Ammattitaitoahan tuokin laji todella vaatii.

   Poista
 11. Hurmaavat kukat valitsit kimppuusi!
  Ja Satu on minullekin hyvin tuttu ystävä! =)
  Mukavaa kun pääsit kursille ja sait sitoa oman kimpun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et uskokaan, miten iloinen olen! Löysin nämä kurssit vastikään ja uusia suunnitelmia on jo kevättä kohti...

   Poista
 12. Voi vitsi kun osaisikin tehdä noin upeita kimppuja! Olen aina välillä kesäisin kerännyt erilaisia luonnonkukkia, yrittäen saada niistä aikaan jonkin lumoavan kauniin kokonaisuuden, mutta noh.. lopputulos ei ole ollut ehkä ihan sellainen kuin olen ajatellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Kuule, Marihantee, harjoitus tässäkin tekee mestarin - tai ainakin taito vähän kohenee:) Luonnonkukkaset ovat kyllä kauniita ihan sellaisenaankin, ilman erityistä kimputtelua!

   Poista