torstai 7. joulukuuta 2017

Suomi 100 kukkapenkki ja sinivalkoista-haaste

Me suomalaiset olemme saaneet todistaa ja viettää upeaa Suomi100v -Itsenäisyyspäivää ja kaikkea sitä sinivalkoista ihanuutta näiden juhlallisuuksien ympärillä. Sinivalkoinen oli koko viime postaukseni, mutta jatketaan samaa väriteemaa.

 
Minulla oma Suomi100 -teemaan liittyvä suunnitelma on elänyt keväästä asti: Aloin rakentaa pihalleni uutta kukkapenkkiä, jonka oli tarkoitus kulkea kapeana nauhana pitkin pihaa. Kesällä pohdin penkille nimeä, tulisiko siitä Kymijoki, johon istuttaisin vain sini- ja valkosävyisiä kukkasia..vai jospa sittenkin Suomi 100 -kukkamaa?
 

 Koska idea syntyi, eli ja jatkuu edelleen tulevana suvena, eivät läheskään kaikki kasvit ehtineet kukkaan. Mutta jo aiemmin istutetut muun kuin sinisen ja valkoisen värin saaneet kasvit siirsin muualle. 

Ensi kesänä eivät lilat sormustinkukat enää leviä tässä penkissä.


 Ensi kesä näyttää, miten kaikki istutetut taimet ja sipulikukat ovat selviytyneet tästä alkavasta talvikaudesta. Kaikki tämän postauksen kukkaset kasvavat jo uudessa Suomi 100 -penkissä.


Verbascum


Samalla osallistun tällä postauksella Tiiun Puutarhahetki -blogista alkuunpanemaan sinivalkoista-haasteeseen. Aikomus oli ehtiä mukaan ennen itsenäisyyspäivää, mutta aina eivät kaikki suunnitelmat toteudu. No, vielähän tätä juhlavuotta on jäljellä:)

Palloesikoiden lisäksi penkissä pitäisi kukkia ensi kesänä ainakin sini- ja arovuokkoja, valkoista pikkusydäntä, sinisiä kärhöjä, sinipiikkiputkea, japaninakileijaa ja  (toivottavasti!)sinivaleunikko!Tiiun haaste kuuluu: 1) Kerro, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
2) Laita kuviin asioita, joissa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa. Ei tarvitse olla kukkia vaan muukin sinivalkoinen käy ja 3) Haasta mukaan 3 blogiystävää. Käy  myös kirjaamassa ja kommentoimassa nimesi  ja www -osoitteesi sinivalkoista-haasteen kommenttikenttään. Ohjeet lienevät jo turhia, sillä niin moni on jo vastannut tähän oivaan haasteeseen, itse vaan tulen jälkijunassa.Uudessa Suomi100 -penkissä kasvaa tällä hetkellä kaksi puuta; jo viime vuonna istutettu luumupuu, kylläkin keltaluumu, mutta silloin en vielä tiennyt sinivalkoisista suunnitelmista, joten valkoisten kukkiensa vuoksi se saa olla  paikoillaan. Mutta toisen puun, helmipihlajan istutin lähes viimeiseksi tänä syksynä. Siitä tuli oma juhlavuoden puuni.


Valkoiset daaliat tulevat aina saamaan paikkansa tässä penkissä!Samoin siniset ja valkoiset ritarinkannukset, joita viime talvena kasvattelin lisää monta taimea, jos vaan selviävät talvesta!
Lime Light -syyshortensia on siinä rajamailla, saako se jatkossa osallistua tämän kukkapenkin karkeloihin, mutta syyskukkijoita on niin vähän - ehkä tuo vaalea sävy riittää:)Koska puutarhahetki -blogin haaste on jo kiertänyt niin paljon, en enää nimeä erikseen haastettavia, vaan haastan kaikki muutkin mattimyöhäiset mukaan tähän mainioon Tiiun haasteeseen!


Suomi 100 -kukkapenkin uumenissa lepää kymmeniä sinivalkoisia sipulikukkia, jotka toivon mukaan nousevat keväällä ilahduttamaan jo sata vuotta täyttänyttä isänmaatamme!
Taas viikonloppu, ja joulu entistä lähempänä - kesäkuvien myötä mukavaa joulunodotusta!


22 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää uutukaisessa Suomi 100 -penkissäsi! Toivottavasti ensi kesänä kasvit loistavat entistäkin upeammin sinivalkoisissa sävyissä. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Sinulla on valtavasti sinivalkoisia kasveja ja varmasti uusi kukkapenkkisi on ensi kesänä upeassa kukkaloistossa. Mielenkiinnolla jään odottamaan ensi kesän kuvia!:) Kiitos, että osallistuit haasteeseen!💙 Lisään postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini tänä iltana. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! Alusta asti olin varma, että osallistun haasteeseesi, mutta ulkomaanmatka ja muut kiireet muuttivat koko ajan blogisuunnitelmiakin. Uusi kukkapenkki kuuluu sarjaan "haaveita":)Viikonloppuja sinullekin!

   Poista
 3. Näyttää niin kauniilta sinivalkoisessa penkissäsi :)

  VastaaPoista
 4. Upeat Suomi 100 värit ja kukat!!
  Viehättävää viikonvaihdetta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna, hyvää viikonloppua sinne aurinkoonkin!

   Poista
 5. Tällainen Suomi-kukkapenkki saisi olla joka puutarhassa! Itse rakastan juuri sinivalkoisia kukkia, täytyypä ryhtyä hahmottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Pirkko, voisihan se olla vaikka pikkuruinenkin:)

   Poista
 6. Ihana idea Suomen juhlavuoden kunniaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pioni, minulla sattui olemaan uusi kukkapenkki suunnitelmissa, siksi toteuttaminen oli aika helppoa ja itsekin ihastuin ajatukseen:)

   Poista
 7. Upea Suomi-penkki♥ Oi miten voikin olla kaunista! Leppoisaa toista adventtia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kauniista sanoistasi! Mukavaa sunnuntaita sinullekin:)

   Poista
 8. Niin kaunis Suomi 100 penkki.
  Mukavaa toista adventtisunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko, mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 9. Ihanat kuvat kukista kerrassaan mieltä lämmittävät. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila kiva vaihteeksi katsella kesäisempiäkin kuvia. Mukavaa viikkoa sinullekin:)

   Poista