lauantai 25. marraskuuta 2017

Valohoidossa ja väriterapiassa Barcelonassa!


Tämän syksyn ulkomaanmatkailun yksi suosikkikohteista näyttää olleen Espanjan Barcelona, ainakin monen bloggaajan kohdalla. Meidänkin matkamme suuntautui menneellä viikolla sinne, tyttären opiskelut kun ovat meneillään tuossa ihanassa kaupungissa.
Vaikka kesän kukkaloistoa ei enää ollutkaan, riitti koko viikoksi aurinkoa, lämpimiä päiviä ja vihreää vehreyttä sekä pakahduttavan kauniita maisemia;  kirkkoja, patsaita, suihkulähteitä, vanhoja kapeita katuja...


Kaupungin omaleimainen arkkitehti Antonio Gaudi, (1852-1926) on jättänyt jälkensä lukuisiin rakennuksiin ja jopa katulamppujen pylväisiin Barcelonassa.
Sagrada Familia

Kaupungin keskeltä erottuu Antonio Gaudin aloittama unelma, Sagrada Familia kirkko, jonka lopullinen valmistuminen pitäisi ajoittua vuoteen 2026, jolloin tulee 100 vuotta Gaudin kuolemasta. Kirkko on ehdottomasti katsomisen arvoinen sekä ulkoa että sisältä. Etuovella voi nähdä Jeesuksen syntymään liittyvät tapahtumat, seiniin on kaiverrettu satoja upeita yksityiskohtia.

 

Värikkäät lasimaalaukset ikkunoissa muuttavat tunnelmaa sen mukaan, miten auringon ja päivän valo vaihtuu.


 

Luonto oli Gaudille tärkeässä osassa, niinpä kirkon pylväät kuvaavat puita, jotka ylhäällä haarautuvat oksiksi ja lehdiksi ja kohoavat korkeuksiin. Poistuttaessa  Passion julkisivun kautta Jeesuksen kuoleman ajan tapahtumat vyöryvät katsojan eteen.


 Antonio Gaudin värikkäät mosaiikkityöt ja koko Parc Guelin puisto rakennuksineen ja istutusalueineen oli iloinen kohde!

Parc GuellBarcelona ei suinkaan ole tasaista seutua, vaan kaupunkia ympäröi kasvillisuuden peittämät kukkulat. Montjuic on monitasoinen puutarhojen täyttämä vehreä kukkula, jonka alaosassa on Barcelonan taidemuseo. Sen edustalla pulppuavat lukuisat suihkulähteet. Nyt osa niistä oli jo suljettuna, aloittanevat talvikauden huoltotöitä.
Parc de Montjuic


 Parc de Montjuicissa voi ihailla joka perjantai (ja lauantai) tunnin ajan musiikilla maustettua värikästä suihkulähteiden tanssia. Tämä `Magic Fountains´keräsi nytkin valtaisan joukon ihmisiä ihailemaan upeasti valaistuja vesisuihkuja.Vielä Montjuiciakin korkeammalle kohoaa Tibidabo, jonka laelta onkin huikeat näkymät yli koko kaupungin. Huipulla sijaitsee Temple de Sagrat Cor, kirkko jonka korkeimmalla kohdalla suuri vapahtajan patsas levittäytyy kaupungin ylle. Tibidabolla on myös kaupungin vanhin huvipuisto lukuisine laitteineen. Iltavalaistuna kirkko ja maailmanpyörä näkyvät kauas kaupunkiin asti.
Tibidabon huipulla


Rantaelämä oli jo hiljentynyt, mutta suomalaisen iholla aurinko lämmitti vielä mukavasti ja rantakadun kauniit palmut tekivät tunnelmasta kovin kesäisen.Vaikka kukkaloisto olikin jo hiipunut ja syksyn merkit näkyivät kasvillisuudessa, löytyi silti paljon värikästä ihailtavaa:


Bougainvilleat kukkivat puutarhojen muurien reunoilla, jättiverbenat kukkivat Parc Guellin puistossa, mandariini- ja appelsiinipuut notkuivat hedelmistä...
.Poble Espanol, Espanjalainen kylä Montjuicin kupeessa


Jaksoitko loppuun asti, viikossa ehtii nähdä paljon, mutta paljon jäi näkemättäkin. Meillä oli ihana viikko, tankkasimme valossa virtaa itseemme ja tytär oli oppaana kaupungin vilinässä. Barcelonaan voisin mennä uudestaan!!


Puutarhapostauksen teen vielä jossakin vaiheessa, siellä onkin sitten paljon vihreää väriä:)

22 kommenttia:

 1. No ihan on samoja kasveja sun postauksessa, kuin minulla Israelista... Todella kiinnostava Barcelona, muutenkin koko Espanja on jäänyt meiltä koluamatta. Olemmekin suunnitelleet, että ensi syksynä menisimme isommalla porukalla joko Barcelonaan tai vaikkapa Italian Gardajärvelle...Mihin sitten päädymmekään, meitä on 12 henkeä 10-80-vuotiaita, joten jokaisella on varmaan oma mielipide asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minut yllätti kaupungin vehreys, kun ollaan jo joulukuun kynnyksellä. Tuon kokoisella joukolla ja ikähaitarilla onkin haasteensa löytää kaikille mieluisa kohde:)

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Barcelonassa en ole käynytkään koskaan. Italia on jostain syystä vienyt sydämeni ja sinne pitää taas jossain vaiheessa lähteä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on myös ihana maa, ja Barcelona oli minullekin uusi kaupunki. Mutta ihan varmasti voisin mennä uudestaan, ehkäpä keväämmällä tai sitten elo-syyskuussa, kukkaloistoa haluaisin nähdä:)

   Poista
 3. Oi miten upeita kuvia! Niin hienoja näkymiä, rakennuksia, vesisuihkuja, kukkia,palmuja ja kaikkea:)♥ Barcelona näyttää aivan ihanalta kaupungilta! Hauskaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päde, oli tosiaan ihana, kaunis kaupunki ja paljon, paljon erilaista nähtävää. Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 4. Tälle ei voi kuin lähettää sydämiä! ❤︎ ❤︎ Olen käynyt Barcelonassa kolme kertaa enkä vieläkään ole nähnyt ja kokenut kaikkea. Kiitos ihanista kuvista ja kertomuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta! Minä ihastuin kaupunkiin todella! Miten monimuotoinen ja paljon ihania yksityiskohtia. Ei viikko riitä mitenkään, että näkisi tarpeeksi, ja johonkin toiseen vuodenaikaan kaupunki näyttäisi ihan jotain muuta ihanaa!

   Poista
 5. Ihana postaus! Monta juttua, jota en nähnyt tai huomannut reissullamme. Hyvin riittäisi siis nähtävää ja koettavaa vielä toisellakin kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, juuri niin, ei viikossa ehdi nähdä kaikkea sitä ihanuutta, mitä tuo kaupunki tarjoaa. Meillä mentiin osin tyttären ohjaamana, koska hän on jo ehtinyt useamman kuukauden tutustua kaupunkiin, mutta hyviä olivat kohteet:)

   Poista
 6. Espanjassa olen käynyt, mutta Barcelonassa en, vaikka usein sinne matkustamisesta on ollut puhetta. Gaudin omaleimainen arkkitehtuuri kiinnostaa kovasti. Pidemmänkin postauksen olisin voinut katsoa ja lukea, joten hyvä, jos puutarhaosuus on vielä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, ettei postaus tuntunut mahdottomalta kahlata läpi, ajattelin, etten niin kovin montaa erillistä juttua reissusta aio tehdä ja nytkin piti karsintaa suorittaa reilusti:) Gaudi minut hämmästytti, ihmeellinen mies, joka on saanut runsaasti jalansijaa suuressa kaupungissa. Mutta ehkäpä juuri tuo erikoisuus koukuttaakin meitä turisteja:) Iloinen fiilis -ja vaikuttunut noista kohteista jäi!

   Poista
 7. Postaus ei missään nimessä ollut mikään maratooni :D valoa, kukkia ja ihanaa arkkitehtuuria ja taidetta jaksaa aina lukea ja mikavaa, että jatkoa luvassa. Hienoa, että matkanne oli onnistunut ja vielä 'paikallisopas' oli mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, etten pelottanut lukjoita pois, mutta tuollaiselta retkeltä vaan kertyy niin paljon kuvia ja muistoja, jotka haluaa jakaa toisille. "Paikallisopas" tosiaan hoiti hyvin hommansa, saatan käyttää häntä joskus toistekin:)

   Poista
 8. Valohoitoa - kyllä! Se välittyy näistä kuvistakin piristysruiskeena. Aina tuo Etelä-Euroopan ja Välimeren alueen taivas on ihan omanlaisensa sininen - sitä kyllä kaipaa!

  VastaaPoista
 9. Vilkutus täältäkin! Löysinpäs blogisi ja jäin lukemaan minäkin! Mukavaa talviviikkoa - meillä pohjoisessa satelee taas lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tita, kiva kun tulit:) Taas ollaan viikon loppupuolella ja mikä ihanaa, joulukuu alkamaisillaan:))

   Poista
 10. Upeaa arkkitehtuuria ja hienoja kuvia. Kyllä valoterapia on tarpeen tähän pimeään aikaan. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoterapiaa ja muutenkin mielen lepoa pois arjesta:)

   Poista
 11. Upea postaus ihanasta Barcelonasta!

  VastaaPoista